Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvinkää

Äärioikeisto levittäytyy jo Hyvinkäällekin

Järkyttävä tilaisuus Hyvinkäällä

Äärioikeisto  ja natsimieliset tahot järjestivät Hyvinkäällä 12.12.2015 mielenosoituksen kirjastoaukiolla klo 12.00-13.00.
Sitä markkinoitiin hyvinkääläisille VOK- vastaisena tilaisuutena. Puhujunina mm. kaupunginjohtaja ja kansanedustaja Leena Meri. Tilaisuus kiinnosti hyvinkääläisiä kun meille on perustettu 2 vastaanottokeskusta ja ihmisiä aivan oikeasti kiinnostivat käytännön asiat ja kaupungin päättäjien kommentit.

Löytyykö Hyvinkäältä kansanedustajaa?

Löytisöisikö hyvinkäältä kansanedustajaa? Kommunisti ei. Pienpuolueet ei.vasemmisto ei, vaikka Juuso Aromaa ja Riikka Raunisalo pääsevät listoille. Kristilliset ei. kokoomus ei. Persut ei koska Lappalaisen ainut motiivi on ehkäistä Meren pääsy. Kepu on arvoitus, Joonas ei, mutta Niinalla on mahdollisuudet. Demareiden Jussi on uhrannut 70.000€ kampanjaan, mutta ei. Mitä jää jäljelle? Irma Pahlman ja Niina Naskali. Jos veikkaukseni meni pieleen niin totuushan selviää 19.4. Mitä itse arvelet?

Kummallisen curlinghallin paluu

Paljon puhuttanut curlinghallihanke on tehnyyt paluun hyvinkääläiseen poliittiseen keskusteluun. Viimeksi asian parissa puuhasteltiin toukokuun valtuuston kokouksessa, jossa päätettiin rahoittaa hanketta 36 000 euron tukisummalla seuraavan viidentoista vuoden ajan. Yhteensä hyvinkääläiselle curlingille päätettiin siis maksaa 540 000 euroa lajitukea. Hyvinkään kaupunki ei tue mitään muuta lajia vastaavilla summilla.

Hyvinkään ei pidä sotkeutua Fennovoimaan

Energiayhtiö Fennovoima on rakennuttamassa Suomeen uutta ydinvoimalaa venäläisen Rosatomin avulla. Rosatomin aiemmat ydinvoimalahankkeet ovat kärsineet ongelmista. Esimerkiksi Sosnovi Boriin rakenteilla oleva ydivoimala on rakentamisensa aikana romahtanut kahdesti. Lisäksi yhtiötä vaivaa laaja korruptio, eivätkä sen hankkeet pysy aikataulussa – saati budjetissa.

Budjettivaltuuston ryhmäpuhe 8.12.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut.

Kummallinen curlinghalli

Hyvinkäälle ollaan kovalla tohinalla tekemässä uutta curlinghallia muun muassa siksi, että ex-hyvinkääläinen Markku Uusipaavalniemi toi joukkueineen kaupunkiimme hopeisen curling-mitalin vuoden 2006 Torinon talviolympialaisista. Hallihankkeen taustajoukot lähtivät hakemaan kaupungilta 85000 euron vuosittaista avustusta seuraavaksi viideksitoista vuodeksi, mutta kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätyi esittämään projektille 36000 euron vuosittaista tukisummaa pilkkomalla Villa Parkin jalkapallokentälle suunnatun avustuksen kahteen osaan.

Hyvinkäällä ei ole vanhoja puutaloja purettavaksi asti

Hyvinkäällä Hämeenkadun ja Koulukadun risteyksessä sijaitsevalla tontilla on pieni, mutta varsin viehättävä kolmen puutalon pihamiljöö. Nyt tuon miljöön tulevaisuus on kuitenkin vaakalaudalla.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä