Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuusula

Onko Tuusulan uusi apulaispormestari Salonen valekehitysjohtaja?

Oletko valekehitysjohtaja kunnanhallituksen varapj Jussi Salonen? Vastikään kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi valittu TuPun Jussi Salonen tituleeraa itseään useissa artikkeleissa kehitysjohtajaksi. Myös vaalimainonnassaan sekä vaalikoneissa hänen ammattinsa on kehitysjohtaja. Itseäni alkoi kiinnostamaan minkä yrityksen kehitysjohtaja hän sitten on, kun aikaa näyttäisi riittävän todella paljon yhdistystoimintaan ja kunnallispolitiikkaan.

Tuusulan HSL sopimus nostaa maksuja ja jättää ongelmat kunnalle

Osallistuin tänään Tuusulan kunnan  asukasiltaa, jonka aiheena on kunnan liittäminen Helsingin seudun liikenteen (HSL) liikenneverkkoon. Ilta oli omituinen. Kuvaavaa on se, että luulin Tuusulan kunnan liikenneinsinöörin olevan HSL:n konsultti, koska hän niin pontevasti esitti HSL vaihtoehtoa. Mitään muuta vaihtoehtoa ei illan aikana esitettykään!!!

Tuusula laajentamassa Kelatien teollisuusaluetta, haitat Vantaan pientaloille

Tuusulan kuntakehityslautakunnassa käsitellään tänään 14.12.2016 Kelatien teollisuusalueen laajennushanketta 5 vuoden valmistelun jälkeen. Koko kaavaprosessissa Tuusulan vastaväitteistä huolimatta mielestäni heijastuu erikoinen tilanne: tuotot ja edut Tuusulaan, sen sijaan haitat kuntarajan taakse Vantaan pientaloasukkaille.

Tuusula päätti pormestarimallista

Tuusulan kunnanvaltuusto päätti 6.6.2016 ottaa käyttöön kesästä 2017 alkaen pormestarimallin. Asiasta käytiin lähes kolmen tunnin keskustelu. Pääasiassa äänessä olivat lukuisat pormestarimallin vastustajat. Keskustelussa tein usean valtuutetun kannattamana esityksen asian palautuksesta uudelleen valmisteluun. Tavoitteena oli, että asia tuotaisiin uudelleen valtuustoon niin, että Tuusulassa vahvistettaisiin kunnanhallituksen puheenjohtajan asemaa. Kunnanhallituksen puheenjohtaja voisi olla täyspäiväinen tai osa-aikainen.

Pormestarimalli kaventaa demokratiaa ja keskittää valtaa

Pormestarimalli kaventaa demokratiaa ja keskittää valtaa

 

Osa Tuusulan johtavista poliitikoista kokee Tuusulassa olevan tarvetta luottamushenkilöiden työskentelyn ja hallintomallin kehittämiseen. Ennen kuin keskustelu kehittämisestä tai sen tavoitteista on kunnolla edes alkanut, on ratkaisuksi tuotu pormestarimalli.

Pormestari vai Ei - Tuusulaan - Q&A

Kunnanjohtaja vai pormestari?

- kysymyksiä ja vastauksia

K: Miksi pormestarimalli on noussut keskusteluun juuri nyt?

Ehdokkaat, tavatkaa äänestäjiä!

Minulla on noin kymmenen vuoden ajan ollut tilaisuus tavata vaalikentillä ja erilaisissa tilaisuuksissa eri vaaleissa ehdokkaina olleita ihmisiä. Tähän kymmeneen vuoteen on itsellänikin mahtunut kaksi kunnallisvaaliehdokkuutta, joista viimeisenä tuli varavaltuutetun paikka Tuusulan kunnanvaltuustossa. Neljä ääntä jäi puuttumaan valtuustopaikasta.Vaalikampanjoitteni aikana tapasin paljon kuntalaisia ja keskustelin heidän kanssaan heille tärkeistä asioista.

Järvenrantaa - myydä vai ei

Kunnanhallitus jatkoi maanantaina 10.2.2014 keskustelua kunnan omistamien maa-alueiden ja käyttämättömien maa-alueiden myynnistä. Tuusulan kunta omistaa arvokkaita maa-alueita, jotka olisi järkevä saada myytyä. Osasta kohteita tuntui löytyvän yksimielisyys ja osa kohteista puhututti hallitusta. Tuusulassa on mielestäni edelleen epäselvää, mistä kohdin tuusulalaiset pääsevät Tuusulan järvelle. Nyt myyntiin olisi tulossa pari järvenranta kohdetta mm. Fjällbo.

Stockmann Tuusulaan

Tänään päivä alkoi hyvin uutisin. Stockmann siirtää varastointi toimintoja Tuusulaan. Toki olisi toivonut että Stockmann olisi yllättänyt tavaratalo hankkeella Hyrylään. Mutta Stockmann tavaratalo varmaankin joutuu vielä hetken Tuusulaan odottaa. Varastohanketta varten Tuusulan kunta myi Kulomäen työpaikka-alueelta tontin 2.340 M€ kauppahinnalla. Raha tulee Tuusulassa tarpeeseen, sillä saadaan edelleen rahoitettua Tuusulan investointeja. Vuonna 2016 käynnistyvä uusi varasto tuo Tuusulan alueella myös reilut 200 työpaikkaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä