Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Terapia

Terapiatakuu: heti apua ja rahaa säästyy

Jos sinulla ei ole itselläsi kokemusta masennuksesta, vaikkakin valitettavasti useilla on, voit päästä vähän siihen fiilikseen miettimällä oikein tämäkkää flunssaa. Koska niissä on jännästi hieman samoja oireita.


 

  • Molempiin kuuluu halu eristäytyä yhteiskunnasta ja jäädä kotiin. Mieluummin vielä sänkyyn, koska olo on niin väsynyt.

  • Voi olla syyllinen olo olla kotona, kun pitäisi olla tehokas ahkera työelämässä.

Mielenterveys on pääasia

Arvioidaan, että noin viidennes ihmisistä kohtaa jonkin mielenterveysongelman elämänsä aikana. Kaikkia koskettavat kriisit ja traumat. Erilaiset terapiat ovat tehokkaita ja kustannustehokkaita hoitoja. Luontolähtöiset terapiat tekevät tuloaan. Mielenterveys tarvitsee puolestapuhujia myös politiikassa.

Terapeutit eivät ole onnistuneet kertomaan yleistajuisesti, mitä terapia on ja miten se vaikuttaa.  Luja uskomus siihen, ettei terapia todella toimi, on ylläpitänyt terapian epäsuosiota ja kasvattanut lääkkeellisten hoitojen suosiota. Mielenterveys on voitu sivuuttaa.

Lääkkeeksi luontoa

Skotlannissa lääkärit määräävät luontoa lääkkeeksi. Resepti voi olla erilaisia aktiviteetteja luonnossa: luonnonkukkien piirtämistä, aaltojen ja pilvien katselemista, vaeltelua, luonnonmateriaaleista askartelua, valokuvaamista. Luonto on pilleriä parempi.

Toivottavasti yksikään heistä ei menettänyt uskoaan...

Viime päivien Boelius -kohussa on puhuttu pedofiliasta ja lapsiin sekaantumisesta. (Piispatar Irja Askola on jotenkin luonnottoman heterosti hyväksikäyttänyt teinipoikaa luonnottomassa homoaktiossa.) Tämä on ollut ärsyttävää.

SOTE-uudistus nykymuodossaan poistaa pientuottajat terapiamarkkinoilta

 

Eikö sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko tiedä, mitä hänen selkänsä takanaan touhutaan. Tämä lausahdus tulee mieleen, kun lukee ministerin lausuntoja.

Sielunhoitoterapeuttista uskomushoitoa

Kristillisdemokraattien äänenkannattajassa KD-lehdessä (verkkojulkaisussa) oli 11.10.2015 päivätty juttu otsikolla: Sielunhoitoterapeutteja kannattaisi hyödyntää seurakunnissa.

Kyseessä on taas yhden sortin uskomushoito, jota voidaan kutsua perustellusti puoskaroinniksi.

Miksi henkiparantaja (vrt. psykologi) saa rahastaa?

Psykologiliiton edustajaa haastateltiin tänään radiossa ns. energiahoidoista. Miksi juuri psykologia?

 

  • Viime aikoina psykologit ovat olleet sotasilla psykiatriaa vastaan, kuten kandiyhteiskunnassa ainakin.  Siitä huolimatta, että vaikeat psyyken häiriöt vaativat usein nimenomaan psykiatrista hoitoa, jotta itsemurhariski selätettäisiin. Moni psykologi nimittää itseään terapeutiksi oikeudetta. Mutta heillä on epäämätön rahastusoikeus.

 

TRAUMATERAPIAA

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/305566-maahanmuuttajien-traumoihi... OK,kiva juttu.IHMETTELEN ettei traumaterapiaa anneta suomalaisille perheille,jotka ovat lastensuojelun jäljiltä menettäneet niin työnsä,kotinsa,kuin ihmisarvonsakin.Jos tällaista toimintaa on tarjolla,miksi ei lastensuojelun uhreille???

Lääke yhteiskunnalliseen radikalisoitumiseen on olemassa: psykedeeliterapia

Viimeiset pari viikkoa ovat taas antaneet syytä huoleen radikalisoitumisen kasvusta Suomessa. Vuodesta 2008 alkanut Suomen taloudellinen hiipuminen ja toivottomuus on odotetusti alkanut lisätä kansalaisten onnettomuutta ja epätoivoa. Vielä 2000-luvun puolessa välissä maahanmuuttokriittisyys ja muu radikalisoituminen oli Suomen mediataivaalla vähäistä. Nyt soppaan on tullut mukaan maahanmuuttokriittisten lisäksi Lähi-idän konfliktien henkiin puhaltama ISIS, joka värvää nuoria miehiä ympäri Eurooppaa taistelemaan riveissään ääri-islamilaisen valtion puolesta. 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä