Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Stubb

Kätyrlauma sankka hallituksella on!

Itsekin olen lyönyt Soinia, kuin lampaanviululla vieraan sian kärsään. Siinä on metaforaa aamuksi ja illaksi. On se mies lentämässä kuukausittain maksulliseen aamiasrukoushörinään minun verorahoillani akkansa kanssa! Lopuksi kiljuu setaporukassa aborttiasioissa maailmalla taas minun rahoillani! Onko hän menossa seuraavaksi islamilaiseen lapsivaimojuhlaan?

 

Mihin suuvaltoja tarvitaan?

Suomen ulkoministeri Alexander Stubb piti Carnegie Endowmentin koolle kutsumassa tilaisuudessa 18.7.2008.  puheen https://

Kannattaa huomata, että silloin ei vielä tiedetty mitään Venäjän toimista Georgiassa eikä Ukrainassa. Venäjä hyökkäsi Georgiaan vasta elokuussa 2008.

Suomen EU-politiikan monet muodot?

Bratislavassa, Slovakian pääkaupungissa, pidettiin viikolla EU-johtajien huippukokous (ilman Britannian edustusta). Kokous käsitteli EU:n tulevaisuutta Britannian EU-eron, eli Brexitin jälkeen. Suomea kokouksessa edusti perinteisesti pääministeri, tällä kertaa Juha Sipilä. 

Politiikka on kova laji

Kokoomuksen puheenjohtajakisan ratkettua Lappeenrannassa, Timo Soini lähetti terveiset Stubbille, että politiikka on kova laji. Ja sitä se todellakin on.

Jos politiikan kovuus ilmenee semisti jo paikallistasolla, sen täytyy olla potenssiin sata valtakunnan tasolla. Seurasin paikan päällä kolmen ehdokkaan tunnelmia perjantain puutarhajuhlista aina lauantain iltajuhlaan asti.

Puolueelle

Olen seuraillut tätä ns. politiikan superviikonloppua. Minua ihmetyttää mistä ihmeestä Suomeen on kasvanut tämä uudenlainen puolueusko. Puolueen nimiin vannotaan ja ylistetään jopa kirkkaammin otsin kuin aikanaan agitprop-aikoihin. Olisi luultu jo opittavan.

Leikkiä tulella

Kävin tänään (6.6.) kuuntelemassa Aleksander Stubbia Paasikivi-seuran tilaisuudessa. Stubbin maailmankuva on pelottavan mustavalkoinen: maailmassa on kaikkia ihania ihmisiä suojeleva hyvä Nato(USA) ja sen vastapoolina katala ja paha Venäjä, joka on kuin saatanasta.

Kokoomukselle uusi puheenjohtaja?

Vaikka en kokoomuslaisesta politiikasta oikein välitäkkään, niin näkisin erittäin hyvänä vaihtoehtona kokoomukselle vaihtaa nykyinen puheenjohtaja toiseen. Stubbin näytöt on annettu ja hän on muuttunut nousevasta tähdestä nopeasti laskevaksi.


Aina kun näen hänen avaavan suunsa, alan epäillä puhuukohan tämä mies lainkaan nyt totta, vai osatotuuksia vai omasta päästä tulevia tietoja. Minun silmissäni kyseisen miehen sanaan en luota, ja kun luottamus on menetetty, niin sitä on yleensä vaikea saada takaisin.

 

Vuosi vaaleista suomi OY AB

http://hairikot.voima.fi/blogi/suomi-epakuntoon/ “Tiistaina 19.4. 2016 on kulunut tasan vuosi eduskunta­vaaleista, joissa Suomen kansa äänesti valtaan nykyiset poliittiset päättäjät. Mikä on Suomen henkinen ja yhteiskunnallinen tila huhti­kuussa 2016?

Stubb yritti samaa kuin presidentti, surkein tuloksin

Mediassa kohkataan Stubbin myllykirjeestä, turhaan. Kyse ei ollut kovan luokan kirjallisesta ilmaisusta, vaan puhdittomasta ja mitäänsanomattomasta tekeleestä, joka enemmänkin herätti myötähäpeää kuin pelkoa. Stubb yritti vaientaa keskustelun kokoomuksen valtataistelusta, mutta epäonnistui surkeasti. Siinä missä presidentti Niinistö sai lammasmaisesti ajattelevat poliitikot vaiennettua,  Stubb sai aikaan lisää älämölöä. Eipä auttanut, pieleen meni, jälleen. Sori siitä.  

MEDIAPOLITIKOT

Donal Trumpin menestys Yhdysvaltojen esivaaleissa on tuonut entistä enemmän esille poliitikon karisman ja media näkyvyyden. Oikeita ratkaisuja valtion tilaan ei tarvitse esittää kunhan on vakuuttavasti kansan puolella ulkomaisia kyyliä vastaan.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä