*

Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Homeongelma

Haistakaa homekoulu!

Jokaisella meistä on riski jossain vaiheessa elämäänsä kohdata homeongelma kotonaan, työpaikallaan, mökillään, päiväkodissa, koulussa, sairaalassa jne. Suomella on 50 mrd. € korjausvelka jo rakennustemme seinissä – kuinka suuri luku olisikaan jos huomioitaisiin kaikki homeen aiheuttamat välittömät ja välilliset terveysvaikutukset ja työstäpoissaolot? 

Koulu, jossa on helppo hengittää - kolme keinoa homeongelmien ratkaisuun

Vaikea hengittää. Päänsärky. Yskiminen ja tukkoinen olo. Näistä oireista monet helsinkiläiset oppilaat ja opettajat kärsivät päivittäin. Ne vaikuttavat työkykyyn, oppimiseen ja hyvinvointiin. Koulujen home- ja sisäilmaongelmat ovat mielestäni yksi Helsingin kiireellisimmistä ongelmista asuntopulan ohella. Tilanne on saatava hallintaan: Helsingillä ei ole varaa heikentyneisiin työoloihin ja paheneviin terveysongelmiin. Homekoulut on korjattava.

Kaupunginvaltuustossa lähtisin alkuun ratkaisemaan ongelmaa seuraavilla keinoilla.

Oikeus terveelliseen lähikouluun

Helsingissä, kuten kaikkialla Suomessa, on laukeamassa käsiin koulujen ja päiväkotien homepommi. Ilta-Sanomat uutisoi pari päivää sitten, että yli kolmannes maamme opettajista työskentelee kouluissa, joista on viimeisen vuoden aikana löytynyt terveydelle haitallinen sisäilmaongelma. Yli kolmannes – miettikääs sitä hetki.

Espoon Homeongelma: Kouluja ei ole korjattu ajoissa

 

Länsiväylä-lehdessä kiehuu. Espoon Tapiolassa on homeongelma räjähtänyt käsiin. Puhuin asiasta eilen Espoolaisen opettajan kanssa ja ongelmia vaikuttaa ilmenevän myös muualla kunnassa. Espoon asukkaana ja kuntavaaliehdokkaana ihmettelen miten tilanne on päästetty tähän. Vaikuttaa siltä että Espoossa piilee johtajuusongelma.

Sisäilmasiedätyksellä Sairastetut- mielenilmauksessa

https://.be 

Minun puheeni Turun mielenosoituksessa 2.11.2016

Minulla tämä sairaus on kuulunut ja se on myös näkynyt. Minua ei ole koskaan epäilty psyykkisesti sairaaksi. Minä sairastuin työpaikallani Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Siellä oli hometta.

Olen Sisäilmasiedätyksellä sairastunut sairaanhoitaja-terveydenhoitaja

Nimeni on Hilkka Nivukoski ja olen

Oulun Vammaisneuvoston jäsen,

Sisäilmaongelmat

Olen kuullut, että koulujen sisäilmaongelmat voivat johtua siitä, että koneellinen ilmanvaihto otetaan pois päältä iltaisin säästösyistä, viikonloppuisin ja loma-aikoina, kun tiloissa ei ole toimintaa, mutta koneellinen ilmanvaihto pitää olla aina päällä, sillä se on suunniteltu toimimaan vain niin. Muistan kun edellisessä taloyhtiössä ilmanvaihtolaitteisiin tuli vika, eikä se toiminut muutamaan päivään, mikä näkyi heti ikkunapintojen kostumisena, eli kosteus tiivistyi vedeksi.

Asuntokantamme parantaminen

jatkoa 31.7. ja 4.8. julkaistuihin kirjoituksiin

 

Osa III Asuntokannan parantaminen

Ratkaisuja sisäilmaongelmiin

jatkoa 31.7. julkaisemaani kirjoitukseen

 

Osa II Sisäilmaongelman ratkaisemisesta

 

Homeettoman uusasunnon saanti on arpapeliä

Riippuu siitä, onko satanut, kun rakennus on kasattu, miten vastaava mestari on valvonut rakentamista ja milllaiset alihankkijat sekä työntekijät ovat olleet.

Pääosin talot rakennetaan elementeistä, joiden varastointi ilman sääsuojaa on yleistä. Sateen kastelemat elementit eivät enää kuivu kasauksen jälkeen.

Muutaman vuoden kuluttua havaitaan hometta.

Jopa samassa talossa eri puolella olevissa asunnoissa voivat yhden seinät olla homeessa ja toisen eivät. Riippuu arpaonnesta, eli ilmoista ja huolellisuudesta.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä