Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Arpajaislaki

Veikkausta tarvitaan Suomessa

Suomalaiset ovat innokkaita pelaamaan rahapelejä. Ensin perinteisen lauantai-illan loton ja vakioveikkauksen rinnalle tuli vedonlyönti. Sitten valikoima laajeni sähköisenä nettiarpoihin ja uusiin mobiileihin pelimuotoihin. Pitkän aikaa oli lyöty vetoa raveista ja pelattu peliautomaateilla. Veikkauksen yhdistyminen Finntoton ja RAY:n kanssa vuonna 2017 toi koko tarjonnan saman katon alle.

Lohi ja kasinot tulevaisuuden matkailuvaltteina?

Norjalainen kaivosyhtiö Yara ilmoitti alkuviikosta hyllyttävänsä Sokin kaivoshankkeen Itä-Lapissa savukoskella. Olen koko ajan suhtautunut hankkeeseen kriittisesti, sillä nykyisessä muodossaan toteutuessaan hanke olisi vakavasti vaarantanut poronhoidon toimintaedellytyksiä, tehnyt luontomatkailun kehittämisen alueella haastavaksi sekä uhannut Kemijoen lohenpalautushanketta ja Nuorttijoen luontaista taimenkantaa. Itä-Lapissa on myös paljon pettyneitä ihmisiä, sillä kaivoksesta toivottiin aluetalouden veturia.

Suomen rahankeräyslaki on holhouslaki

Valtion tehtävä on suojella kansalaistensa vapautta. Minä näen vapauden ensisijaisesti vapaudeksi toimia - ja jopa vastoin ilmeistä omaa etuani, kunhan kykenen itse vastaamaan seurauksista. Tämä on oleellista. Ja tässä monet nykyisistä laeistamme ampuvat yli. On paljon lakeja, jotka on laadittu oletuksella, että kansalaisella ei ole kykyä itse arvioida tekojensa seurauksia saati vastata niistä. Rahankeräyslaki on yksi esimerkki tällaisista laeista. Asia on nyt esillä, koska poliisi on puuttunut Wikipedian rahanpyyntöön.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä