Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaaliteemat

Mitä unohtuu?

SoTe, ilmastonmuutos, maahanmuutto, hoitajamitoitukset...

Siinä muutamia vaalien keskusteluaiheita. Mutta mitä unohtuu?

Nii-in, IHMINEN.
Ihminen itsessään unohtuu keskusteluista ja huolenaiheista kokonaan. Ihmisen toimeentulo, ihmisen jaksaminen, ihmisen kohtelu mm. byrokratian rattaissa.

Valta ilman Valtiota – kunnes palokunta polttaa kylää

Valta ilman Valtiota – kunnes palokunta polttaa kylää

eli

Nuoret vihaiset miehet – näkymätön todellinen uhka ja tuho. Miten ilmiö voidaan katsoa ohi.

*

Vaaliteemat lyhyesti

Kun tieto ehdokkuudestani vaaleissa levisi naamakirjassa, sain pian yksityisviestiä kannustajaltani eteläisestä Suomesta. Hän ei voi minua äänestää, mutta uskoo vakaasti minun pääsevän läpi. Jos en pääse läpi, syynä on kuulemma liika rehellisyyteni. Kiitän kehuista.

Petturien kekkerit – vietämme vaalikarnevaalia

Petturien kekkerit – vietämme vaalikarnevaalia

elämä on laiffii, etenkin vaalien etuinen elämä.  Vaalien jälkeinen elämä – se on jotain aivan muuta, loistotonta, karua, kipeääkin.  Jokin säihke poistuu kun totuuden hetki lyö. Melkein kuin aurinko menisi nukkumaan.

*

Vietämme vaaleja.  Vaalit ovat poliittisen olympiadin huippuhetkiä, kisakuume on korkeimmillaan.  Sikäli kuin sitä on, kuumetta. 

Täydellinenkö?

Monenlaista ihmistä on tullut tavattua vaalikiertueen aikana. Viime lauantaina yksi mies tuli kysymään, olenko täydellinen. Totta kai vastasin, että pyrin täydellisyyteen, mutta en todellakaan sitä ole. Tämä mies sanoi, että olen minä täydellinen, olen täydellinen minä ja juuri oikeanlainen itsenäni. Oman itsensä arvostaminen, vikoineen päivineen, on tärkeää. Teen parhaani, että ottaisin virheistäni opiksi.

Presidentin puudelit Nato-asiassa

Iltalehden eilisellä Näkökulma-palstalla Lauri Nurmi kirjoitti ajankohtaisen ja erittäin osuvan jutun siitä, kuinka kaukana Kokoomuksen vaaliesitteen kirjaus ulko- ja turvallisuuspolitiikasta on kokoomuksen puoluekokouspäätöksestä:  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/06aa3c2c-2e24-4c92-84da-41f6b76e3eff .  Muutama lainaus:

Suomi marssii vaaleihin väärän tilannekuvan vallassa

​Mistä päätämme kun äänestämme? Mistä äänestämme kun emme tunnista vaihtoehtoja?

Mistä ihmeestä tähän oikea tilannekuva revitään? Me otamme vaaleissa kantaa menneisiin asioihin, mutta luulemme päättävämme tulevaisuudesta.

Mutta tulevaisuus on tuntematon, ja räpiköimme eilisessä. Tulevaisuustsunami huuhtelee harhakuviemme yli, ja siinä kelluu pois paljon meille tärkeää.

Silti ehkä äänestän. Selvää on, että Suomi marssii eduskuntavaaleihin 2019 toteutumattomien unelmien paperisäkki päässä.

EK-vaaleista ei yhden asian vaaleja!

Mitkä teemat ovat tärkeitä tulevissa vaaleissa?

On selvää, että eri puolilla Suomea asuville, erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille eri asiat ovat niitä kaikkein tärkeimpiä.  Toivoa sopii, että kansalaisten odotukset, toiveet ja murheet nousevat myös laajasti keskusteluun ennen eduskuntavaaleja.

Vaaliteemat ja maahanmuuttokriittisyys

Vaaliasetelmat ovat todella mielenkiintoiset. Sote, hallituksen päätehtävä, ei mene maaliin sitten millään, eikä näistä vaaleista taidakaan tulla ilmastovaalit niinkuin ennustettiin, eikä vaalit tule olemaan mitenkään läpihuutojuttu suuremmille puolueille,  vaikka niin ennustettiin.  Näistä vaaleista tulee maahanmuuttovaalit: se mitä monet eniten pelkäsivät, tulee toteutumaan.  Seksuaalirikosepäilyt monella paikkakunnalla ovat järkyttäneet, ja kyseessä saattaa olla vasta jäävuoren huippu.

Vaalikonepsykedeliaa

Tein ohimennen kaksi kappaletta HS:n vaalikoneita eli toinen nyt tapetilla tietovuodosta olevassa nimikkolehdessään ja toisen iltapäivälehtien bipolaarisesta maailmasta (kaikissa merkityksissä), jossa Ilta=Sanomat kamppailee suosituimman irtonumeromyynnin, mainosklikkausten, mainostajien ja muun jakoperusteista Iltalehden kanssa kahdestaan. 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä