Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkeläisten ostovoimasta huolehtiminen

Toimintatavan muutos, joka tuo jopa 170 euroa/kk lisää rahaa eläkeläiselle

Lähes kaikissa poliittissa keskusteluissa mainitaan huoli eläkeläisten pärjäämisestä: esillä on  mm.  niiden pienituloisten eläkeläisten ongelmat, joiden ”pitää valita ostaako lääkkeitä vai ruokaa”. Puhutaan myös ikääntyneiden toimintakyvyn heikentymisestä aiheutuvista pärjäämishaasteista ja kotiin vietävien palveluiden riittävyydestä.  

Luovutaan tulonsiirrosta apteekeille - vaikutus talouteemme 108 miljoonaa euroa

Hallitus on tuoreeltaan ilmoittanut kehysriihen tuloksista ja julkaissut julkisen talouden päälinjat seuraaville neljälle vuodelle. Keskustelu on kiteytynyt 10 mrd euron kestävyysvajeen ympärille. Suunnitelman mukaan ongelma selätetään seuraavasti: Rakenneuudistusten (sote etunenässä) uskotaan tuovan 4 mrd € hyödyn, talouden kasvu hoitaa vajeesta 2 mrd € ja julkisen talouden leikkauksia eli kulusäästöjä tehdään 4 mrd € edestä.

Eläkeasiat yritetään sivuuttaa vaaleissa

Vaikka Suomessa on 1,5 miljoonaa eläkkeensaajaa, eläkekysymykset on jätetty varjoon vaaleissa. On kummallista, että näkyvimmissä vaalikeskusteluissa ei käsitellä koko aihetta ja vaalikoneissa ehdokkailta kysytään mielipidettä ainoastaan eläkekatosta.

Vaalitilaisuuksissa kuitenkin tapaa paljon eläkeläisiä, jotka ovat syystäkin vihaisia ja huolestuneita. Keskeisintä on eläkeläisten ostovoima arjessa. Puheenaiheina ovat eläkeindeksit ja poikkeuksellinen verotus.

On väärin syyttää eläkeläisiä

On väärin leikata eläkeindeksein eläkeläisten tuloja ja samaan aikaan pitkittää työaikaa. On muistettava, että heille on annettu lupaus ansaitusta eläkkeestä silloin kun he ovat aloittaneet työuransa ja itse maksaneet yhdessä työnantajansa kanssa jo kohtuuttomiin nousseita eläkemaksuja. Jos he saisivat takaisin itse maksamansa eläkkeet, jokaisella 40-50v työtä tehneellä olisi mahtava eläke. En voi siksi hyväksyä, etä heidän oma tulonsa leikataan ja kavennetaan indeksien ja leikkurien avulla, jolloin moni joutuu tinkimään perustarpeistaan.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä