Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Haavisto-valheet

Olli Pusan heitettyä kunnolla lokaa vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haaviston niskaan eilisessä blogauksessaan, ajattelin vielä oikaista muutamat väärinkäsitykset.

"Pekka Haavisto on akateemisen kodin kasvatti, joka ei ole suorittanut loppuun korkeakoulututkintoa eikä ammatillista tutkintoa. Kun tällainen aukko on henkilön historiassa, paikkaa täyttävä automaattisesti kysyy: miksi?"

Haavisto on tähän itse vastannutkin. Häneltä jäivät opiskelut kesken, koska hän ryhtyi ystäviensä kanssa pienyrittäjäksi ja perusti kustantamon, joka työllisti 20 ihmistä (ks. haastattelu Yle Areenasta, kohdassa 6.30).

"YK:n tehtäviin liittyen hän piti 2002 muutaman tunnin luentoja ympäristöpolitiikasta Bristolin yliopistossa. Tuon vierailun perusteella hän alkoi CV:ssään kutsua itseään professoriksi."

Hänen englanninkielisessä CV:ssään käytetään termiä "Visiting Professor", mikä on aivan paikkansapitävää, kuten yliopiston kanssa käydystä sähköpostinvaihdosta ilmenee. Suomenkielisessä CV:ssä tämä "Visiting Professor" on käännetty termillä "vieraileva luennoitsija". Haavisto ei siis ole pyrkinyt harhaanjohtamaan ketään.

Sähköpostinvaihdosta ilmenee, että vaikka Haavistolla oli tuo titteli, hän ei kuulunut virallisesti yliopiston henkilökuntaan (eikä hän ole väittänytkään kuuluvansa). Suomen Kuvalehdelle tulut väärinkäsitys asiasta liittynee tähän. Englannissa "professor"-sanaa käytetään laajemmin kuin suomessa "professoria".

"Presidentti on puolustusvoimien ylipäällikkö. Millaiset valmiudet Haavistolla on tähän tehtävään? Hän on sivari, armeijaakaan ei ole käyty."

Entisiä presidenttejämme, jotka eivät ole käyneet armeijaa: K. J. Ståhlberg, Lauri Kr. Relander, Kyösti Kallio, Risto Ryti, J. K. Paasikivi, Tarja Halonen (tiedot: Wikipedia, kansanedustajamatrikkeli). Puolustusvoimat on muuten myöntänyt Pekka Haavistolle sotilasansiomitalin.

Lisää voitte lukea eräästä toisesta blogauksesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Matti Jalagin

Rauhanintoilijasta ei ole maamme Ylipäälliköksi, sillä tulossa on kovat ajat.

Tätä mielipidettä on turha tituleerata Haavistosta esitetyksi valheeksi.

Citycani *

Rauhanintoilija..?

Kovina aikoina tarvitaan kovaa diplomatiaa, ei siis sapelinkalistelua, jota tosin en usko muidenkaan ehdokkaiden tahallaan harrastelevan, vaikka jotkut heidän kannattajistaan niin tekevätkin.

Matti Jalagin

Keksin termin tuonne toiseen ketjuun, jossa joku epäili minun kaipaavan Ylipäälliköksi sotaintoilijaa, jonka vastakohtana näen Haaviston rauhanintoilijana.

Peräänkuulutan tulevalta Ylipäälliköltä tarvittavaa kovuutta ja sen kovuuden vastakohtana taas näen Haaviston pehmeyden.

Eikä tämäkään ole valhe.

Citycani *

Matti, ei tuo ehkä vale ole, mutta melko kummallinen tulkinta se sen sijaan kyllä on. ;)

No mutt, kukin tyylillään, ja kiitos Ahtolle asiallisista oikaisuista. Tulivat ansaituksi vastapainoksi kuranheittelylle, jota ilmankin varmaan kyllä saadaan se pressa valituksi... yksinkertaisesti - äänestämällä.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Hienoa! Yrjö Kallinen oli hyvä tyyppi. Tuon videon perusteella (löytyy myös Elävästä arkistosta) hänet löysinkin.

Matti Jalagin

Laurille.

Ei riitä, että Suomi yksin leikkii rauhaa rakentavaa halaajaa, jos naapuri toimii täysin päinvastaisella tavalla. Hullukin saa olla, muttei naiivin tyhmä.

Matti Jalagin

Kaupungin kanille.

Missä sitä loanheittoa on näkynyt, jos Olli Pusa ansiokkaasti kysyy asiallisia kysymyksiä noihin kerrottujen tietojen ristiriitoihin?

Väärien ja paikkansa pitämättömien tietojen mahdollinen tietoinen oikaisematta jättäminen on usean muun kohdalla tulkittu muulla nimikkeellä, mutta Haaviston osalta kyse on loanheitosta ja ilkeistä valheista, niinkö?

Kannattanee jättää prinsessan leikkiminen Paavo Lipposelle, sillä tämä on siinä ammattilainen.

Citycani *

Matti, en nähnyt Ollin kirjoituksessa mitään erityisen suuria *ansioita*, kuten myös hänelle kyseisessä blogissa sanoin.

Ei vaadi mitään erityistä kykyä laatia kasaan kenestä tahansa tämän skaban ehdokkaasta vastaavaa kirjoitelmaa, paljon pahempaakin, jos asiaa hieman tarkemmin miettii.

Sille linjalle en kuitenkaan lähde. Enkä toivo kenenkään muunkaan lähtevän, koska sei ei yksinkertaisesti ole hedelmällistä, - eikä muuten anna erityisen fiksua kuvaa kirjoittajastaankaan, tai moisen kirjoituksen kehujastakaan, sen puoleen...

Matti Jalagin

Presidentin tulee olla rehellinen ja luotettavaksi tunnettu Suomen kansalainen ja tässä mielessä Pusan kysymykset ovat aiheellisia sekä asiallisia. Huomaa, että kukaan ei ole väittänyt Haaviston valehtelevan vaan odottanut vastausta joltain Haaviston kampanjasta tai joltain kannattajalta, jolla kumoaa nuo ristiriitojen nostattamat epäilyt rehellisyydestä.

En soisi, että vastaukset tulevat mahdollisen virhevalinnan jälkeen ja tukevat aiheesta nousseita epäilyjä siitä, että Haaviston habitus on rakennettua ja perustuu virheelliseen tietoon, joka on joko tietoisesti esitetty ja ylläpidetty tai jätetty oikaisematta, koska siitä on mahdollisesti hyötyä kampanjassa.

Nuo kysymykset vaativat vastauksia ja niiden aika oli jo; tai sitten kohta on taas.

Citycani *

Luin ton Pusan avauksen juuri uudelleen.

Ei siinä mitään kysymyksiä juurikaan ole. Koko ko. avauksesta löydän peräti kaksi kysymysmerkkiin päättyvää lausetta.

Ja niistä molempiin vastataan tässä blogissa, johon tämänkin kommenttisi kirjoitit.

Edelleen, Pusa promotkoon omaa ehdokastaan, jos siihen tarvetta kokee. Muiden mustamaalaamisen avulla tuollainen on lähinnä vain säälittävää.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Lyhyesti: NATO:on on mentävä, puolustusvoimien alasajo lopetettava ja maamiinakiellosta irtauduttava mahdollisimman pian ennen kuin niitä on ehditty liikaa hävittää. Sotilaallinen perälauta ei saa vuotaa. Talouspolitiikassa valtion lisävelkaantuminen on katkaistava ja budjetti tasapainotettava mitä pikimmin. Suomen tulee suhtautua kriittisesti sellaisiin sopimuksiin ja ratkaisuihin, joissa omien veronmaksajiemme kontolle sysätään muiden EU-maiden pankkitukea ja velkakriisiin johtaneiden hölmöilyjen ja epärehellisyyden laskua.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Nato tarkoittaisi, että olisimme nyt Afganistanissa sotimassa emmekä (edes nimellisesti) rauhaa turvaamassa. Tätäkö toivot?

Suomen puolustuskykyä on nyt muutaman hallituksen ajan heikennetty vain siksi, että puolustusvoimat voisi olla "nato-yhteensopiva". Maamiinojen lisäksi paljon muitakin toimivia aseita on yksinkertaisesti hävitetty, ja niiden tilalle hankittu idioottimaisen kalliita välineitä, joilla ei edes voi taistella muuten kuin ilmaherruustilanteessa.

Toivotko lisää samaa, mutta moninkertaisena?

Täyttä riippuvuutta jostain valtameren takaisesta sotilasmahdista, joka määräilee ja alistaa "liittolaisiaan", jättää omat sotaveteraaninsa katuojaan, ja heittää kaatuneiden tuhkat kaatopaikalle?

Sotilasmahdista, jonka onnekkaimmat sotilaat saavat luotiliivejä perheeltään postissa, kun armeija ei niitä saanut hankittua, ja ottavat Talebaneilta 30 vuotta vanhoja venäläisiä aseita, koska omat pyssynsä eivät toimi? Lennokeista tappavat siviilejä, koska sen voi tehdä kivasti ilmastoidussa bunkkerissa istuen, vähän kuin pleikkarilla pelaisi?

Yhdysvallat on jo kehitysmaa, ja koko ajan huonommaksi muuttuu. Ja ulkopolitiikaltaan on aina vain lähempänä sitä, mitä Neuvostoliitto oli.

J. Gagarin

"Nato tarkoittaisi, että olisimme nyt Afganistanissa sotimassa emmekä (edes nimellisesti) rauhaa turvaamassa. Tätäkö toivot?"

NATO on Afganistanissa rauhaa turvaamassa ja Suomi on kyseisessä operaatiossa mukana. Ei Suomen panoksen ja vaikkapa Tanskan panoksen välillä ole luonteeltaan mitään eroa.

NATO ei myöskään ole vaatimassa Suomen puolustuksen alasajoa. Kyllä sellaiset päätökset ovat aivan kotikutoisia.

"Sotilasmahdista, jonka onnekkaimmat sotilaat saavat luotiliivejä perheeltään postissa, kun armeija ei niitä saanut hankittua, ja ottavat Talebaneilta 30 vuotta vanhoja venäläisiä aseita, koska omat pyssynsä eivät toimi?"

USA:n puolustusmenot ovat suuremmat kuin koko maailman yhteensä. Saattaa olla, että sekään ei aina aivan kaikkeen ole riittänyt, mutta parempaakaan valintakohdetta ei ole.

"Lennokeista tappavat siviilejä, koska sen voi tehdä kivasti ilmastoidussa bunkkerissa istuen, vähän kuin pleikkarilla pelaisi?"

Mitä haluat sanoa? Että sodassa pitäisi panna oma henkensä alttiiksi vain periaatteen vuoksi, vai?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Juri: sanon, että jatkuva siviilien murhaaminen kauko-ohjattavilla leluilla toiselta puolen maailmaa on täysin ylimielistä, ihmisyydenvastaista toimintaa. Yhdysvallat teeskentelee, että sillä olisi laadukastakin tiedustelutietoa, mutta todellisuus vaikuttaa enemmän tältä:

"Hei tossa menee jotain autoja, ne voi olla siviilejä tai talebanei tai ketä tahansa"

"pamauta pari hellfiree sinne!"

*pam pam pam*

"hehheh, tosta ei enää ajeta ku tankilla"

"ootas, lähistöllä on pommittaja. pyydetääks viä ilmaisku?"

"joo, pyydä äkkiä! ainakin tolla yhdellä eloonjääneellä on rätti päässä!"

J. Gagarin

Parempi kuin keskittyisit muihin aiheisiin. Sodankäynnin dynamiikasta sinun käsityksesi ovat aika värittyneitä.

Aki Häkkilä

NATO ei automaattisesti tarkoita Afganistanissa sotimista nykyistä enempää.

Tanskalla on eri rooli kuin Suomella.

Nämä erot ja samanlaisuudet ilmenee siitä, miten eri maiden osastot on sijoitettu. Saksalaisia on rauhallisemmilla alueilla, tanskalaisia Kandaharissa, suomalaiset ovat Mazar-i-Sharifissa, jota on pidetty melkoisen turvallisena etelän provinsseihin verrattuna.

Painopiste on kuitenkin siirtynyt merkittävästi pois Euroopasta ja NATO-yhteys tuntuu heikkenevän. Mitä tulee tilalle, onkin isompi kysymys.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Tuo Kallisen haastattelu oli huikeaa katsottavaa. Kiitos! Sääli, ettei enää tehdä tällaisia ohjelmia, joissa haastateltavalle annetaan tilaa ja aikaa.

Ilkka Järvelä

" Suomenkielisessä CV:ssä tämä "Visiting Professor" on käännetty termillä "vieraileva luennoitsija". Haavisto ei siis ole pyrkinyt harhaanjohtamaan ketään."

Mistäs Ahto tiedät ettei ole pyrkinyt? Voihan toki olla niinkin että Haavisto on laskenut sen päälle että suomalaiset jotka tuntevat asian oikean laidan, lukevat vain CV:n suomenkielistä osaa ja eivät mene englanninkieliseen osioon?

Minua kiinnostaa kuulla että miten Ahto voi tietää että noin ei ole. Se on kuitenkin yksi ymmärrettävissäoleva mahdollisuus.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

No se ei tee siitä harhaanjohtamista, koska kuten totesin, hänelle todellakin on myönnetty sellainen nimike.

Ilkka Järvelä

Käännetäänkö "professor" suomeksi "luennoitsija"?

Matti Jalagin

Miksi tuo sama nimike oikaisemattomana kuulemani mukaan löytyy myös EU:n cv:stä?

Unohdus vai valkoisen miehen valkoinen lapsus?

Olli Pusa

Mitä suomenkielisessä CV:ssä lukikaan tässä kohtaa ennen kuin asiasta nousi kohu? Muistan lukeneenin uutisen, jonka mukaan Haavisto päivitti termin vieralileva luennnoitsija suomenkieliseen CV:hensä vasta Suomen Kuvalehden jutun jälkeen.

Mistä on muuten peräisin tieto, että Britanniassa käytetään professori termiä laajemmin kuin Suomessa. Tiedän toki, että Saksassa on oman käytäntönsä. Siellähän tohtori ei ole vakavasti otettava, jollei ole vähintää DrDr tai mieluummin DrDrDr.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

"Miksi tuo sama nimike oikaisemattomana kuulemani mukaan löytyy myös EU:n cv:stä?"

EU:n CV:ssä näkyy se nimike mikä hänelle on alun perin myönnettykin, eli Visiting Professor.

"Mitä suomenkielisessä CV:ssä lukikaan tässä kohtaa ennen kuin asiasta nousi kohu?"

En osaa sanoa. En kuitenkaan lyhyellä etsinnällä löytänyt uutista, jossa CV:n sisällön kerrottaisiin muuttuneen. Suomen Kuvalehden jutussa linkitetään vain tuohon EU:n sivuilla olevaan CV:een. Luulisi että he olisivat tarkistaneet myös suomenkielisen CV:n juttua tehdessä ja maininneet jos siinä olisi puhuttu "professorista".

"Mistä on muuten peräisin tieto, että Britanniassa käytetään professori termiä laajemmin kuin Suomessa."

Tässä kyseisen Visiting Professor -systeemin tiedot: http://www.bris.ac.uk/ias/fellowships/meakers/

Wikipedia termin yleisestä käytöstä: "In many English-speaking nations, such as the United Kingdom, professor is reserved only for senior academics holding a departmental chair (especially head of the department) at a university, or an awarded chair specifically bestowed recognizing an individual at a university. In the United States and Canada the title of professor is granted to larger groups of senior teachers in two- and four-year colleges and universities."

Ilkka Järvelä

Ahto siis väittää että Haavisto ei ole pyrkinyt tarkoituksella harhaanjohtamaan. Ahto siis väittää tietävänsä. Minä väitän että Ahto ei tiedä asiasta yhtään sen enempää kuin kukaan muukaan meistä, Ahto vain yrittää puolustella suosikkiaan. Ei vakuuta. Pidä suosikkisi, sitä sulta ei kukaan kiistä.

Olli Pusa avasi eilen kriittisen Pekka Haavisto -arvion ilman väitettä että tietäisi asioiden olevan niin tai näin. Mutta oli perusteltu syy esittää tiettyjä kysymyksiä. Kysymyksiä, jotka edelleenkin taitavat avoimina odottaa vastauksia Pusan blogissa.

Seppo Hildén

"Entisiä presidenttejämme, jotka eivät ole käyneet armeijaa: K. J. Ståhlberg, Lauri Kr. Relander, Kyösti Kallio, Risto Ryti, J. K. Paasikivi#

heh, ei niin, kun noitten nuoruusaikana ei ollut mitään yleistä asevelvollisuutta vielä Suomessa. Jätit sen sitten kertomatta vai eikö historiantietämys ole hanskassa.

t. piiroinen

Niin ja Halonen on vapautettu piraattien mieliksi sukupuoliperusteisesti.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Eihän se nyt liity tähän asiaan, ettei silloin ollut voimassa yleistä asevelvollisuutta. Eikös olennaista ole se, onko armeijaa käymätön henkilö pätevä toimimaan ylipäällikkönä. Jos on sitä mieltä, että ei ole, niin voisi kertoa miten näiden mainittujen herrojen ylipäällikkyttä haittasi armeijan käymättömyys.

Matti Jalagin

Moniko tietojesi mukaan noista mainitsemistasi olisi tehnyt saman valinnan Haaviston kanssa eli kieltäytynyt menemästä armeijaan omantunnon tms. syistä, jos olisi ollut mahdollisuus mennä sinne armeijaan?

Haaviston valinta oli selvä ja kertoo arvomaailmasta, joka on suurimmalle osalle suomalaisista edelleen vieras.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Voi olla, että "arvomaailma on vieras", mutta sitten pitää sanoa, että arvomaailma on vieras, eikä valittaa siitä, ettei armeijaa käymätön ole pätevä toimimaan ylipäällikkönä.

Matti Jalagin

En minä ole valittanut. Totean vain, että Suomi tarvitsee Ylipäällikön eikä siihen tehtävään Haavistosta ole, koska Haavisto on pehmeä rauhan idealisti. Me tarvitsemme tuleviin koviin aikoihin raa'an realistin. Ellet Sinä näe tulossa olevaa mullistusta tai uskot sen toivomalla väistyvän, niin olkoon niin.

Mutta me olemme nyt todellisen paikan edessä ja sen ylipääsemisessä on kaikki voima tarpeen eikä koettelemuksilta säästy kukaan. Eivät edes sivarit.

Jukka Johansson

Jalagin

Ei Suomelle olla Puolustusvoimien ylipäällikköä valitsemassa, vaan presidenttiä.

Matti Jalagin

Perehdy ajatuksella Perustuslakiin ja puhu sitten. Eli kyllä ollaan ja Suomi ansaitsee nyt sellaisen Ylipäällikön, joka pitää omasta maastaan ensisijaisesti huolta eikä murehdi muiden maiden miinatilannetta samalla tuhoten osan puolustuksestamme, kuten kohta väistyvä sotilastantta apunaan juuri Haavisto, jonka tie virkaan kohta katkeaa.

Koko Suomen onneksi.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Jalaginille kommentti:

Olen itse siviilipalvelusmies. Tämä tarkoittaa, että minut on vapautettu aseellisesta palveluksesta rauhan aikana. Sodan aikana valtio saa kuitenkin lain mukaan tehdä sivarilla mitä huvittaa, määrätä miinanpolkijaksi tai vaikka ylipäälliköksi.

En tiedä, mitä aseistakieltäytyjille olisi tehty esimerkiksi, jos Lipposen sairas suunnitelma hyökätä Irakiin Yhdysvaltain rinnalla olisi onnistunut - silloinhan Suomi olisi virallisesti ollut sodassa.

Minä osaan kaivaa maata lapiolla, osaan asua teltassa viikkoja putkeen, osaan liikkua maastossa huomaamatta, ja suunnistan erinomaisesti ihan paperisen kartan kanssa. Lisäksi olen kohtalaisen tarkka ampuja.

Mutta minua ei todellakaan kiinnostaisi olla jossain ulkomailla riskeeraamassa henkeäni, kyvyttömän valtiojohdon sotilasliittofantasioiden takia. VMP, EVVK. Juuri nämä ovat niitä todennäköisimpiä sotia, joihin huono johtaja voisi Suomen viedä.

Siksi toisekseen. Ainakin vielä nykyisten presidenttiehdokkaiden nuoruudessa kyvyttömät kilipäät ja sohlot pääsivät johtajakoulutukseen, jos vain olivat niin tyhmiä tai mitääntekemättömiä, että suostuvat palveluksen pidennykseen kuukausilla.

Fiksut sen sijaan osasivat vielä kuukausien ehdollistamisenkin jälkeen sanoa painokkaasti ei, kun heitä yritettiin määrätä AUKiin. Saattoivat saada ihan arestiakin, jos sanoivat tarpeeksi painokkaasti.

Armeijan käyminen tai käymättömyys, tai sotilasarvo, ei nähdäkseni kerro ihmisestä hevon kaviotakaan. Ja jos siitä käymisestä on kymmeniä vuosia, kuten kahdella nykyisistä kolmesta kärkiehdokkaasta...

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Ville: Laki on muuttunut. Siviilipalvelusmiehet saa nykyään sota-aikanakin määrätä vain siviilitehtäviin.

t. piiroinen

Kuis piraatti puolustaa sananvapautta rajoittavan puolueen presidenttiehdokasta?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Vihreät eivät kuitenkaan ole sieltä ihan pahimmasta päästä sananvapauden suhteen. Ks. http://blog.piraattipuolue.fi/2011/03/vain-piraatt...

Lisäksi Haaviston vastaukset mm. sananvapauskysymyksiä käsittelevään AfterDawn-verkkosivuston kyselyyn ovat mielestäni paremmat kuin muilla kyselyyn vastanneilla ehdokkailla: http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/201...

turunen (nimimerkki)

Hakkaraisen Teuvon päivitys Facebookista tältä päivältä:

"HUOMIO! Eduskunnan sähköpostiini on hakkeroitu ja eduskunta.fi osoitteestani lähetetään meiliä, jossa kehoitetaan äänestämään Haavistoa. Meili EI OLE minun lähettämäni. Turvayksiköstä kerrottiin, että tällaista tapahtuu joskus. Äänestäkää ihmiset SOINIA numero 3!"

Matti Jalagin

Peli kovenee.

Joka piraattihenkilöiden oikeudella pelataan näköjään likaisinta jo?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Hakkeroinen...

Väärennetty sähköpostin lähdeosoite on vain kymmenien vuosien takainen temppu. Olisivat turvayksikössä voineet kertoa tämän niin, että Teuvokin ymmärtää.

Ilkka Järvelä

Ja mistäs tiedät että Hakkarainen ei ymmärtänyt? Sehän tossa kertoo että hänen nimellään on lähetetty tiettyjä sähköposteja mutta eivät kuitenkaan ole hänen lähettämiään.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Jos puhuu sähköpostin hakkeroinnista, tarkoittaa sitä, että jollakulla on pääsy sähköpostitiliinsä.

Niin, kyllä, tämä on oleellista. Mm. kaiken hänelle lähetetyn postin tietoturvan kannalta.

Ilkka Järvelä

"Niin, kyllä, tämä on oleellista. Mm. kaiken hänelle lähetetyn postin tietoturvan kannalta."

Onhan siinä vissi ero. Hakkarainen halusi sanoa sen että hänen sähköpostiosoitteestaan näyttäisi tulevan viestejä jotka eivät kuitenkaan ole hänen lähettämiään. Ja tähänkin piti Haavistoa epätoivon vimmalla puolustelevan näsäviisastelevan piraatin tarttua. Siinähän te olette hyviä.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ilkka, perustele nyt edes yksi ehdokas, joka olisi parempi. Eli vähemmän huono kuin Haavisto.

Kannattaa sanoa, sillä äänestän sunnuntaina heti ensi töikseni. Tsekkaan tämän vielä ennenkuin lähden ulos. :)

Ilkka Järvelä

Lähinnä EU-kielteisyys ja suomalaisen edun ajaminen jonkun muun edun sijasta on mulle syy antaa ääni persulle ja nyt sen sai Soini. Tämä ei ole perusteltu syy juuri kellekään muulle kuin itselleni, mikäli olisi niin eiköhän ajattelevat aikuiset ihmiset äänestäisi samalla lailla kuin minä. Mutta tämä on minun syyni, muilla olkoon omansa.

Mulle tämä ei ole henkilövaali koska johtuen puoluekannoista en pysty arvioimaan henkilöitä tasapuolisesti. Vihreälle en antaisi ääntäni ikinä, melkeinpä kuka hyvänsä on minusta parempi äänestettävä kuin Haavisto. Joka on samaa kategoriaa Eva Biaudetin kanssa.

Harri Rautiainen

'Suomenkielisessä CV:ssä tämä "Visiting Professor" on käännetty termillä "vieraileva luennoitsija". Haavisto ei siis ole pyrkinyt harhaanjohtamaan ketään.'

Suomenkielinen CV oli editoitu viime hetkellä SK:n tuotua skandaalin julki. Sinne jäi jopa sijamuotovirhe.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ainakin vuoden 2004 versiossa termi on "vieraileva luennoitsija", kuten tämänpäiväisessäkin.

Tietysti mokoma hirveä salaliitto olisi muokannut myös Archive.orgia jälkikäteen?

http://web.archive.org/web/20041125020021/http://w...

Teppo Nygren

Luulin ettei Risto Ryti olisi ollut armeijan ylipäällikkönä, mutta kai te historian opiskelijana tiedätte sen paremmin.

Aki Häkkilä

Kuten tuossa Wikipedia-artikkelissa kerrottiin, UK:ssa Professor-titteli myönnetään pääasiassa pitkän akateemisen uran luoneille (tai miten "senior academic" halutaan kääntää), jotka johtavat tiedekuntaa. Todennäköisesti siksi Bristolin yliopistokin painottaa, että Haaviston tehtävässä toimineiden arvonimeen tulisi viitata aina sillä pitkällä versiolla tai omalla lyhenteellään. Ei syntyisi väärinkäsityksiä

Huomaat Matt Morrisonin ja Vala Ragnarsdottirin sähköposteista, että hekin korostavat joka ainoalla kerralla, että Haavisto on toiminut "Benjamin Meaker Visiting Professor" tittelillä kutsutussa tehtävässä.

Samahan mainitaan tuolla Bristolin yliopiston sivulla
"Award holders are given the title IAS Benjamin Meaker Visiting Professor (IAS BMVP) or IAS Colston Research Fellow during their stay and should be referred to as such in all publicity."

Minulla on mielikuva, että akateemisissa piireissä ollaan aika tarkkoja näistä, kun muutenkin tutkimuksessa käsitteiden eksakti määrittely on tärkeää. Haavisto lienee kuitenkin suosittu akateemisissa piireissä, joten asiasta ei Suomessa juurikaan älähdetä julkisesti.

Toimituksen poiminnat

Sivut