Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Syyrian pommitukset

Lännenmies toteutti sotaa lietsoneen hyökkäysuhonsa

Länsi valitsi itselle pidemmällä jänteellä hävinneen roolin, mutta poistui [1 ja poistuu Syyrian alueelta ainoalla jotenkin uskottavuutensa säilyttäneellä tavalla – rauhoittumassa jo olevan Syyrian raskaalla edelliseen nähden kaksikertaisella ohjusrynnäköllä [2 – kolmen lännenmiehen voimin.

 

Yhdysvaltain pääputinisti iski Syyriaan – haaste turpo-vouhottajille

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätös määrätä perjantaiaamun ilmaisku Syyriaan ilman kongressin hyväksyntää ja YK:n turvallisuusneuvoston siunausta asettaa Suomen Nato-mielisen ja Venäjä-vastaisen turvallisuuspolitiikan vouhottajien joukon tukalaan rakoon.

Syyria sai ensitoisinnon USA’ n laittomasta Irakin sodasta

Ensi-isku oli mahdollinen startti suurvaltahajaannukselle ja hauiksen pullistus juuri Kiinan presidentin Xi Jinping’ lle - Lännenmedia uutisoi näyttävästi, liki hurmoksellisesti US Tomahawk risteilyohjusiskua |1

 

Kaasua komissario Trump

Kaasun käyttö Syyrian sodassa sai toimittajakunnan liikkeelle ja Bashar al-Assadin toimia on laajasti kritisoitu länsimaisessa mediassa. Näitä syytöksiä on esiintynyt aiemminkin, mutta oma syvällä istuva epäluulo erilaisia nk. kapinallisryhmiä ja vapautusrintamia vastaan sai minut pohtimaan muitakin vaihtoehtoja.

Syyrian yksipuolinen uutisointi – entä Mosul Irakissa?

Lukijat ovat jo pidempään havainneet mediamme, ainakin tietyin osin, välittävän paljolti yksipuolista ja suunnattua tarkoitushakuista uutisvirtaa lukijoille |1, jotka lopulta elättävät median – myös Yleisradion.

 

Syyria on hyvin vanha kulttuuriperintömaa-alue

Lelusalakuljettaja meissä

Kuullessani ensi kerran televisiossa Rami Adhamin kommentteja Aleppon tilanteesta mies esiintyi hyvin vakuuttavasti, ja lelujen kuljettaminen aleppolaislapsille teki hänestä nopeasti sankarihahmon. Siksi Helsingin Sanomien julkistamat ensi tiedot hänen toimintansa kyseenalaisista puolista synnyttivät epäilyn siitä, onko taustalla ehkä ollut FSB:lle tyypillinen informaatiovaikuttaminen. Uusimpien tietojen valossa tästä ei ole ollut kyse, vaan mies itse on vienyt menettelytavoillaan pohjaa pois myös niiltä hyviltä asioilta, joita hän on kiistatta saanut aikaan.

Missä on humanitaarinen interventio Syyrian siviilien auttamiseksi?

Maailmanpolitiikan etiikan epätasapaino tulee näkyväksi, kun sodan osapuolena on suurvalta. Jos kyseessä olisi Afrikan alueella tapahtuva kansanmurha, olisi YK jo reagoinut voimakkaammin. Nyt Euroopan naapurissa teurastetaan siviilejä, eikä mitään tehdä, koska Venäjän kanssa ei haluta avoimeen konfliktiin.

Venäjän painostamiseen löytyy keinoja

Aleppon hävityksen edetessä moni kysyy, onko Venäjän painostamiseksi olemassa mitään tehokkaita keinoja. Kyllä on, jos niiitä vain halutaan käyttää. Seuraavassa esimerkkejä:

Rauhanjärjestöt, missä olette nyt puolustamassa rauhaa Aleppossa?

15.2.2003 pidettiin Helsingin Rautatientorilla suurmielenosoitus, johon arvioidaan osallistuneen noin 15 000 ihmistä. Mielenosoitus oli suurin mielenosoitus rauhan puolesta Suomessa sitten Vietnamin sodan päivien. Vastaavan laajuista rauhanmielenosoitusta ei ollut saanut kokoon yksikään sota Vietnamin sodan jälkeen: ei Neuvostoliiton käymä Afganistanin sota, ei Jugoslavian hajoamissodat eikä Ukrainan sota.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä