Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sairaanhoitopiiri

Maakuntahallinto vahvistamaan ihmisten identiteettiä

Sosiaali- ja terveysuudistuksen myötä olemme saamassa valinnanvapauden ja maakuntauudistuksen. Valinnanvapaus on kokoomuksen ja maakuntauudistus keskustan hanke, kolmannella hallituspuoluejäämällä ei julkista uudistustavoitetta ole. On siis kyse kahden kaupasta, kahden puolueen taistelusta Suomen suunnasta, kolmas kun pudotettiin kelkasta, Suomen vahingoksi.

Onko oikein ohjata ruotsinkieliset Seinäjoen päivystyssairaalaan?

RKP:n piiristä on kuultu kitkeriä kannanottoja äskettäin tehdyn päätöksen johdosta, kun ruotsinkielisen Pohjanmaan osalle päivystyssairaalaksi päätyi suomenkielisen Seinäjoen (ruotsinkielisiä 0,2 %) sairaala eikä kaksikielisen Vaasan (ruotsinkielisiä 22,7 %) sairaala. Käytännössä siis ympärivuorokautista laajaa päivystystä tarjoaa jatkossa enää 12 sairaalaa aiemman 19:n sijasta.

 

Onko oikein, että Pohjanmaan ruotsinkieliset joutuvat menemään Seinäjoelle päivystykseen?

Kainuun kokemukset valtakunnalliseen käyttöön

Kainuun kokemukset sote-integraatiosta
                            

Sooloilu soten riesana

Perustuslakimme yhdeksännessätoista pykälässä puhutaan oikeudesta sosiaaliturvaan ja terveyteen. Sen, miten esimerkiksi siinä mainittu velvoite väestön terveyttä edistävistä sosiaali- ja terveyspalveuista toteutuu, jätän jokaisen itse arvioitavaksi. Toivoa paremmasta kuitenkin on, mikäli sote-uudistus saadaan runnottua kunnialla valmiiksi.

Järki voitti ja sinnikkyys kannatti. Salon synnytyssairaala saa jatkaa

Synnytykset Salon Aluesairaalassa jatkuvat ministeriön poikkeusluvalla vielä ainakin yli kahden vuoden ajan. Poikkeuslupa uuden päivystysasetuksen joistakin vaatimuksista myönnettiin 30.6.2017 asti.

Tämä on hyvä uutinen paitsi salonseutulaisille synnyttäjille, niin myös niille jotka haluavat synnyttää lapsensa rauhallisessa ja enemmän perhettä huomioivassa sairaalassa. Uutinen on hyvä myös synnytysosastolla työskentelevälle henkilöstölle ja Salon kaupungille.

Sairaalat sairastavat

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri haluaisi aluesairaaloiden luopuvan vuodeosastokirurgiasta ja keskittyvän päiväkirurgiaan. Kysymys on kuitenkin vuodeosastojen tarpeen rajusta laskusta ja menetysten paikkaamisesta keskussairaalassa. Päiväkirurgian määrä on niin pieni, ettei se elätä neljää aluesairaalaa. http://blogi.jussinvest.fi/2014/03/terveet-potilaat-mutta-sairaalat-voiv...

Kuka kuskiksi sairaille?

Keskustelu ensihoidon järjestämisestä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ja varsinkin ambulanssien määrästä Ylä-Savossa näyttää taas lämpiävän: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan lähettää ensihoitopalveluiden järjestämistä koskevat uudet esitykset kuntakierrokselle lausuntoja varten.  Aiempi esitys kaatui SHP:n valtuustossa syksyllä ja ”pääasiassa Ylä-Savon kunnissa vaadittiin lisää valmiuksia ambulanssitoimintaan”, kirjoitti maakuntalehtemme keskiviikkona.

Historiallista lainvalmistelua - Vassarit ja Vihreät hoitakaa homma!

En muista, että koskaan olisi tärkeää tai edes vähemmän tärkeää uudistusta valmisteltu niin kuin nyt sotea.  Olen tosin seurannut läheltä, osin sisältä, lainsäädäntöprosessia vain vuodesta 1987 alkaen. Sitä ennen on saattanut fiaskoja syntyä kuten nytkin.

On aivan käsittämätöntä, että laajapohjainen, taisi olla 51 jäsentä, työryhmä valmisteli (lähes) hallituksen esityksen muotoon lakiesityksen, josta valmisteluryhmän asiantuntijat jo luovutustilanteessa joko irtisanotuivat tai ainakin totesivat sen olevan monilta osin toteuttamiskelvottoman.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä