Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta hallitus

Olipa kerran hallitus, hallitusohjelma ja seuraavat vaalit neljän vuoden päästä

Ennen eduskuntavaaleja asiantuntijat korostivat, kuinka vaikeaa hallituksen kokoaminen ja hallitusohjelman laatiminen tulevat olemaan. Vaali-ilta sitten paljasti, ettei Suomessa ole ainuttakaan suurta puoluetta ja kolmen parhaimmin menestyneen väliset voimasuhde-erot ovat hyvinkin kosmeettisia. Arvosteluryöppy repesi ja esitettiin vahvoja epäilyjä siitä, ettei hallitusta lainkaan saataisi koottua.

Näinköhän tulee sittenkään käymään?

Tuleeko käymään näin

Onko tämä kuva enne, mitä on odotettavissa. Rinne punaisessa kuplassa. Alamme seuraamaan, kuinka asiat kehittyvät.

 

PS hallitukseen ja yhdistetään voimat terrori-iskujen estämiseen

Sri Lankassa on nyt Yle:n tietojen mukaan yli 130 kuollut iskuissa kirkkojen pääsiäismessuihin ja hotelleihin ja haavottuneita on yli 400. Iskujen tekijöistä ei ole selvyyttä.

Voisivatko myös Suomen päättäjät jo uskoa, että on tosi kysymyksessä Suomessakin? Pelkät tuomitsevat lausunnot eivät auta, vaan maahanmuuttolinjan tulee muuttua.  Mahdollinen vasemmistohallitus vihreällä puolueella täydennettynä tulee todennäköisesti jatkamaan monikulttuurisuuden ihannointia ja toimia. Heille ei jostain kumman syystä totuus valkene.

Niinistön painajainen

Niinistön yöunia saattaa vaalitulos pikkasen keikuttaa. Pahimmissa skenaarioissa puolustusministeriksi pukkaa cityvihreä eduskunnan untuvikkonuorikko, jonka osaaminen turvallisuusasioissa pikkasen alle nollan. Nyt kanattaisikin vihreiden palkata toinen Niinistö, joka jäi työttömäksi, ministeriksi. Ministeriksi ei kannata ihan ketä vaan laittaa pilaamaan puolueen mainetta vaikka se olisi vihreiden märkä uni. Ministerinhän ei tarvitse olla kansanedustaja. Epäilen ettei vihreiden omasta Niinistöstä ole hoitamaan tulevallekin kaudelle osuvia tärkeitä kuvioita esim.

Kähmäpolitiikka ja kansan tahto

Antti Rinne ei olisi kovin hyvä mafiamies tai rikollinen.

Hän nimittäin kertoa hulauttaisi syvimpiä salaisuuksia heti sille, joka niitä kysyy.

Päätelkää itse.

Antti kertoi päivä vaalin jälkeen toimittajalle seuraavaa:

Suomi, ruotsi ja valhe

Ennen vaaleja maamme viralliset kielet olivat suomi, ruotsi ja valhe. Vaalien jälkeen tilanne ei ole muuttunut mihinkään. Antti Rinne sanoi aamulla tv:ssä, että vasemmisto sai vaaleissa voiton ja heidän on nyt muodostettava hallitus. Anteeksi mikä voitto? Vaaleissa annettiin noin 3 miljoonaa ääntä ja noista sdp, vihreät ja vasemmisto keräsi noin reilut 1 miljoonaa. Porvaripuolueita äänesti siis noin 2 miljoonaa. Kummalla taholla on kansan enemmistö takana: vasemmistolla vai oikeistolla? Olisihan se aivan merkillistä että vähemmistö hallitsisi enemmistöä.

Persut eivät halua hallitukseen

Persut eivät halua hallitukseen. Persut tulevat uhriutumaan että heitä ei haluttu hallitukseen. Näin toimivat persut. Mehän jo tunnemme heidät.

"Epäinhimillinen oikeistohallitus" on tehnyt ylivertaista köyhyydentorjuntaa

Kaikki ovat varmasti viimeisen neljän vuoden aikana kuulleet kyllästymiseen asti, kuinka "epäinhimillinen oikeistohallitus" kurjistaa, kyykyttää ja sortaa milloin mitäkin ihmisryhmää.

Kuulemma eläkeläisköyhyys, lapsiköyhyys ja tuloerot ovat räjähtäneet käsiin, siinä, missä heikoimmassa asemassa olevilta on leikattu ja annettu rahat suurituloisille. Jäykän työmarkkinajärjestelmän uudistukset on vasemmiston suunnalta leimattu orjamarkkinoiden luomiseksi. Mutta mikä on totuus tilastojen valossa?

Politiikkaa ja reaalipolitiikkaa

Sunnuntaina loppuu ennustaminen ja saadaan oikea vaalitulos. Hyvä.

Ei tosin mene kuin hetki, kun taas ollaan uusien gallupien kimpussa. Uutisia kun pitää tehdä vaikka väkisin. 

Ehdokkailla on monenlaisia vaalimainoksia. Kuka lupaa olla luottamuksen arvoinen, jonkun selkäranka ei taivu, joku on osaava ja toinen taas lupaa, että ”minä hoidan”.

Muutama havainto, kun on tullut koettua:

- kukaan ei saa yksin mitään aikaiseksi

- reaalipolitiikka tulee jokaisen eteen ennemmin tai myöhemmin

Ansaitsemme koko kauden kestävän pääministerin

Sipilä oli itse itseään käskien heittänyt pyyhkeensä kehään, ja keskustelimme taannoin ystävieni kanssa tuopin ääressä tulevista vaaleista ja pääministereistä. Pähkäilimme, kuka oli viimeisin koko kauden kestänyt pääministeri – ne kun tuntuvat kuluvan loppuun ennen aikojaan. Eihän se voi olla Lipponen, eihän?

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä