Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eerika

Olet päättäjä! -mitä ajattelit tehdä?

Tänään on kansainvälinen tyttölapsen päivä. Vuonna 2011 YK:n yleiskokous loi uuden teemapäivän, joka tukee tyttölapsia: heidän oikeuksiaan sekä kohtaamiaan haasteita, perusteltuja vaatimuksia suoda mahdollisuus elää ilman syrjintää ja väkivaltaa. Täysarvoisina yhteisömme jäseninä!  Koulutus on yksi keino parantaa lasten tyttöjen asemaa maailmassa.

Virkamiehille syytteet

Helsingin Sanomat uutisoi 4.7.2014, että yhteensä 11 Helsingin sosiaaliviraston sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) virkamiestä saa virkarikossyytteen. Kahdennentoista osalta on tehty syyttämättäjättämispäätös. Em. päätöksen voit lukea klikkaamalla tästä (se on siis julkista tietoa).

Mutta siis mietitäänpä sitä nyt aivan aluksi, että miksi ylipäänsä tällainen Eerikan tragedia on mahdollinen ja miksi virkamiehet ovat toimineet väärin ja lainvastaisesti.

Kirjoitin presidentille: kirje ja vastaus

Jos Kekkonen eläisi, niin hän olisi sanonut painavan sanansa tässä lastensuojelun (LaSu) mätäpaiseasiassa jo aikoja sitten, mutta mitä tekee nykyinen presidenttimme?  Vaikenee. Presidentin vastaus kirjeeseeni oli tyrmistyttävän masentava. Missä on nyt se ”koko kansan prseidentti”? Eikö juuri ja nimenoman tällaisissa asioissa presidentin tulisi sanoa vähintäänkin painavan sanansa, jotta saataisiin päättäjiin vipinää. Vaikka presidentillä ei juuri olekaan mitään muuta kuin symboolista merkitystä, niin hän voi silti avata suunsa.

Välitätkö vai et?

Tänään oli Eerikan nimipäivä. Muistatko hänet? Minä muistan!

”Kahdeksanvuotias Vilja-Eerika Tarkki kuoli äitienpäivänä tasan kaksi vuotta sitten. Lastensuojelulle tehdyt ilmoitukset eivät pelastaneet pientä tyttöä isänsä ja äitipuolensa väkivallalta. Eerikasta tehtiin 11 lastensuojeluilmoitusta, mutta silti hän asui isänsä ja äitipuolensa kanssa kuollessaan. Syyttäjä Tuire Tamminiemen mukaan jutussa on tällä hetkellä 12 epäiltyä ja jos syytteet päätetään nostaa, oikeuskäsittely alkaisi aikaisintaan syksyllä.”

Kasvottomana mediassa

Pari vuotta sitten 25-vuotias mies ajoi kännissä 11-vuotiaan tytön yli Helsingin Viikissä. Tyttö kuoli. Syytetty ei peittänyt kasvojaan oikeudessa, ja julkaisimme kuvan lehdessä. Sain miehen tyttöystävältä tulenkatkuisen sähköpostin, koska kuvan julkaisu oli hänen mielestään täysin väärin. Toiminta oli kuulemma vastuuntunnotonta. 

Kuvan julkaisupäätökseen vaikutti muun muassa se, että mies oli tuomittu rattijuopumuksesta aiemminkin. Kuusi kertaa.

Pitkäsoitto siitä, mitä Long Playn lastensuojelujuttu jättää kertomatta

Long Play julkaisi muutama päivä sitten artikkelin Suojelupäätöksiä. Aiheen käsittely mediassa on tärkeää, sillä lastensuojelu koskettaa suoraan noin 100 000 lasta ja välillisesti satojatuhansia suomalaisia: lapsella kun on yleensä vanhemmat, sisaruksia, sukua ja ystäviä.           

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä