Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sunnuntaisaarna

Ketkä tätä sirkusta pyörittää?

Ei ainakaan suomalaiset rehelliset veronmaksajat, ei työttömät, ei pätkätyöläiset, ei tavan työläiset, ei yksityisyrittäjät, ei luottotiedottomat. Maaanviljelijöilla on tuskin rahaa ostaa omaa leipää, ja leipää jonottavia kuunnellaan vain joulun alla. Karusellin vauhdista pudotaan pois...tyhjänpäälle. "Tyhjänpää" on yhteiskunnnan rajan tuolla puolen.

Mitä jos eläisit elämäsi omalla tavallasi?

 

Sinä elät nyt juuri ainutkertaista elämääsi. Olet Sinä rikas, köyhä tai siltä väliltä. Terve tai sairas, mutta kuitenkin vielä elossa, meidän toisten keskellä elät.

Minä en koe häpeää, kun kirjoitan Rakkaudesta ja välittämisestä, mutta koen häpeää, jos kirjoitan vihasta ja itsekkyydestä.

Minä tunnen Rakkautta ja Vihaa, niistä minä itse valitsen, kumpaa tänään haluan tuntea.

Varakkaat, ei pidä jakaa rahaa, vaan tasavertaisuutta, ymmärrystä ja myötätuntoa

Teillä, joilla on kaikki hyvin. Talous on kunnossa, velaton asunto, varma työpaikka, hyvät työedut, terveyden kanssa ei ole ongelmia, vapaa-aikaa ja lomaa on riittävästi.

Juuri se hetki, kun kaikki on itsellä ja perheellä kunnossa, on oikea aika katsoa ympärilleen. Nähdä heidät, joilla yksikään asia, joka itsellä on hyvin, ei ole kunnossa. Ei työpaikkaa, ei terveyttä, velat painavat päälle päivät ja yöt. Toimeentulosta ei ole varmuutta. Jonot sossun luukulla – leipäjonossa – ovat arkipäivän rutiinit.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä