Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolustusmenot

Rintamalle vain sosiaaliturvan piiriin kuuluvat?

Tulevaisuuden sosiaalipolitiikka tarkoittaa jotakin muuta kuin valtion vastuuta kansalaisistaan. Vastuu hyvästä elämästä kuuluu jatkossa yksilöille itselleen, kirjoittaa Jari Ehrnrooth. Lähde: YLE

Ehrnrooth sivuuttaa kolumnissaan yksilöiden vastuun valtiosta ja sen turvallisuudesta. Hänen ajattelunsa on kaukana todellisuudesta, ja yksilöiden mahdollisuudesta vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.

USA kasvattaa puolustusmenojaan - muut talouden voimavaltiot tulevaisuutta

Yhdysvallat päättivät leikata ympäristö- ja ulkoministeriörahoitustaan puolustusmenojen kustannuksella. Näin Yhdysvaltain puolustusmenot nousevat maailmansotien ajan tasolle.  Mm. Polition ja BBC:n haastatteluissa tämä on herättänyt huolta Yhdysvaltain ulkosuhteiden parissa työskentelevien keskuudessa ja sen odotetaan heikentävän Yhdysvaltain vaikutusta maailmalla.

Puolustusvoimille on annettava nykyistä enemmän rahaa

Ainakin, mikäli uskomme päähallituspuolueen uusia kansanedustajia. Ja miksi emme uskoisi, olihan tuo Helsingin Sanomien vaalikoneen 30 väittämästä ainoa, josta kaikki valituksi tulleet keskustalaiset olivat yhtä mieltä. Armeijan menojen kasvattamista kannattavat myös perussuomalaisten, kristillisten ja kokoomuksen kansanedustajat.

Turvallisuusvajeesta herätys oikeudenmukaisuusyhteistyöhön

Ukrainan tapahtumat ovat johtaneet länsimaisen turvallisuuspoliittisen keskustelun uuteen vaiheeseen. Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan monet Euroopan maat ryhtyvätkin kohentamaan puolustustaan lähivuosina. Tarve kalliisiin puolustusmateriaalihankintoihin tulee tosin sikäli mahdollisimman pahaan aikaan, että julkisen talouden budjettien tasapainottaminen on lähes kaikissa länsimaissa kiireellinen haaste.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä