Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Oikeusministeri

Antti Häkkäsen Twitteristä

Kun Twitteristä en saa vastausta, kysyn teiltä arvokkaat puheenvuorolaiset.

 

Mistä 120 000 suomalaisesta työttömästä Antti Häkkänen twiitissään kertoo?

 

Miksi Orpo tyytyy iloitsemaan 120 000 työllistetystä?

 

Jos ollaan tarkkoja, termeillä on eroa.

 

Seksi lapsen kanssa on aina raiskaus

"Pikkutyttö ei vastustellut aikuista miestä, joten syyte raiskauksesta hylättiin"

Tällä viikolla eduskunta keskusteli lakialoitteestani, jossa esitän muutoksia raiskauksen tunnusmerkistöön. Aloitteeni täydentää aiempaa esitystä missä esitettiin muutosta siihen, että raiskaus ei enää vaatisi uhrin vastustelua tai tekijän väkivaltaa tai sillä uhkaamista vaan raiskauksen tunnusmerkit täyttyisivät jos toinen ei olisi antanut suostumusta seksiin. Raiskauksen määritelmä sidottaisiin siis ensisijaisesti suostumuksen puutteeseen.

Oikeusministeri hyväksyy ehdokkaiden kyttäämisen

Tein eduskunnassa oikeusministeri Antti Häkkäselle (kok.) kirjallisen kysymyksen siitä, kuinka yhdenvertaisuusvaltuutettu on seulonut tietokonealgoritmilla vaaliehdokkaiden kirjoituksia etsien niistä vihapuhetta ja ottanut omavaltaisesti itselleen vihapuhevalvojan roolin tehdessään poliisille tutkintapyynnön. Tällainen vaaliehdokkaiden kirjoitusten ohjelmoitu viranomaisseulonta on hyvin kyseenalaista poliittisen toimintavapauden ja sananvapauden kannalta.

 

Puolivälitarkastelua

Puoliväliriihi saatiin valmiiksi melkoisen punnerruksen jälkeen. 

Paljon päätöksiä ja linjauksia tehtiin. Kritiikki on monenlaista, osin rakentavaa, osin positiivista,osin negatiivista ja sitten pelkästään sitä, että mitään ei osattu/uskallettu tehdä. Ja annas olla jos olisi koskettu kritiikin antajan "tontille" niin jopa olisi huutoa,  Aina tehdään väärin milloin mistäkin syystä.

Odinin soturit, poliisi ja oikeusministeri

Viime päivien keskustelu äärioikeistolaisten ryhmien katupartioista on ollut hämmentävää seurattavaa. Ensin poliisijohto vähätteli polttopulloiskuja ja muuta turvapaikanhakijoiden majoituspaikkoihin kohdistunutta väkivaltaa. Nyt poliisiylijohtaja ja osa paikallisista poliisipäälliköistä tukevat eri puolille maata perustettuja katupartioita, joista useimmat ovat Odinin soturien ja Suomen vastarintaliikkeen "valkoisen Suomen puolustamiseksi" organisoimia ja joita johtavat jo aiemmin monista väkivaltarikoksista tuomitut uusnatsit.

Kotiseuturakkaus vai huono omatunto?

Pääministeri Juha Sipilä on kutsunut koolle kriisikokouksen pohtimaan vastaanottokeskusten levottomuuksien rauhoittamista. Siihen osallistuvat hänen itsensä lisäksi sisäministeri Orpo ja oikeusministeri Lindström. Ongelmia Sipilän mukaan aiheuttavat turvapaikan hakijat keskenään ja suomalaiset vastaanottokeskusten liepeillä.

Oikeusministeri Jari Lindström tekee työnsä hyvin

Mukasuvaitsevaistolle oli järkytys, kun perussuomalaiset menestyivät vaaleissa hyvin ja puolue nousi toiseksi suurimmaksi. Järkytys vain kasvoi, kun puolue meni hallitukseen ja samalla vihreät, vassarit ja ärkoopee jäivät jäähylle.

Alkujärkytyksestä toivuttuaan mukasuvaitsevaisto aloitti kaikilla rintamilla taistelun perussuomalaisia vastaan. (Huomatkaa sopimaton ilmaisu. Mitähän siitäkin seuraa!)

Perussuomalaisten ministerit valittu ja pulinat pois

Jari Lindströmin valinta työ- ja oikeusministeriksi on antanut medialle aihetta ryhtyä tutkimaan miehen taustoja. Esiin on kaiveltu vanhoja sanomisia ja rivien välistä on voinut lukea epäilyksiä hänen sopivuudestaan oikeusministeriksi, koska hänellä ei ole oikeustieteen tutkintoa.

Mielestäni valinta on kerrankin sattunut aivan oikeaan henkilöön. Miehellä on vankasti jalat maassa, päässä riittävästi käyttökelpoista maalaisjärkeä, takana täysin ryvettymätön poliittinen ura ja lisäksi  pitkä luottamusmiesura, josta on varmasti hyötyä työministerin pestin hoitamisessa.

ILO-sopimuksen ratifiointia on lykättävä

Oikeusministeriö valmistautuu parhaillaan esittelemään saamelaisasioiden ministeriryhmälle niin saamelaiskäräjälain muutoksen kuin luonnoksen hallituksen esitykseksi ILO-169 yleissopimuksen ratifioinnista.

Ruotsin opiskelu voisi olla oikeus ei pakko

Pietarsaarelainen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kirjoitti Pohjalaisen yleisönosastolla pakkoruotsista sunnuntaina 18.5. Olen samaa mieltä hänen kanssaan siinä, että kielen opetus voisi alkaa aikaisemmin. Mitä nuorempi lapsi on, sitä helpommin hän oppii kieliä. Henriksson oli myös oikeassa siinä, että enemmän kieliä on parempi kuin vähemmän kieliä.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä