Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Espoon kaupunki

Espoo - ei sisäilmatietoa ymmärtämättömille

Julkisuuslaki on selkeä. Sen mukaan kaikki viranomaisten asiakirjat ovat julkisia, jollei niiden salaamiselle ole lain mukaan erityistä syytä. Käytännössä kuitenkin kuntien päiväkotien ja koulujen sisäilmaraporttien saaminen on joskus todella kiven alla. Oman kokemuksen mukaan asiakirjojen antamista viivytellään ja asiakirjoja jopa ”unohdetaan” toimittaa. Eduskunnan oikeusasiamies on näistä antanut huomautuksiakin. Monessa paikassa on onneksi menty paljon eteenpäin 2010-luvulla.

 

Kadonneista läppäreistä ja kustannuspaikoista

Espoon kaupungilta on hukassa 10 000 läppäriä, ja tämä tullee maksamaan kaupungille miljoonia euroja. Olen aikoinaan työkseni etsinyt kadonneita läppäreita, ja silloiseen benchmarkattuna 10 000 hukattua konetta verrattuna organisaation käytössä olevaan lukuun 25 000 on kiitettävä suoritus.

Valtuustosta: Espoo jatkaa poliittisten nuorisojärjestöjen tukemista

Jätin viime vuoden puolella valtuustoaloitteen, jossa esitin että Espoon kaupunki lopettaa poliittisten nuorisojärjestöjen taloudellisen tukemisen. Eilisessä valtuuston kokouksessa sain kaupunginhallituksen erittäin suppean vastauksen.

Pidin eilisessä Espoon kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavanlaisen puheenvuoron:

 

Pitämäni PerusS&Sit ryhmäpuheenvuoro Espoon budjetista

Perussuomalaisten ja Sitoutumattomien mielestä kaupunginjohtajan budjettiesitys oli käsillä olevaan taloustilanteeseen nähden tyydyttävä. Siitä kiitos budjettivalmistelijoille. Kaikille tuttu maailman- ja Euroopan taloudellinen pysähtyneisyys, jota kotimainen jäykkä ja byrokraattinen julkishallintomme on paikallisesti vielä voimistanut, ei ole tarjonnut helppoa ja mukavaa lähtökohtaa talousarvion laadinnalle. Edessä siintävät vielä entistä suuremmat uhat ja valtion kuntia sekä kansalaisyhteiskuntaa kurjistavat aikomukset.

Valtuustosta: Espoon on lopetettava poliittisten nuorisojärjestöjen tukeminen

Allekirjoittanut ja yksitoista muuta kaupunginvaltuutettua kysyvät Espoon kaupunginhallitukselta:

 

Valtuustoaloite Espoon kaupungin poliittisille nuorisojärjestöille antamasta tuesta

Espoon kaupunki on Sivistystoimen kautta jakanut vuonna 2014 nuorisojärjestöille toiminta-avustusta 414 000 euroa. Tästä 20 200 euroa on jaettu poliittisille nuorisojärjestöille eli yhdistyksille, jotka ovat säännöiltään tai aatteeltaan sidonnaisia johonkin rekisteröityyn puolueeseen.

Luokkaretki ja satasen kimppabussi

Olin tänään Helsingin Diakonissalaitoksen "luokkaretkellä" Munkkisaaren palvelukeskukseen, Hirundoon, Stooriin ja Salliin sekä nuorten palvelukeskus Vamokseen. Kiitän Diakonissalaitosta tutustumismahdollisuudesta.

Munkkisaaressa on Helsingin kaupungin rahoittamaa korvaushoitoa, avokuntoutusta, huumekatko ja palveluja hiv-positiivisille. Palveluita käyttävät helsinkiläisten lisäksi myös esimerkiksi espoolaiset ja vantaalaiset.

Harkinnanvaraiset sosiaalituet

Harkinnanvaraisten sosiaalitukien käytöstä nousi kohu, kun Pia Kauma sanoi maahanmuuttajien maksattavan kalliita lastenvaunuja sosiaalitoimella. Muutama vuosi sitten syntyi kohu, kun yhden maahanmuuttajan tiliote vuosi nettiin ja siinä Lieksan kaupunki oli maksanut harkinnanvaraisia tukia 1800€ edestä kuukauden sisään, jotka ilmeisesti oli sitten siirretty eteenpäin ulkomaille. Yksittäisiä väärinkäyttötapauksia tapahtunee siellä sun täällä, mutta saavatko maahanmuuttajat sitten oikeasti enemmän tukea? Siihen kukaan ei varmastikaan pysty vastaamaan.

Valtuustosta: En kanna Kaumaa

Olen ollut samoissa paneelikeskusteluissa Pia Kauman kanssa ja seurannut Espoon kokoomusryhmän äänestyskäyttäytymistä valtuustossa. Tiedän, että kokoomuslaiset eivät ole pyrkineet suitsimaan Espoon kaupungin rahankäyttöä monikulttuurisuuteen liittyen.

Espoon terveydenhuollon tila – leppävaaran terveysasema

Espoon Leppävaaran terveysaseman hoidontarpeen arviointi tänään klo 09:40

 

Asia koskee erästä asiakasta:

Soitto terveysaseman puhelinpäivystykseen, joka on avoinna klo 08-10

Puhelinvastaaja ilmoittaa takaisin soittoajan klo 09:15

Puhelin soi klo 09:40 terveydenhoitaja kysyy mitä asia koskee? Jäljempänä TH

 

Asiakas: Minulla on akuutti uusiutunut paniikkihäiriö, tarvitsisin päästä lääkärille

TH: No se ei vaadi akuuttia hoitoa, että aikaisintaan huhtikuussa aika?

Valtuustosta: Lommilan uusi kauppakeskus on tervetullut

Vuoden ensimmäinen Espoon kaupunginvaltuuston pidettiin viime maanantaina. Esityslistalla olivat merkittävimpinä kysymyksinä teknisen toimen johtajan Olavin Loukon asema ja Lommilan kaavamuutos.

Loukon asemasta käytiin pitkä ja värikäs keskustelu. Asia on vakava, sillä hän sai lainvoimaisen tuomion lahjusrikkomuksesta. Perussuomalaiset esitti Loukon erottamista ja vihreät hänen siirtämistään toisiin tehtäviin. Kaupunginhallitus esitti varoitusta.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä