Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Miksi piraatit valittavat sabotaasista?

Juha Miedon (kesk.) vaalimainos ilmestyi Piraattipuolueen vaalijulisteen päälle Vaasassa ja Hämeessäkin keskusta on rohminut itselleen ylimääräisiä mainospaikkoja. Aamulehti uutisoi aiheesta, ja jutun kommenttiosiossa jo kysellään, eikö tällainen toiminta nimenomaan ole piraattien ideologian mukaista?

Ei. Piraattien ideologian mukaista olisi ollut se, että keskustalaiset olisivat kopioineet Piraattipuolueen julisteita ja levitelleet niitä ympäriinsä. Se olisi sopinut meille mainiosti! Sen sijaan toisen fyysisen omaisuuden turmeleminen ei kuulu ideologiaamme.

Piraattien agendasta on helppo vääntää vitsiä, mutta taustalla on vakavia yhteiskunnallisia kysymyksiä, ja monen pienen ihmisen elämä. Viimeisen vuoden aikana Suomessa on tuomittu neljä kertaa satojen tuhansien eurojen vahingonkorvaukset tekijänoikeusrikkomuksista. Kesällä tuomittiin Finreactor-palvelun ylläpitäjät noin 200 000 euron korvauksiin. Syksyllä tuomittiin ensin eräässä tapauksessa 300 000 euron korvaukset ja pian sen jälkeen toisessa tapauksessa 375 000 euron korvaukset. Tammikuussa tuomittiin teosten nettijakelua helpottaneen palvelun ylläpitäjät 800 000 euron korvauksiin. Korvaukset ovat kansainvälisestikin huippuluokkaa.

Samaan aikaan Tekijänoikeuden tyrkytys- ja valehtelukeskus lähettää pariin sataan kotiin vuosittain kiristyskirjeitä, joissa vaaditaan muutamien tuhansien eurojen korvauksia vastineeksi siitä, ettei asiaa viedä oikeuteen.

Tämän pelleilyn ja tavallisten ihmisten ahdistelun on loputtava. Se onnistuu vain nostamalla asiat selkeästi julkiseen keskusteluun. Se puolestaan onnistuu vain äänestämällä Piraattipuoluetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Rikos" on helppo selvittää, mikä ryhmittymä on teon takana, mutta varsinaista tekijää on vaikeampi saada kiipeliin.

Jos kilpailevan puolueen,- ja ehdokkaan tilalle on laitettu Juha Miedon vaalimainos, voidaan olla varmoja, että teon taustalla oleva ryhmittymä on Suomen Kepulit Ry, jonka ehdokas Mietaa on.

Kyllä jämpti on niin.

Käyttäjän mikaisomaa kuva
Mika Isomaa
Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kepu ei ole koskaan ollut kaikkein rehellisimmän puolueen maineessa. Kepun kannattajat eivät mieltään muuta, vaikka puolue toimisi miten törkeästi hyvänsä.

Toimituksen poiminnat

Sivut