Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Perjantain suurmielenilmaus

Lakko aktiivimallia vastaan on ainoa vaihtoehto

Perjantaina Suomi seisoo, kun SAK:n ja useiden muihin keskusjärjestöihin kuuluvien ammattiliittojen mielenilmaus hallituksen niin sanottua aktiivimallia vastaan pysäyttää satamat, tehtaat ja joukkoliikenteen. Etelärannan työnantajien ja oikeistolaisten ajatushautomoiden edustajat sekä näiden ääntä kritiikittömästi toistelevien iltapäivälehtien lööpit ovat huutaneet Suomen taloudelle aiheutuvaa vahinkoa ja sitä inhimillistä tragediaa, että perjantaina ehkä saattaa jokin tuote loppua kaupasta tai olla vaikea kulkea töihin.

Suomessa on entisen SDP:n kokoinen aukko

 

En usko aktiivimalliin mutta vielä vähemmän lakon hyödyllisyyteen. Aktiivimalliin voi hyvinkin edellyttää muutoksia, ja uskon sitä korjattavan, kun huomataan valuviat käytännössä. Järkevä näkee ne etukäteenkin.

Vain todella suuri noususuhdanne voisi työllistää muutaman kymmenen tuhatta. Aktiivimalli yksilöllistää työttömyyden. Rakenteellisesta ongelmasta on tehty yksilön ongelma, jonka uskotaan ratkeavan ihmisen omin keinoin.

Parlamentaarisesti valitulla eduskunnalla ja hallituksella on kuitenkin oikeus katsoa aktiivisuuskortti.

Vastusta "aktiivimallia" – puolustat "pohjasakaksi" leimattuja !

”Aktiivimallin” kumoamiseksi vireillä olevan kansalaisaloitteen tueksi ensi perjantaina kokoonnutaan mielenilmaukseen mm. ay-väen organisoimana. Perustuslain myöntämin oikeuksien ja vapaasti kansalaiset voivat osoittaa tyytymättömyyttään. Mielenilmaus on niiden puolesta, jotka henkisen tai fyysisen kuntonsa tai ikääntyneisyyttään eivät voi heidän työvoimansa kysyjien ehtojen vallitessa työllistyä ”aktiivimallin” edellytysten mukaisesti.

Mielenilmauksia, hyödytöntä hyötyä - tehkää oikeasti jotain

Heidänkö puolesta mieltä osoitettiin: IS 500-1 000 pakolaista saapuu päivittäin Tornioon. Kun Sipilä sanoo "tilanne haltuun", mitä ihmettä se tarkoittaa. Sipilähän oli itse (minimaalisesti tosin) kutsumassa tulijoita lupaamalla kodin. En tiedä kuinka iso koti herra pääministerillä on, mutta epäilen, että tämän YHDEN AINOAN päivän saalis ei sinne mahdu - sehän vapautuukin vasta vuoden vaihteessa.

 

Oion nyt muutaman mutkan vain suhteellistaakseni lisää asioita.

Pelastetaan sunnuntai- ja ylityökorvaukset - vappu ja juhannus palkattomiksi

Hallitus ilmoitti tiistaina 8.9. toimista, joilla se aikoo alentaa yksikkötyökustannuksia viidellä prosentilla. Tämän kaltaiset toimet ovat välttämättömiä vientiteollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi sekä julkisen talouden tasapainottamiseksi. Tästä tavoitteesta ei tule tinkiä.

Miten puolustaa perjantain suurmielenilmausta mediatrollauksia vastaan?

Maailman tunnetuin kielitieteilijä professori Noam Chomsky on pohtinut valtamedian vaikutuskeinoja. Hänellä on terävä väite kuinka lakkoja on opeteltu murskaamaan valtamedian avulla ja jo vuodesta 1937 lähtien kun Yhdysvalloissa oli terästeollisuuden lakko:

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä