Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalipalvelut

Mikä on sosiaalinen luotto?

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi lokakuussa sosiaalisen luoton myöntämisperusteet ja rahaston säännöt. Monikaan ei luultavasti tiedä, mikä on sosiaalinen luotto, kuka sitä voi hakea ja mistä sitä haetaan.

Maakuntauudistus ja SoTe ovat täysin tarpeettomia!

Hyvin suunniteltu ja nyt jo vähintäänkin puolivalmis maakuntauudistus on täysin tarpeeton. Samaa voi sanoa sotesta (sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus). Miksi siis moiset uudistukset aiotaan toteuttaa?

Osasitko vastata kysymykseen?

Sote-ratkaisu perussuomalaisten tavoitteiden mukainen

Perussuomalaiset julkistivat parisen vuotta sitten oman mallinsa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseksi. Nyt voimme tyytyväisenä todeta, että eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa lopulliseen muotoon neuvoteltu ratkaisu on pitkälti perussuomalaisten tavoitteiden mukainen.

Ratkaisussa yhdistetään perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja sosiaalipalvelut yhden maakunnallisen organisaation alle. Tämä mahdollistaa paremmat palvelut ja ilmeisesti myös nykyistä kustannustehokkaammin.

Viranomaisvalta kasvaa - entä hyvinvointi?

 

”Olen lopussa”, parahti ystäväni minulle puhelimessa eräänä joulukuisena iltana. Ystäväni 70-vuotias äiti oli elänyt viisi pitkää vuotta lähes liikuntakyvyttömänä kotona aviomiehensä hoidettavana, eikä terveysasemalta tarjottu muuta kuin lämmintä kättä.

Pompottelu oli jatkunut vuosikaudet. Aina kun äidille haettiin apua, tyytyi lääkäri toteamukseen, etteivät lonkat olleet vielä tarpeeksi kuluneet leikkausta varten.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä