Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Uhrit

Uhriutumisen mestarit

1930-luvulla Saksan kansallissosialistisen puolueen johtaja Adolf Hitler sanoi tavallisten saksalaisten olevan juutalaisten uhreja. Juutalaisilla oli maassa valtaa ja varallisuutta. Kansallissosialistinen puolue voitti Saksan vaalit. Tästä seurasi lopulta yli 7 miljoonan ihmisen kuolemaan johtanut sota.

Vääränlaiset uhrit

"Crackedissa" oli hieman erikoinen televisiosarjan arvostelu. Siinä kuvattiin suurelta osin sitä, miltä tuntuu olla seksuaalisen vainoamisen ja "stalkeroinnin" uhri. Tässä nousi esiin se, miten uhreilta vaaditaan tiettyä käytöstä. Niin ennen kuin jälkeen teon. Itse asiassa otan alle lainauksen jonka kautta voidaan jopa sanoa että nämä vaatimukset ovat sen suuntaisia että ne täyttää vain sellainen joka "ei ns. ole oikeasti mikään uhri".

Eurooppalaiset uhrit arvokkaampia?

Ranskanlippu FB:ssä ja vihervasemmiston kritiikki: Jotkut ovat kritisoineet, että miksi ihmiset ovat laittaneet FB-profiilikuvakseen ainoastaan Ranskanlipun osoittaakseen tukeaan vain Ranskan terrori-iskun uhreille, mutteivät Libanonin. Syitä tähän on monia:

  • Ensinnäkin ihmiset saavat välittää (enemmän/vähemmän) ihan mistä haluavat sosiaalisen median viraalijutuissa (jotka viime vuosina vasta ovat paljolti yleistyneet);

  • Euroopan harvempiin terrori-iskuihin on suurempi uutisarvo ja järkytys kuin sen ulkopuolella joita tapahtuu useammin;

Miksi terrorismi on pääuutisaihe Suomessa?

Viimeksi eilen TV:n iltauutiset alkoivat sanoilla: Tänään uutistemme pääaihe on terrorismi.

Kuten on ollut sitten 11/9/2001 harva se päivä.

Suhteellisuuden taju on hukassa. Suomessa on viimeiseen viiteenkymmeneen vuoteen kuollut noin 50.000 ihmistä itsemurhan seurauksena, pitkälti yli 5.000 murhan tai tapon seurauksena, mutta terroriteossa ei tietääkseni ainuttakaan, siis 0. Terrorismihysteria on meillä tuontitavaraa, josta media vääntää liukuhihnalta  kauhutarinoita henkensä pitimiksi. Ihmisten pelottelu kun meillä näyttää mediaa jostakin syystä parhaiten myyvän.

Hämeenlinnassa vangit suunnittelemaan vankilaa

Suomen Kuvalehden tuoreen uutisen mukaan Hämeenlinnassa otetaan myös  vangit mukaan suunnittelemaan uutta vankilaa, jonka on tarkoitus valmistua vuonna 2017. Suomessa on uutisen mukaan noin 2300 vankia suljettuna vankiloihin sovittamassa rikoksiaan.

Joku tuossa yhtälössä mättää - ainakin minun mielestäni. Eikö tuo mene jo liian pitkälle ja ole jo vastenmielistä hyysäämistä? Oikeampi taho ottaa mukaan vankiloiden suunnitteluun olisi mielestäni rikosten uhrit, mikäli tavoitteena on saada rikolliset uusimaan rikoksiaan mahdollisimman vähän vankilasta vapautumisen jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä