Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaaliturvan heikennys

Pelastetaan joku tyyppi kaikelta pahalta

Suomalaisen yhteiskunnan yleinen ihmiskuva on muuttunut huonommaksi. Ystävällisyyttä, hyväntahtoisuutta, rauhallisuutta ja sosiaalisia sekä yhteisöllisiä taitoja pidetään typerän ihmisen ominaisuuksina. Miehen pitää näyttää tylyltä pedolta tai vaihtoehtoisesti hänellä pitää olla tunteista vapaan ihmisen kasvot. Hänen naisensa täytyy näyttää kiiltävältä, kovapintaiselta sekä esille laitetulta. Miesten ja naisten yhteisinä arvostettuina piirteinä pidetään itsekeskeisyyttä, tietyntyyppistä keinotekoista koppavuutta, naureskelevaa ylimielisyyttä, tehokasta kovuutta ja kylmyyttä.

Kerjäämisestä on tehtävä arvostettu ammatti

Kerjäläisen keho on tullut vanhaksi, mutta älykkään ihmisen valo ei himmene hänessä milloinkaan. Hän on ollut yli kuusikymmentä vuotta ihmisten ylimielisen katseen alla kadulla polvillaan rukoilemassa muutamaa lanttia. Se on ollut hänen ainoa mahdollisuutensa pysyä hengissä. Maailman laajuisessa teknologisessa markkinataloudessa suuri joukko ihmisiä ei voi koskaan saada asiallista palkkatyötä. Uusliberaalinen syvenevä luokkayhteiskunta altistaa myös keskiluokan samalle väkivaltaisen riiston vaikutukselle kuin mistä työväenluokka on kärsinyt koko olemassaolonsa ajan.

Verokohdennukset ja leikkausten epäsuhta!

Suomalaiseen mentaaliin kuuluu yhteen hiileen puhaltaminen. Ulkoisten uhkien edessä olemme vahvoja. Suomalaista ymmärtää vain toinen suomalainen. Ymmärryksemme yhteisestä jakamisesta on nyt kuitenkin haavoittunut.

Suomen ulkoinen uhka on ymmärretty puolutusrahojen lisäämisellä. Ulko- ja puolustuspoliittinen talous on turvattu.

Sen sijaan sisäpolittinen myllerrys on alkanut. Olemme kuulleet pääministerin suulla, että kaikista pidetään huolta. Silti valtion menoihin on saatava nopea katkos.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä