*

Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yliopistojen pääsykokeiden valmennuskurssit

Valmennuskurssit eivät ole salatiedettä

 

Opiskelijavalintauudistuksen yhteydessä käydään kiivasta keskustelua muu muassa opiskelijajärjestöjen järjestämistä valmennuskursseista. Valmennuskurssit koetaan eriarvoistaviksi kustannustensa takia ja onpa uutisissa puhuttu myös valmennuskurssien muuttumisesta ”välttämättömyydeksi” opiskelupaikan saamiseksi (Aamulehti 31.1.2017). Mutta kuulkaas nyt, kyllä opiskelemaan pääsee ilman valmennuskurssiakin.

 

Läksytön lukio on opiskelijoille riski

Huomasin vasta nyt, että Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä on käyty keskustelua rajuista lukiouudistuksista, joita aiotaan toimeenpanna vuoden kuluttua kaikissa lukioissa. Pilottiprojektina on Espoon Kauklahden ei-niin-korkean-sisäänpääsyrajan lukiossa käytetty jo tänä vuonna läksyttömyyttä ja "ilmiöpainotteista oppimista". Sillisalaatista, joka koostuu tämän Helsingin Sanomien myöhemmän artikkelin mukaan mm.

Pitäisiko luopua yliopistojen pääsykokeista?

Dosentti Arto Luukkanen kirjoittaa Uuden Suomen blogissa: "Yliopistojen pääsykokeiden valmennuskurssien joukkoon tulee nyt eräs poliittinen puolue. Tilanne on riistäytymässä käsistä. Nämä valmennuskurssit pitäisi lopettaa tasa-arvon vastaisina rappioilmiöinä. "

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä