Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Alennus

Köyhyys on luonnonvara - ainakin Suomessa!

Köyhyys on luonnonvara, joka näyttää olevan pysyvää laatua Suomessa. Noin todettiin AlfaStudiossa tänään. Kukaan ei pystyne kiistämään sitä, etteikö sosiaaliturvan taso olisi Suomessa riittävä. Ongelmaksi köyhillä tulee sen sijaan kaksi asiaa: sosiaaliturvan ns. alikäyttö, ja se, että sosiaaliturvaa käytetään sellaisiin kuluihin joihin sitä ei ole tarkoitettu.

Autoilija - ilmaista rahaa tarjolla!

En omista autoa, mutta tulipa hiljattain puheeksi ystävieni kesken kuinka uuden liikennevakuutuslain (IS 20.11.2016) myötä heidän vakuutusmaksunsa putosivat luokkaa sadalla eurolla per auto per vuosi.

Keskustelun aihe oli toki tilitys siitä, että hintaa alennettiin vasta kuin asianomaiset olivat itse soittaneet vakuutusyhtiöönsä ja pyytäneet uuden lain myötä alentamaan hintaa - alennusta ei siis 1.1.2017 alkaen ollut automaattisesti oltu annettu, eikä sitä suostuttu maksamaan.

Punaiset laput alentavat merkittävästi ruokalaskua!

Kansalaiset ääntelehtivät, että ruoka on liian kallista 1]. Meillä on Suomessa elintasotauti nimeltä – ylensyönnistä johtuva liikalihavuus 2]. Ravintoon meni vielä 1930 -luvulla yli 30 prosenttia perheen tuloista, nyt luku on ~13 prosenttia (Suomen Pankki – 2012).

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä