Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kosminen ilmastomalli

Kosmiset säteet vaikuttavat pilvisyyteen ja sitä kautta ilmastoon

Auringon vaikutus ilmastoomme on huomattavan suuri, yli puolet vaikutuksesta liittyy muutoksiin auringon kokonaissäteilyn (TSI) suhteen.

Svensmarkin hypoteesi tuo esille sen seikan, että sijaintimme galaksissa mahdollistaa kosmisen säteilyn vaihtelun siinä laajuudessa, että se vaikuttaa pilvien muodostumiseen ja sitä kautta ilmastoon.

Aurinkomalli selittää paremmin

  Valtamediat ovat tukeneet IPCC:n ajamaa kasvihuoneiden aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä lähes kritiikittä. Tekniikka &Talous on ollut yksi harvoja lehtiä, joka on antanut tilaa myös vaihtoehtoisille teorioille. Tämä juttu on ilmestynyt T&T:n puheenvuoropalstalla 1.11.2016, jonka sisältöä olen hieman editoinut. Skeptikot eivät pidä kasvihuoneteoriaa täydellisenä selityksenä. Heidät yritetään vaientaa leimaamalla heidät ilmastonmuutoksen tai kasvihuoneilmiön kieltäjiksi. Siitä ei ole kysymys ainakaan alan tutkijoiden keskuudessa.

Ilmastonmuutos, osa 12: Yhteenveto eri mallien lämpötilavaikutuksista

Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

 Olen käsitellyt aikaisemmissa osioissa kolmea ilmastomallia, joilla pyritään selittämään maapallon lämpenemistä, ja jota kutsutaan myös ilmastonmuutokseksi. Nämä teoriat ovat:

Ilmastonmuutos, osa 11: Astronominen harmoninen ilmastomalli

Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

 Olen olemassa ilmastomalli, jota ei tunneta kovin hyvin edes ilmastonmuutostutkijoiden keskuudessa. Kutsun tätä mallia nimeltä astronominen harmoninen ilmastomalli käyttäen lyhennettä AHCM, joka tulee englanninkielisestä nimestä (Astronomical Harmonic Climate Model). Tämän mallin ovat esittäneet ensimmäisinä venäläiset tutkijat Ermakov ja kumppanit vuonna 2006. Myöhemmin mallia on tarkemmin analysoinut myös amerikkalainen Scafetta vaihtoehtona kasvihuonemallille.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä