Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Minimitoimeentulo

Suomalaisen kurjuuden ylistys - ei minimipalkkaa

Meillä suomalaisilla on yleensä erittäin hyvä kuva omasta maasta. Usein syystäkin mutta joskus oletukset ovat liian hyviä.

Tässä esimerkki. Meillä ei ole minimipalkkaa/vähimmäispalkkaa.

Näin on vain Skandinaviassa ja Italiassa. Skandinaviassa syy on historiallisesti ollut hyvin järjestetyissä ja tiukoissa tariffisopimuksissa ja mahdottomuudessa hakea halpatyövoimaa, jolloin tarvetta minimipalkkaan ei ole ollut.

Siis näin oli ennen.

MamuSoten ratkaisu on perustulo!

Aika ajoin viriää keskustelua siitä, että syntyperäisellä suomalaisella pitäisi olla oikeus parempaan minimisosiaaliturvaan kuin maahanmuuttajalla. Asiaa on lainsäätäjän tahollakin pohdittu ja päädytty siihen lopputulokseen, että Suomen perustuslaki ei anna mahdollisuutta kohdella maahanmuuttajia sosiaaliturvan suhteen eri tavalla kuin syntyperäisiä suomalaisia.

Minimipalkka-aloite on propagandaa älyllisesti laiskoille ja vähäjärkisille

Vasemmistoliitosta on tullut jälleen yksi todellisuudesta vieraantunut aloite. Samaa luokkaa demarien taannoisen nollatuntialoitteen kanssa, joka ei välittänyt pätkääkään mm. opiskelijoiden erityislaatuisesta asemasta työmarkkinoilla.

Kolme viisasta työtöntä miestä lähtee etsimään uutta kuningasta

Jos haluamme tehdä jotakin järkevää, niin se on helppoa. Etsikäämme juotavaa ja syötävää. Sitten voimme taivaltaa johonkin suuntaan. Perille päästyämme kyhätkäämme suojaksemme tuulen kestävä maja veden äärelle. Sillä hyvästä paikasta ei kannata lähteä enää pois milloinkaan. Jos vielä jää aikaa jäljelle, voimme vähän yrittää nauraa kaikelle menneelle.

Pienimmät tulot ja minimipalkkalaki !

Suomessa on virinnyt voimakas keskustelu parin vuoden aikana etuuksien leikkaamisesta tavalla jota ei voi olla huomaamatta. Se on suoraan kohdistunut kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin työttömiin, eläkeläisiin tai sairaisiin. Useimmat heistä elää alle 1000 eurolla ja siitä ei arkisia menoja makseta kun otetaan huomioon hintojen nousu asumisen suhteen, ruoan kalleuden, sähkön hinnan jne.

Sosialietuudet kattaviksi, mutta kuka maksaa?

Suomen Sosiaalioikeudellinen seura kanteli Euroopan neuvoston sosialikomitealle Suomen maksamista liian pienistä minimituista. Professori Heikki Hiilamo piti erittäin hyvänä Suomen asiassa saamia nuhteita. Suomen maksamien sosialietuuksien alaraja pitäisi olla vähintään 970 euroa kuukaudessa. Sen lisäksi asumisen pitäisi olla ilmaista.

Jokainen etuuksien saaja varmasti pitää summaa vähintäänkin oikeana. Mutta...   Onko meillä valtiona riittävästi varoja, millä etuuksia maksetaan? Tuskin on.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä