*

Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta TE-palvelut

Aktiivinen kurjistaminen ei aktivoi

Aktiivimallista on viime päivinä puhuttu paljon. Monet ovatkin nostaneet esille selkeitä ongelmia mallista. Näkemys, että kyseessä on jälleen työttömyysturvan heikennys, onkin käynyt selväksi.

Taustalla kuitenkin häämöttää hallituksen yleinen toimintatapa ja käsitys siitä, että rankaiseminen ja sanktiot ovat paras keino motivoida ihmisiä. Tämä voidaan huomata niin opiskelijoiden, työntekijöiden kuin työttömien kohtelusta hallituskauden aikana.

TE-palveluiden aktivointimalli

Nyt kun olen lopultakin päässyt paistattelemaan TE-toimiston huomion valokeilaan, olen pohdiskellut mielessäni mitä nuo virkailijat, paljon vartijat, oikein työkseen tekevät. Tai ovat tehneet tähän asti. Työttömien aktivointimallihan on myös TE-virkailijoille uudenlainen lähestymistapa työttömän arkitodellisuuteen. 

TEM ja Lindström ampuvat kovilla - 100% provisiopalkka ei syy kieltäytyä työstä

Ihmiset kääntyvät juridisissa asioissa puoleeni satunnaisen säännöllisesti, vaikka varsinainen juristi en koulutukseltani ole vaan insinööri :)

 

Kotimaisen työvoiman arvostus

TE-toimistoissa on työnhakijoiden asiointi hankaloitunut, eikä se ole edes mikään uusi uutinen. Työllisyyskatsaukset näyttävät lohduttomilta, eikä tilanteen korjaantumisesta parempaan suuntaan lähitulevaisuudessa ole edes minkäänlaista ennustetta, vaan päinvastaisia ennusteita on.

 Syyskuun 2014 työllisyyskatsaus: Työttömiä työnhakijoita 314500

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä