Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kärkihankkeet

Oppineisuuden turhuus

YLEn maanantainen juttu yliopistomaailman muutoksesta yhteiskunnallisesti vaikuttavammaksi ja kaupallisemmaksi oli jälleen yksi esimerkki ns. sivistysyliopiston mahdottomuudesta tässä ajassa ja tilassa.

Onko hallituksen päätavoite realistinen ja mielekäs?

Hallituksen päätavoitteena on työllisyysasteen nostaminen neljällä prosentilla eli noin 110 000 uuden työpaikan luominen vuoteen 2019 mennessä. Näin Suomen talouden uskotaan tervehtyvän ja julkisen sektorin kestävyysvajeen kaventuvan kymmenellä miljardilla eurolla. Yksikään merkittävä taho ei kiistä itse tavoitteen mielekkyyttä, vaikka oppositio on eri mieltä sen toteuttamiseksi tarvittavista keinoista.

Nyt pitäisi puhua starttirahasta

Vuosina 2013 ja 2014 perustettiin aiempaa vähemmän uusia yrityksiä. Kataisen ja Stubbin hallitukset lupasivat kääntää suunnan:

http://www.hs.fi/talous/a1413510612181

Kuitenkin taas viime kesänä starttirahat loppuivat jo puolessa välissä vuotta, koska määrärahat olivat riittämättömiä. Hallitus maksaa yrityksen perustamisesta haaveileville mielummin siitä, että he elävät toimettomina työttömyystuella:

Hallituksen pölhöpopulististen päätösten numero yksi vuodelta 2015

Hallituksen pölhöpopulisten päätösten voittaja vuodelta 2015

 

Vuosi 2015 on ohi ja Suomen hallitus aloittaa ensimmäisen täyden työvuotensa, ehkä. No kyllä se varmaan kasassa kestää, kun niin paljon ovat toistensa taskuihin sotkeutuneet meidän hallituspuolueet, että varaa ei ole lähteä, vaikka kuinka kiukku olisi.

 

Ensi vuonna otetaan merkittävä askel kohti vapaata kielivalintaa

Yksi Suomen hallituksen kärkihankkeista on kielten opiskelun lisääminen ja monipuolistaminen. Tähän hankkeeseen sisältyy alueelliset kielikokeilut ilman velvoitteita toisesta kansalliskielestä (ruotsin kielestä).

Kokoomus, kärkihankkeilla ei koulutuksen perustaa korvata!

Kokoomus on alkanut kiillotella kilpeään Sipilän hallitukseen säästöpäätösraivopölyjen laskeuduttua kesälomalaitureille. Sisäministeri Petteri Orpo julisti Kokoomuksen tahtovan hallituksen kärkihankkeiden rahoituksesta vähintään puolet koulutukseen.

Parempi päätöksentekoprosessi hallitustyöskentelyn pohjaksi?

Hallitusneuvottelujen ja niihin kuuluvan talousväännön ollessa käynnissä on hyvä hetki pohtia minkälainen tuo prosessi oikeastaan on. Onko sillä edes periaatteessa mahdollista saada aikaan hyviä kokonaisratkaisuja yhteiskunnan kehittämiseen?  Jos prosessi on huono, hyvätkään toimijat eivät sitä lopulta pelasta.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä