Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kesä

Siirretään kesälomat

Koulujen kesälomia tulisi siirtää kahdella viikolla nykyisestä. Samalla siirtyisimme askeleen kohti eurooppalaisempaa rytmiä.

Suomen kesä on ihmisen parasta aikaa. Koulujen kesälomien siirtäminen kahdella viikolla eteenpäin mahdollistaisi paremmin kesästä nauttimisen. Itikoitakin on loppukesästä vähemmän, jolloin energiaa jäisi muuhunkin kuin huitomiseen, Könttä toteaa.

Kuin kaksi marjaa

Huh hellettä sanoi jänis pakkasella, eli nyt ne talven kelit jatkuvat käänteisenä. Joku mainitsi tänään, että nyt on ilmat uin silloin lapsena, johon vastasin, ettö nyt on monella lapsella muiston tallennuskesä jota sitten yli kuusikymppisenä voi muistella.

 

Aika kultaa muistot, mutta ei näitä helteisiä heinäkuita joka vuosi ole, ei ainakaan jos muistelee viimekesää, mutta kuka nyt vanhoja muistelee. Silloin tuli hillaa hillittömästi ja tänä kesänä huomattavasti vähemmän.

Älkää pöläkkö, kaikki hyvin


Keskiajalla net säikähit ja tulit hulluiksi, ko paljastu, ettei papit tiehneekkään kaikkea, tekivät vain bisnestä ja Amerikan löytyminen pilas sen aikasen tiedemaailman, ko sieltä löyty elläimiä ja kasveja, joistei antiikin viishaat puhuhneet mittään.

YleRadiossa on upeasti keskiajan asioita ja sois hyvä vaikka Ylen toimittajien perehtyä historiaan muutenki. Kaikki mennee koko ajan paremmin. Maailma muuttuu koko ajan ja ihmiskunta on aina ollu uuen eessä ja niin on siis ollu ennenki.

Välikysymys auringonpaisteesta yhteiskunnallisena peruspalveluna

Herra puhemies!

Kuten olemme voineet havaita, on auringonvalon niukkuus tällä hallituskaudella koetellut erityisesti lapsiperheitä, eläkeläisiä, opiskelijoita, työttömiä, työssä käyviä ja niitä vähäosaisia, joilla leikkaustoimien vuoksi ei ole ollut mahdollisuutta matkustaa ulkomaille auringonpaisteesta nauttimaan. On tärkeää, että auringonvalo nyt kun sitä maahamme saadaan ei johtaisi sosiaaliseen eriarvoistumiseen päivän pituuden, lämpötilan, kesän keston tai muun niihin verrattavan syyn vuoksi. 

KÄKI KUKKUVI KUUSIKOSSA

Valkeassa ruuhessani soudan yli tumman veen,kaislikosta kantaa ääni öisen tuulen venheeseen ..jne.

Rikokseen syyllistynyt ei ole hädänalainen

Sanomalehti Karjalainen ja Savon Sanomat uutisoivat 4.4.2016 Suomen poliisin kesäsuunnitelmista. Poliisitarkastajan mukaan poliisissa tiedostetaan kevään tuovan lisää riskejä mukanaan. Poliisin mukaan seksuaalinen ahdistelu saattaa olla keväällä käsillä ja tämä voi aiheuttaa myös kantasuomalaisissa aiempaa rajumpia reaktioita.
 

Energiaratkaisujen monikulmaisuus ei ole yksinkertaista

    Tuulivoimaa vai ydinvoimaa? 
    Fossiilisia polttoaineita tulisi vähentää. Mitä asialle tehdään? Kuullostaa heti tunteita herättävältä, vai mitä. Mielipiteet alkavat helposti heti roiskua esiin, ja nopeasti "raja railona aukeaa".

Tuote-esittelyssä suomalainen vähäbyrokraattinen lähiruokavalmiste:Tuoteinformaatiota Portterimämmistä ja siitä valmistettavasta lähiruokajäätelöstä: 
Olutta on mämmin raaka-aineissa alle alkoholin ilmoitusrajan ja olut on lisätty massaan ennen mämmin imeltämistä : 8 tuntia +80C lämpötilassa, jolloin vähäinenkin määrä alkoholia haihtuu massasta. 
Pyynikin käsityöläispanimon Vahvaporter olut on hankittu Prisma Kalevan Alkosta, tälläkin alhaisella kikkakolmosella vähensimme byrokratiaa. 

Kesäpäivystys voi olla kaaosta tai laadukasta varhaiskasvatusta

Päiväkotien kesäpäivystys, joka joskus myös ”kesäsäilönä” tunnetaan, on ihan juuri käsillä. Muutaman kerran olen itse ollut kesäpäivystyksessä töissä. Ottanut vielä useammin palkatonta jos lomat eivät ole sattuneet sopivaan kohtaan.

Koulujen kesälomien alkua on siirrettävä kahdella viikolla

Perussuomalaiset Nuoret esittää, että koulujen kesälomien alkua ja loppua siirretään siten, että kesälomat pidetään juhannuksesta elokuun loppuun.

Koko lukuvuosi tulee jaksotella uudelleen niin, että jo keväällä pidettäisiin taukoa, jotta koulutyötä voidaan jatkaa pidemmälle kesään.

Suomi ampuu itseään jalkaan. Matkailu on maailman nopeimmin kasvava elinkeino, mutta matkailuyrityksemme laittavat elokuun alussa lapun luukulle.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä