Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pahoinvointiyhteiskunta

Saako ihmisen elämällä rahastaa?

Mitä tekisit, jos sinulle tai jollekin rakkaallesi elintärkeän lääkkeen hinta 30-kertaistuisi? Suomalaisessa hyvinvointivaltiossa tällainen ajatus saattaa tuntua naurettavalta ja suorastaan absurdilta, sillä eihän kukaan viranomainen voisi osoittaa näin merkittävää välinpitämättömyyttä kansalaisia kohtaan. Näin kuitenkin kävi sadoille tuhansille suomalaiselle tyypin 2 diabeteksesta kärsiville, kun lääkkeiden korvattavuutta päätettiin alentaa vuonna 2017.

Sipilän Vuosi...??

Sipilän vuosi...??
Päättyy toukokuun lopussa...
"Vaikeat asiat ovat takanapäin"
"Sipilä valaa uskoa tulevaan"

Sipilän mukaan vuosi on ollut erittäin hyvä ja kaikki toimet ovat olleet oikeita. Mies itse on toiminut erinomaisesti, ja  kaikki asiat ovat nyt hyvin.
Hänen ansiostaan!

Suomi on nyt sipin ansiosta pelastunut, velka ei enää nouse vaan alkaa laskemaan, työllisyys paranee rajusti ja työttömyys laskee, ja kaikki muukin loistaa... 
Suomi on pelastunut!

Onneksi bussikuski löi eikä vain haistatellut?

Tämänaamuisessa Hesarissa oli uutinen siitä, miten Helsingissä bussilinjan 67 kuljettaja rupesi käsirysyyn pysäkillä seisseen suunsoittajan kanssa, jonka seurueen päälle bussi oli roiskuttanut vettä pysäkille saapuessaan.

Kuuleeko poliitikko syrjäytynyttä oikeasti?

Olin tänään Tampereen keskustorilla maanantaimarkkinoilla kuulemassa ihmisten tarinoita arjesta. Pyrin aina kuuntelemaan kaikkia kävijöitä tarkasti. Tänään koin herätyksen tarpeesta tulla aidosti kuulluksi, kun kuuntelin 90-luvun lamasta saakka kamppailleen miehen tarinan. Sitkeistä yrityksistä huolimatta, hän on jäänyt yhteiskunnan ulkopuolelle. Aistin kuinka lamaantunut hän oli kaikkien vaikeuksien edessä. Viranomaisten kanssa toiminen ahdistaa häntä lisää, eikä toivoa paremmasta huomisesta ole näkyvissä.

Työttömällä ei ole varaa elää vanhaksi

Hesarilta pääsi karkuun artikkeli "Työttömällä ei ole varaa elää vanhaksi", jossa nimimerkki Eutanasiaa odotellessa kertoo, että neljännen tutkinnon hankkiminen ei motivoi, koska se huonontaisi työllistymismahdollisuuksia. Kirjoittajan suurin synti on hänen ikänsä, jota on päässyt kertymään yli 50 vuotta.

Diakonia on uskon ja rakkauden risteys

Kirkoista on tullut Suomessa vain hyväntekeväisyysjärjestöjä! Onneksi näin ei ole vielä tapahtunut, mutta uhkakuva on suuri, kun lakataan julistamasta sanomaa Jumalan valtakunnasta teoin. Keskeisempää kuin huuta sanoin, on kuiskata hiljaa tekojen kautta. Kun kristillinen yhteisö ei enää toimi näin, siitä tulee vain yksi hyväntekeväisyysjärjestöistä (joita maassamme kyllä riittää). Se menettää silloin hengellisen pohjansa. Sillä ei ole enää merkitystä kuinka paljon kirkko jakaa rahaa tai kuinka suuria massoja se kohtaa diakoniatoimintansa kautta. Merkitys on vain sillä, mikä on työn luonne.

Seinän takana kaikki on toisin

Kauniisti sisustettuja, siistejä pikku asuntoja. Vireitä ihmisiä, iästä riippumatta. Seinän takana kaikki on toisin. Ummehtunut kuumuus hohkaa puoleen seinään ulottuvan jätevuoren yllä. Homeisten astioiden ja kauttaaltaan levinneiden ruoantähteiden haju sekoittuu tupakan ja vanhan viinan löyhkään. Kuvottaa. Rojun ja jätteiden keskellä paskainen polku elämän perustarpeiden suuntiin.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä