Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tiina Rosenberg

Ei rajoja auki tai kiinni vaan raolleen

Lienee kai turhaa toistaa itsestäänselvyyksiä siitä, kuinka polarisoitunutta ja ääripäiden hallitsemaa keskustelu maahanmuutosta kokonaisuudessaan tällä hetkellä on. Paraatiesimerkkinä toimikoon Tampereen eilinen "kaksoismielenosoitus", jossa rajoja vaadittiin vaihtoehdoitta joko auki tai kiinni. Sama meininki on parhaillaan käynnissä Torniossa rajanylityspaikan liepeillä.

Suomalaisen kansallisidentiteetin libertaari analyysi

Keskustelu suomalaisuudesta ja sen olemuksesta nousee osaksi julkista keskustelua säännöllisin väliajoin. Vaikka suomalaisuutta on pyritty aktiivisesti häivyttämään monta kertaa aikaisemminkin, synnytti Tiina Rosenbergin omalta osaltaan rohkea (ainakin rehellinen) esiintulo paljon aiheeseen liittyvää keskustelua. Rosenbergin kohuttuun teokseen pääsin tutustumaan myös itse, sillä kyseinen teos löytyy tälläkin hetkellä kirjahyllystäni.

Muutama sana Simon Elosta ja Tiina Rosenbergista

En ole viime aikoina kauheasti katsonut Pressiklubeja, kun olen niin monta kertaa pahoittanut mieleni ohjelman takia. Ehkä Stillerin mielensäpahoittaja on onnistunut tehtävässään. Elon blogin takia kuitenkin otin puoli tuntia elämästäni ja uhrasin sen Rubenin, Simonin ja Tiinan tarinoinnille.

Mitä Simon "unohti"

         Simon Elo joka antaa itsestään asioista perillä olevan kuvan taisi Pressiklubissa tahallaan unohtaa historiallisia faktoja.

        Ruben Stiller nosti esille Suomesta lähteneet siirtolaiset joita Simonin mielestä ei missään nimessä voi verrata turvapaikan hakijoihin ja pakolaisiin.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä