Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ajankohtaista turvallisuuspolitiikasta

Turvallisuus puheenaiheena; Onko liian myöhäistä ?

Ruotsin taloustilanne on parempi kuin Suomen. Tästä huolimatta Ruotsin turvallisuustilanne ei kääntynyt parempaan. Päinvastoin. Ruotsin suunta on sisäisen turvallisuuden alueella huonontunut viime vuosien aikana voimakkaasti. Ei selkeästi ole osattu varautua tämän päiväisiin ilmiöihin ajoissa.

Euroopan on herättävä uuteen aamuun

Tilanteen arvostelu

 

Helsingin kokousta ennen puhuttiin, että Trump ja Putin sopisivat jotain kamalaa muiden päiden yli. Ei vain ole kovin montaa Eurooppaa koskevaa asiaa, joista he olisivat edes voineet sopia. Toivottavasti Eurooppa ei ole niin huonossa jamassa. Jos on, asialle pitää tehdä jotain.

Mielipiteet ovat mukavia, mutta Sokrates sanoisi, että kun ei tiedetä, mikä on totta ja mikä tarua, pitää laittaa asiat pöydälle ja katsoa, mitä löytyy. Ilman ennakkoasenteita.

Varaudu pahimpaan

Enkä minä rasisti nyt tarkoita rajojen valvontaa.   Tarkoitan yllättävää tulipaloa jonka minäkin voin kohdata.  

Muutin v. 1991 keskelle metsää rintamamiestaloon.  Päätin pitää lompakkoni kortteineen ja passeineen  yhden ja saman uloslähtötakin taskussa, autonavaimetkin,  sekä ukonilman lähestyessä koirallani pannan  johon Hänet on helppo nopeasti kytkeä.  Muuten.  Äkkilähtö voi tavoittaa kerrostalossa asujankin.

Olen varautunut, minä, joka pelkään ainoastaan metsäpaloa ja hammaslääkäriä.

 

Autoverotuksen notkeutta sovellettava myös rajavalvontaan.

Valtiovalta on monesti osoittanut kiitettävää notkeutta muuttaessaan väliaikaikaisia ratkaisuja pysyviksi. Tästä hyvänä esimerkkinä on Autovero, joka astui ensi kerran voimaan vuonna 1958 yhden vuoden väliaikaisena verona. Kun eduskunta silloin hyväksyi lain, se ilmoitti Autoliiton mukaan "edellyttävänsä, että vero on vain tilapäinen ja valtion senhetkisestä poikkeuksellisen kireästä rahatilanteesta johtuva".

Kuten kaikki tiedämme vero jäi kuitenkin pysyväksi.

Mistä näitä Mykkäsiä riittää?

"Sisäministeri Kai Mykkänen sanoo, ettei Suomi ole kiinnostunut lähtemään mukaan Tanskan ja Itävallan kelkkaan." https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806152201015918_u0.shtml Kokoomus on huolissaan vokkibisneksestä ja asianajajien vähentyvästä työstä, varmasta tulonlähteestä. Myöskään sitä kokoomuksen haaveilemaa halpatyövoimaa ei enää tulisi. Siitä tässä lienee kysymys. Suomalaisten turvallisuudesta sisäministeri ei ole kiinnostunut, koska laittomasti maassa olevat poistettaisiin.

Maan turvauhat ovat hatusta temmattuja

Suomen maaperän myynti sellaisen maan yrityksille ja kansalaisille täytyy olla suuri uhka Suomelle, jota vastaan haemme epätoivoisesti sotilasapua. Miksi muutoin Suomi hakee turvaa jopa valtameren takaa USAsta kaikin konstein. Hallitus voisi selittää, miksei Suomen maaperän myyntiä kielletä suurinta uhkaamme edustavan maan kansalaisille ja yrityksille. Miksei sitä kielletä heti vaan kiirehditään koko kansan urkintaa, johon ei edes syytä. Meillä on turvallisuuspoliittisessa agendassa hemmetin heikko logiikka. Joku valehtelee nyt ja rajusti.

Ase- ja turvallisuusbisnekseen tarvitaan lisää valtion ohjausta.

Ugandalainen tutkiva journalismi näyttäisi olevan nopeaa, tehokasta ja kekseliästä. Hs:n mukaan ugandalaistoimittaja oli nauhoittanut Suvi Lindenìn Patria jupakkaa koskevan haastattelun poliisiksi tekeytyneenä. Haastattelussa Linden toteaa, että he olivat etsimässä Ugandassa bisnesmahdollisuuksia ja että - ”(liikemiehen) tausta on kyberturvallisuudessa.

Joko tuleva hallitusjuna nytkähti liikkeelle?

 

Kirjoitin Uuden Suomen blogissa 15.1.2018 otsikolla, ”Nato-kysymys liimaa porvaristoa ja demareita yhteen”, jossa tein arvion siitä, että SDP olisi nousemassa hallituspuolueeksi nimen omaan puolustus- ja turvallisuuspoliittisen vaa`an kieli asemansa vuoksi. Tänään Iltalehden toimittaja Olli Ainola uumoilee samansuuntaisia näkemyksiä. Asia tuli esille ulkopoliittisen instituutin seminaarissa, jossa oli puhujana myös amiraali evp Juhani Kaskeala.

Asetun presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleihin

Suomi sai tammikuussa 2018 puolueita yhdistävän presidentin, joka on varmaankin hyvä asia polarisaation lisääntyessä. Toisaalta ehdolla oli vain läpisuomettuneita suurelta osin lähes sata vuotiaita yya-ajan latteuksia historian pimeimmiltä vuosikymmeniltä toistelevia sosialisteja. Ehdokkaat käsittelivät lähinnä silkkihansikkain asioita, joihin presidentin valtaoikeudet eivät edes riitä. Sauli Niinistö tuli valituksi ennen kaikkea siksi, että hänelle on tulossa lapsi, hänellä on pöhlö koira, kaunis vaimo ja jätti ottamatta kantaa mihinkään politiikan asiasisältöön.

Mitä Ruotsissa oikein tapahtuu?

https://areena.yle.fi/1-4276992

 

Yle Teema FEM kanavalta tuli valaiseva ohjelma to 25.1.2018 19.00.

Aiheena oli Ruotsissa jo lähes viikottain tapahtuvat jengimurhat ja kranaattien viskely jne.

Aiheesta keskustelevat maahanmuuttaja ja taloustieteilijä Tino Sanandaji, päätoimittaja Paulina Neuding, entinen Ruotsin-kirjeenvaihtaja Kari Lumikero sekä Suomen Pakolaisavun asiantuntija Ida Schauman.

 

Ohjelman kesto on vain 28min ja on tekstitetty Suomeksi.

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä