Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Perussuomalaiset on kansallissosialistinen puolue

Tänään nousi kohu Perussuomalaisista tehdystä YouTube-videosta, jossa puolueen vaaliohjelmaa verrataan Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen, tuttavallisemmin natsien, puolueohjelmaan. Video on jostain syystä herättänyt närää, vaikka siinä aivan todenmukaisella tavalla nostettiin esille Perussuomalaisten todelliset ideologiset esi-isät.

Natsipuolueen nimessä ei "sosialismia" mainittu turhaan, vaan puolueen ohjelmassa oli paljon kohtia, joissa vaadittiin valtiolle tiukempaa otetta taloudesta. Perussuomalaiset on profiloitunut pienituloisten asioiden ajajana rikkaita vastaan ja sen talouspolitiikassa on selkeä "sosialistinen" pohjavire. Vielä jokin aika sitten Timo Soini ei halunnut edes samaan hallitukseen porvaripuolueiden kanssa.

Perussuomalaiset on nationalistinen, siis kansallismielinen puolue. Tämä lukee suoraan heidän vaaliohjelmassaan (PS:n eduskuntavaaliohjelma, s. 6). He korostavat suomalaista kansallista identiteettiä ja haluvat jopa poliittisin perustein puuttua historianopetukseen aatteensa istuttamiseksi lapsiin (s. 9).

Perussuomalaiset on arvokonservatiivinen puolue. Puolueen politiikan aivan keskeinen lähtökohta on se, että valtiolla on oikeus lailla rajoittaa "yhteisten arvojen" nimissä sellaistakin ihmisten toimintaa, josta ei ole vaaraa muiden ihmisten oikeuksien toteutumiselle. Puolue on eduskuntapuolueista selkeimmin antiliberaali.

Perussuomalaiset on talouspoliittisesti vasemmalle kallellaan oleva, nationalistinen ja arvokonservatiivinen puolue. Lyhyempi ilmaisu tälle arvojen kokonaisuudelle on kansallissosialismi.

Vaaliohjelmansa mukaan Perussuomalaiset on "kansallismielinen ja kristillissosiaalinen puolue". He siis käytännössä itsekin määrittelevät itsensä kansallissosialisteiksi. Puolue tai sen kannattajat eivät silti halua suoraan tunnustautua kansallissosialisteiksi, koska sanalla on historiallisista syistä ikävä kaiku. Todellisuudessa Perussuomalaiset kuitenkin edustaa samanlaista maailmankatsomusta kuin ne 43,9 % äänioikeuttaan käyttäneistä saksalaisista, jotka vuoden 1933 vaaleissa äänestivät kansallissosialisteja.

Rotuoppi on toki sittemmin jäänyt pois tästä kokonaispaketista, mutta se tuskin oli edes kovin monelle tärkeä peruste äänestää kansallissosialisteja 30-luvulla. Tärkeämpiä syitä olivat varmasti ne, että natsit puolustivat "perinteisiä arvoja", halusivat kohottaa Saksan kansallisylpeyttä, korostivat sotilaallisen puolustuksen aseman vahvistamista ja yleisen järjestyksen turvaamista, ja aikoivat reagoida Saksassa vallinneen etnisen monimuotoisuuden aiheuttamaan hämmennykseen. Kuulostaako tutulta?

Lähteet:

YouTube-video, jossa verrataan persujen ja natsien tavoitteita

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma 2011


Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen "25 kohdan ohjelma" (englanniksi)

 

Ps. Olen Piraattipuolueen ehdokkaana Helsingissä. Minusta saa tykätä. Lisätietoa: http://ahtoapajalahti.fi/vaalit

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Natsikortti!
Mutta faktat puhuvat. Nationalismi on kansakuntamme vakavin uhka.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Perusteltu natsikortti on aina OK. :)

Esa Mattila

Edustaako PP sitten kommunismia, kun se kannattaa nettipiratismia eli tekijänoikeuksien haltijoiden omaisuuden siirtämistä kaikkien yhteiseksi omaisuudeksi?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Toivottavasti lapsenlapsemme käyttävät vielä natsikorttia, eikä esim. persukorttia ;)

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Yritä uudestaan, Esa, kommunismissa on tekijänoikeudet.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ahto, mistä ja minkävuoksi natsi sanaa alettiin käyttämään aikoinaan?
Sinäkin näytät mieltyneen siihen aitona piraattina.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Toisaalta paleontologien havaintojen pohjalta meillä ei ole mitään syytä olettaa että nykyinen resurssien yltäkylläisyys olisi pysyvä tila. Tästä näkökulmasta nationalismin kautta löytyy se kulttuurillinen evoluutio joka vaaditaan sopeutumiseen tulevaisuudessa. Globalisaatio ei tarjoa kulttuurillista eritymistä, nykyisestä kestämättömästä kulutusyhteiskunnasta, eikä siten mahdollisesti kulttuurillisia esikuvia tulevaisuutta varten.

Yksi Turkkulaanen

Hih hih, menit sinäkin poika halpaan ja esittelit natsikorttia... Uskottavuutesi rippeetkin haihtuivat samantien.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Se, että puhutaan "natsikortista", ei tarkoita sitä, ettei natseja saisi ikinä käyttää missään argumentoinnissa. Natseja on syytä käyttää esimerkkinä silloin, kun se on perusteltua. Itse asiassa oma kommenttisi on eräänlainen "natsikortti", eli perustelematon yritys assosioida kirjoitukseni "natsikorttiin", eli huonoon argumentointiin.

Panu Horsmalahti

Samaa mieltä, natseja voi käyttää missä tahansa argumentaatiossa. Ja onhan se ärsyttävää, jos rationaalinen natsiviittaus yhdistetään virheellisesti "natsikorttiin".

Natsikortti viittaa kuitenkin loogiseen virhepäätelmään "natsit tekivät asiaa x, joten x on väärin". Toki natsit tekivät myös pahoja asioita, mutta myös joitakin hyviä asioita. Joten se, että natsit tekivät jotain, ei ole persuteltu argumentti teon epäeettisyydestä.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Tarkoitukseni ei ollut tässä kirjoituksessa väittää, että Perussuomalaiset olisi paha "koska natsit olivat pahoja". Kunhan nyt toin esille sen asian, että puolueiden ideologiset lähtökohdat (rotuoppia lukuunottamatta, joka tuskin merkitsi äänestäjille paljoakaan) ovat samanlaiset. Totta kai tämä saa monissa helposti aikaan tunneperäisen reaktion, mutta se on heidän ongelmansa.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Toivottavasti kaikki perussuomalaisia äänestävät ymmärtävät oikeasti mitä puolue ajaa. Tämän selvittäminen on ollut vähän vaikeaa, kun Soini kertoo niin vähän omista mielipiteistään.

Jos suuri osa kansasta ymmärtää mitä persut ajavat ja äänestävät silti puoluetta, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

Panu Horsmalahti

Natsikortti on edelleen virheellinen, vaikka sen kuinka perustelisi.

Perussuomalaisten politiikka ei ole virheellistä sen takia, että se on x % identtistä NSDAP:n puolueohjelman kanssa. NSDAP:n puolueohjelmassa on myös hyviä asioita. Ainakin usein on sanottu, että natsi-Saksassa oli edistyneet eläinten oikeudet. En tiedä pitääkö se paikkansa, mutta se toimii esimerkkinä natsi-Saksan hyvistä puolista. Oikeaoppinen tapa on jättää natsikortit sikseen, ja argumentoida miksi ja mitkä asiat Perussuomalaisten puolue/vaaliohjelmassa ovat virheellisiä. Esimerkiksi antiliberaalius on ihan hyvää kritiikkiä. Näkisin että NSDAP:n politiikassa erityisesti rotuoppi on yksi suurimmista ongelmista, ja sitähän ei Perussuomalaisilta löydy.

Esa Mattila
Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Ainakin tuo video on saanut äänestäjät tarkastelemaan Perussuomalaisten vaaliohjelmaan vähän tarkemmin. Jokainen toivottavasti osaa itse tehdä omat johtopäätöksensä. Videossa kyllä tosiaan pistetään liikaa mutkia suoraksi.

Ilkka Järvelä

Saattaa tietysti olla että Persujen kannatus tippui noin 0,02% eli saman määrän kuin on Piraattipuolueen kokonaiskannatus.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Kansallissosialismi on juuri sellainen termi, jota Perussuomalaisten ideologiasta tulisi loogisesti käyttää. Luonnollisestikaan sitä ei yleensä käytetä, historiallisista syistä.

Kirjoitukseni tarkoituksena ei ole väittää, että perussuomalaisten valtaan pääsy johtaisi samoihin seurauksiin kuin NSDAP:n valtaanpääsy. Lähinnä haluan ihmisten asettavan perussuomalaisten ideologian oikeaan kontekstiinsa, johon myös Saksan kansallissosialistit liittyivät. Toki kirjoitus on tarkoituksella provosoiva, mutta provosointiahan tässä edustaa vain kansallissosialismi-termin käyttö, ei itse sisältö.

Panu Horsmalahti

Mielestäni SDP on enemmän kommunistinen kuin Perussuomalaiset ovat kansallissosialisteja. SDP:n kutsumista kommunistiseksi pidetään kuitenkin virheellisenä. Voin sen hyväksyä, että Perussuomalaiset jossain määrin kansallissosialistisia, vaikkakin termissä on muutama ongelmakohta.

Ensinnäkin, sillä viitataan lähinnä natsipuolueeseen, joka antaisi kuvan että Perussuomalaisilla olisi rotuoppia, koska se ooli yksi natsipuolueen pääteema. Kansallissosialismi ei siis viittaa niinkään yleiseen ideologiaan kuten arvoliberaalius, vaan tiettyyn puolueeseen (ottaen toki huomioon että jotain muitakin pieniä natsipuolueita on ollut muutamia). Toisekseen termin käyttäminen ei vaikuta reilulta sanan historiallisen painolastin takia. Vaikka en kannusta Perussuomalaisia, olisi hieman epädemokraattista/epäreilua, jos sen kaltainen puolue ei voisi menestyä tuon kansallissosialismitermin käytön takia.

Shemu P

Ei se rotuoppikaan kaukana pinnan alla ole, jos sitä vähän rapsuttaa. Lukuisat ehdokkaat ovat avoimen vihamielisiä erästä uskontokuntaa kohtaan. Saksassa 30-luvulla oli toinen uskonto minkä varjolla lietsottiin vihaa ja kauhua kansalaisiin. Ehdokkaat Halla-aho ja Hirvisaari edustavat hyvin tätä kuppikuntaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei edusta, mutta piraateille ominainen toisen keksimän eli natsi sanan käyttö.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eläimet taputtavat karvaisia tassujaan. Ei ole olemassa virheellistä puolueohjelmaa, kun kaikki eivät ole samaa mieltä siitä kaikille oikeasta puolueohjelmasta. NSDAP:n ohjelma ajoi PAHOJA asioita, ja se oli eläintenkin oikeudet huomioon ottaen PAHA, väärä valinta. Oikeaoppista tapaa argumentoida ei ole, unohtakaa kaikki se.

Persujen ohjelma muistuttaa natsien ohjelmaa ja on samalla tavoin PAHA. En usko siitä seuraavan kenellekään meistä mitään hyvää.

Lalli Laaksonen

Minä kysyin pari pv sitten, onko Persut fasisteja. Vastaus on, että eivät ole. Fasismiin kuuluu mukaan aina pakottaminen, väkivalta ja korporaatiovalta.

Hitler rakennutti moottriteitä. Onko siis teiden rakentaminen fasismia. Höpö.

Suomi on maailman ainoa maa, jossa ei saa pitää oman maan, oman kansan ja oman kielen puolta. Niin on sekoileva propaganda onnistunut, sillä pakkoruotsi on mädättänyt aivot.

Se on RKP:n ja internationalististen (eli globaalien) kommareiden haave. Kommarit saavat haaveilla Venäjä-johtoisesta totalitarismista. Turhaan sinänsä. Kokkarit haaaveilevat saksalaisjohtoisesta EU:sta. Ja RKP haaveilee palaamisesta kuninkaan alamaiseksi.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Valtiovallan käyttö on eräs pakottamisen väline, ja perussuomalaiset haluat esimerkiksi vaikeuttaa homoseksuaalien elämää tätä pakkovaltaansa hyväksikäyttäen ja estää homoavioliittojen hyväksymisen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ahto, arvostella saa ja pitääkin, mutta kohtuushan pitää säilyttää kananpoikienkin piiskaamisella.

Shemu P

Hyvä analyysi Perussuomalaisten ohjelmasta. Olen pitkälti samaa mieltä. Persut rakentavat mielikuvia vanhoista hyvistä ajoista. Halutaan kääntää aikaa 50 vuotta taaksepäin. Silti he jopa ohjelmassa toteavat, että Suomi on paras maa, jossa asiat on hyvin. Ja niinhän ne ovatkin lähes kaikilla aloilla. Paremmin kuin koskaan ennen.

Persuilta asiakysymyksiin vastauksia tivatessa on ainakin täällä US blogeissa joutunut pettymään. He eivät vastaa niihin, osa on kertonut asiakysymysten ahdistavan. Kun ylhäältä alaspäin annettua puolueohjelmaa lukee, persujen vastaamattomuuteen asiakysymyksiin on yksinkertainen syy. Puolueen puheenjohtajaa myöten he eivät hallitse asioita, mistä heidän pitäisi päättää. Siksi ei kannata vastata. Siksi ne ahdistavat. Ei Vistbacka ollut syyttä huolissaan Arkadianmäelle rynnistävästä sekalaisesta ja kokemattomasta joukkiosta Persuja.

Mika Kuusela

Ei auta natsikortilla kampittaminen, sillä persut menee vastustamattomasti vaalivoittoon. Se ei ole kuitenkaan heidän vikansa, että kansallissosialismi myy. Syylliset ovat nyt "mäellä".

Shemu P

Tässä rehellinen Persukannanotto: "kansallissosialismi myy".

Kyllähän se myy, kun ensin pelotellaan kansalaisia keinotekoisilla ja harhaanjohtavilla uhkakuvilla. Kuten nyt islamin uskonnolla. Uskotko oikeasti, että esim. Sakassa juutalaiset olivat uhka Saksan kansalaisille?

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Nationalismi taitaa olla kansallinen itsesuojeluvaisto joka on noussut vastustamaan monikultturismia (islamisoitumista). Suomi ehti olla vasta lyhyen aikaa itsenäinen, aikalaisiakin on vielä elossa.

Neuvostoliitonkin väestöjen pakkosekoituksessa epäonnistuttiin lähes täysin pienten kansojen keskuudessa, kuten eestiläisten ja gruusialaisten. Ehkä suomalaisissakin herää sama itsesuojeluvaisto, kun itsenäisyys valuu ulos ja vieras kansa valuu sisään.

Käyttäjän JaniRantala kuva
Jani Rantala

Persujen puolueohjelman puutteet löytyvät talouspolitiikasta, ja näitä samoja puutteita olisi suurilla puolueilla ollut aikaa jo vuosien ajan korjata. Miksi näin ei ole tehty?

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

NSDAP, kansallissosialistinen työväenpuolue

Saksassa vallitsi 1930-luvulla lama ja suurtyöttömyys. Presidentinvaaleissa 10.4.1932 Hindenburg sai 53% äänistä, Hitler 36,8% ja kommunistien E. Thälman 10,2%. Kaksi viikkoa myöhemmin maakuntavaaleissa NSDAP menestyi, esimerkiksi Preussissa sen paikkaluku nousi 9:stä 162:en.

Parlamenttivaaleissa 31.7.1932 NSDAP sai 37,4% äänistä ja siitä tuli suurin puolue parlamenttiin. Näitä vaaleja on hyvällä syyllä pidetty viimeisinä rehellisinä vaaleina 1930-luvun Saksassa. Seurasi pitkä hallitusneuvottelujen aika, koska presidentti Hindenburg ei suostunut nimittämään Hitleriä kansleriksi. Vasta 30.1.1933 tämä nimitys tuli ja Hitler pääsi muodostamaan hallitusta, johon tuli mm. presidentin poika eversti Otto von Hindenburg.

Uudet vaalit järjestettiin 12.11.1933. Näissä vaaleissa hyväksyttiin ehdokkaiksi vain kansallissosialistinen työväenpuolueen nimeämiä henkilöitä. Jälki oli sen mukaista: NSDAP sai 92% äänistä, mutta on huomattava, että 43,5 miljoonasta äänioikeutetusta 95,3% kävi uurnilla. Jos tässä ei käytetty raakaa painostusta ta uudempaa vaalimatematiikkaa, on tämä luku kova: saksalaiset halusivat natsit valtaan.

Ei ehkä kannattaisi irvistellä liikaa perussuomalaisten muka natsihenkiselle ohjelmalle. Kyllä kansa tietää!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

NSDAP ja vaalit

Jaakko Korpi-Anttila: Mitkä vaalit järjestettiin Saksassa 12.11.1933?

Presidentinvaaleissa 1932 70 saksalaisista prosenttia äänesti muuta kuin Hitleriä. Heinäkuun 1932 valtiopäivävaaleissa NSDAP sai 37,4 prosenttia äänistä. Ongelmana oli, että natseilla ja kommunisteilla oli yhteensä yli 50 prosenttia valtiopäiväedustajista. Marraskuussa 1933 järjestettiin uudet vaalit, joissa natsien ääniosuus putosi 33,3 prosenttiin. Yhteensä natseilla ja kommunisteilla oli kuitenkin edelleen enemmistö. Korruptoituneet von-konservatiivit suostuttelivat vanhan Hindenburgin hyväksymään tammikuussa 1933 Hitlerin kansleriksi hallitukseen, jossa ei-natsit olivat edelleen enemmistönä. Natsit kuitenkin ottivat maan nopeasti haltuun, koska Preussin sisäministeriksi nimitetty Herman Göring teki SA:n katutappelijoista apupoliiseja. Kommunistit kiellettiin.

Maaliskuussa 1933 järjestettiin uudet vaalit, joissa natsien tarkoituksena oli saavuttaa äänienemmistö. Ennen vaaleja valtiopäivätalokin paloi, mikä antoi aiheen valtalaille, joka siirsi kaiken vallan valtakunnankanslerille. Näissäkään vaaleissa NSDAP ei kuitenkaan saanut äänienemmistöä, vaan ainoastaan 43,9 prosenttia äänistä. Natsit saivat enemmistön valtiopäiville ainoastaan kieltämällä poliittiset vastustajat ja kyyditsemällä heitä keskitysleireille, jotka sijaitsivat aluksi ravintoloissa ja jonne aluksi sijoitettiin vasemmistolaisia poliittisia vastustajia ja muuta ”epäsosiaalista ainesta”. Natseille oli myös tärkeätä kieltää jazz- ja muu neekerimusiikki sekä juutalainen elokuvamusiikki.

Matias Härkönen

jos liikunnan lisääminen, eläkkeistä huolehtiminen ja koulutuksen suuntaaminen niille aloille, joissa on kysyntää on Natsismia, niin minäkin olen 100% natsi! Jos vaatii että maahanmuuttajan tulee sopeutua uuteen kotimaahansa (kunnioittaa sen lakeja), niin olen 100% natsi! Jos vaaditaan, että suomalaisella yrityksellä tulee olla samat mahdollisuudet voittaa urakkakilpailu, kuin ulkomaalaisella, niin olen 100% natsi! Jos suomalaisten pitäisi itse saada päättää ketä otamme maahamme asumaan, niin olen 100% natsi!

En kuitenkaan koe olevani Natsi!

Minusta on säälittävää jos muiden puolueiden ehdokkaat eivät muuta keksi, kun verrata Persuja natseihin noilla kriteereillä. No, vaaleissa on kansa kun äänestää. Ei kaikenmaailman piraatit, joiden ohjelmaa voi verrata varmaankin johonkin järjestäytyneeseen rikollisjengiin!

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Eivät natsitkaan kokeneet olevansa natseja (siis niitä natseja, joita me ajattelemme).

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Liikunnan lisäämistä, eläkkeistä huolehtimista ja koulutuksen suuntaamista niille aloille, joilla on kysyntää kannattavat varmaan kaikki eduskuntapuolueet.

Sen sijaan jos olet konservatiivinen, kansallismielinen ja talouspoliittisesti vasemmalle kallellaan oleva niin mielestäni olet silloin kansallissosialisti. :) Se ei tarkoita, että olisit tuhoamassa mitään kansanryhmiä väkivaltaisesti. Sellaisia tavoitteita ei löytynyt kansallissosialistin puolueohjelmastakaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Muista, olet natsi aina vain pienellä ännällä.

Jani Kuusela

Pahuus tuhoaa kaiken hyvyyden - eikä hyvyys voi tehdä vastarintaa, sillä niin tehdessään hyvyys tuhoaisi itsensä. Vain paha voi taistella pahaa vastaan.

Kun paha tuhoaa hyvän, se tuhoaa samalla itsensä - sillä ei ole pahuutta ilman hyvyyttä. Hyvän loppu on myös pahan loppu. Nahistelkaa...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

YLE:n budejtista menee 17 % ruotsinkieliseen toimintaan. Ruotsinkielisiä talouksia on alle 5 % kaikista talouksista. Ahvenanmaalaiset on vapautettu maksamasta YLE:lle tv-maksua.

Perussuomalaiset on oikeassa,että YLE:ssä pitäisi vihdoin karsia ruotsinkielisestä (ja englanninkielisestä ohjelmistosta.)

YLE:n kanavanipussa ei ole yhtään ainoata suomenkielistä tv-kanavaa!

Silti YLE väittää hoitavansa julkisen palvelun tehtävää. Kysymys on kulttuuriskandaalista. Ainoa hereillä oleva on Perussuomalaiset,joka vaaliohjelmassaan siihen kiinnittää huomiota.

En maksa tv-maksua eikä ole televisiota juuri tuosta syystä. Ei kiinnosta kustantaa suomenruotsalaisille ja suomenenglantilaisille viihdykettä

Pertti Väänänen

Piraatit alkavat purkaa turhautumistaan Persuihin. Täytyyhään joku syyllinen löytää tulevaan vaalitappioon. Soinin ohjastamat persut ovat rahvaanomaisuudessaan kiitollinen kohde purkaa pahoinvointia. Sillä jos tuommoiset punaniskat aktivoituvat poliittisesti niin täytyyhän niiden olla n....

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei niiden täydy olla, mutta jostain syystä ovat.

Käyttäjän anttitee kuva
Antti Tulonen

Shemu P sanoi: "Ei se rotuoppikaan kaukana pinnan alla ole, jos sitä vähän rapsuttaa. Lukuisat ehdokkaat ovat avoimen vihamielisiä erästä uskontokuntaa kohtaan. Saksassa 30-luvulla oli toinen uskonto minkä varjolla lietsottiin vihaa ja kauhua kansalaisiin."

Islamin kritisoiminen on siis rotuoppia? :D

Taas näitä sherlockeja liikkeellä...

Pohjan Akka

Ihminen, joka ei pysty erottamaan toisistaan kritiikkiä ja vihaa tai vihamielisyyttä, on vaarallinen ympäristölleen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Puolue on eduskuntapuolueista selkeimmin antiliberaali."

Mihin viittaat tuolla? Omasta mielestäni persut ovat mm. sananvapauskysymyksissä huimasti lähempänä piraatteja kuin esimerkiksi vihreät tai rkp, jotka haluavat kaikista eniten rajoittaa sitä.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Mistä olet saanut mielikuvan, että perussuomalaiset olisi sananvapauskysymyksissä vihreitä tai rkp:tä lähempänä piraatteja?

Perussuomalaisten edustaja ei ainakaan tehnyt mitään vastalausetta lakivaliokunnan yksimieliseen mietintöön ns. "vihapuhetta" koskevasta lakiehdotuksesta, josta Piraattipuolue antoi kriittisen lausunnon.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Eräät seuraamani persuehdokkaat ovat ottaneet voimakkaasti kantaa ja vastustaneet esim. Braxin ja Thorsin ajamia "uudistuksia". Halla-ahon kirjaimin:

http://www.halla-aho.com/scripta/muhammadista_ja_l...
"Vihreä oikeusministeri Tuija Brax ehdotti kunnallisvaalien jälkeen 2008 valtuustojen puheenjohtajille erityiskoulutusta, jotta nämä osaisivat keskeyttää perussuomalaisten valtuutettujen puheenvuorot. Tämä siis ennen kuin yhtäkään puheenvuoroa oli pidetty."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/05/thors_tiuken...

http://immonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21556-usko...

Hyvä kun kerroit tuosta lakiehdotuksesta. Todella surkea juttu jos persut alkavat nönnöillä silmissään hallituspaikka ja vanhat puolueet voivat edelleen painaa läpi mitä tahansa lakeja kenenkään estämättä.

Ikävä kyllä persut ovat nyt ainoa, joka pystyy panemaan vastaan muille. Piraattipuolueella ei juuri mitään sanomista asiaan ole.

EDIT: Tai on sanomista, mutta teidät vanhat puolueet nauravat takaperin katon läpi ulos.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

RKP:n ja vihreiden edustajien sananvapausnäkemykset eivät toki useinkaan ole kovin kehuttavia, mutta en ole kyllä oikein nähnyt perussuomalaisilta mitään selkeää vastareaktiota tähän. En muista että perussuomalaiset olisi rientänyt puolustamaan Halla-ahoa tämän saamien tuomioiden jälkeen. Itse blogailin asiasta seuraavasti: http://blog.piraattipuolue.fi/2010/11/halla-ahon-t...

Ja jos lähdettäisiin kysymään mielipiteitä vaikkapa siitä, pitäisikö Suomen lipun polttamisen olla laillista (nythän se on laitonta), veikkaisin vihreiden ehdokkaiden olevan keskimäärin enemmän samaa mieltä piraattipuolueen ehdokkaiden kanssa kuin perussuomalaisten.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kysymys Suomen lipun polttamisen laillisuudesta on kuitenkin aika eri tasolla kuin kysymys jonkin etnisen tai uskonnollisen ryhmän loukkaavaksi kokeman mielipiteen tai varsinkaan tiedon laillisuudesta.

Tuomas Hako

Perussuomalaiset ovat olleet huolestuneita vihapuheista ja he näkevät viharikoslainsäädännölle olevan tarveta, jotta "kaikkein harhaisimmat kirjoitukset" netistä saataisiin pois. Tämä lukee heidän puolueohjelmassaan. Persut siis vastustavat sananvapauttta muiden vanhojen ketkupuolueiden kanssa rintamassa ja edustavat kaikkea muuta kuin suomalaisuutta, johon on perinteisesti kuulunut sananvapaus.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Antiliberaaliudella viittaan tähän: "Puolueen politiikan aivan keskeinen lähtökohta on se, että valtiolla on oikeus lailla rajoittaa "yhteisten arvojen" nimissä sellaistakin ihmisten toimintaa, josta ei ole vaaraa muiden ihmisten oikeuksien toteutumiselle."

Pohjan Akka

Mielestäni piraatti ei ole liberaali vaan itsekäs.

Reijo Tossavainen

Viestin alullepanivat ovat arvioineet aivan oikein. Aina löytyy hyödyllisiä "hölmöjä", jotka jatkavat viestiä eteenpäin. Näin toimivat puolueosastojen hämäräosastot. Apajalahti on kuvasta päätellen kovin nuori mies, joten...

Matias Härkönen

Persuista on pakko jokaisen kirjoittaa. Muuten ei saa mitään huomiota. No, eipä ole mitään asiakaan!

Ilkka Järvelä

"Piraatit alkavat purkaa turhautumistaan Persuihin."

Sama tuli mieleen. Kun nettikopiointi ja pilvenpolttaminen ei vetoakaan kansaan, Apajalahti koittaa epätoivoisesti josko natsikortti purisi. Aiemmin pidin tätä Apajalahtea suht fiksuna mutta enää ei tunnu siltä. Tämä ja Horsmalahden kirjoitusten lukeminen on vakuuttaneet minut mistä tossa liigassa on kyse (no on siellä joku ok tyyppikin, Hautakankaan Ville juttelee ihan järkeviä juttuja pääosin). Mutta nolla kansanedustajaa on Piraattien kohtalo ja hyvä niin.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Onko sinulla jotain perusteluja, jotka osoittaisivat kirjoituksessa tekemäni johtopäätökset virheellisiksi?

Natsikortin huutelu ei kumoa argumenttejani.

Ilkka Järvelä

Kerroin mielikuvasta jonka sain kun luin tekstisi. Eikö se ole tämän blogikirjoituksen tarkoitus?

Perusteluni ei ole kovin kummoisia, mutta voin valaista niitä hieman. Viime vuosina Suomea on koetelleet toisaalta heikko taloudellinen tilanne ja toisaalta useiden valtapuolueiden johtopolitiikkojen sekoilut vaalilahjuksineen, korruptioineen jne. Tämän seurauksena suuri osa kansaa on kääntänyt selkänsä valtaapitäville ja sen seurauksena uusille liikkeille on tullut tilaa ja tilausta. Näiden uusien liikkeiden ei sinällään tarvitse edes olla erityisen hyviä, vanhat puolueet ovat tehneet heille parasta vaalityötä. Uusia yrittäjiä on käytännössä kolme: Persut, Piraatit ja Muutos2011, näistä toki Persut oli lähtökohtaisesti selvästi isompi puolue kuin nuo kaksi muuta. Pienpuolue silti.

No, mitä on tapahtunut? Noista kolmesta puolueesta vain Persut ovat onnistuneet puhumaan tavalla josta kansa pitää ja niinpä se onkin käytännössä yksin kerännyt taikka keräämässä kyllästyneen kansanosan äänet. Piraatit ja Muutos2011 varmasti pyrkivät tuolle saaliille myöskin mutta nyt olette molemmat huomaamassa ettei siitä tule yhtään mitään, tehtävä epäonnistui. Tämä näkyy näiden kahden pienpuolueen ehdokkaiden katkerina ja turhautuneina blogikirjoituksina joissa koitetaan lyödä Persuja sen minkä pystyy. Tämä kirjoituksesi on loistoesimerkki tämän tyyppisistä blogeista, muitakin toki on ja paljon.

Mitä Ahto edes kuvittelit tällä kirjoituksellasi saavuttavasi, jos ei oteta huomioon sitä että tämä on "kansalaiskeskustelua mieleen tulleesta aiheesta"? Minusta olisi sekä loogista että järkevää taktiikkaa myöskin se että iskette päin valtapuolueita, koska te kaikki kolme haluatte muutosta ennenkaikkea. Ihan teoriassa, jos tämä kirjoituksesi kääntäisi ihmisiä Persujen puolelta pois niin minne luulet heidän äänensä antavan, tämän tuloksena? Teille? Ei varmasti, vaan jollekin "vanhalle puolueelle".

"Natsikortin huutelu ei kumoa argumenttejani."

Skippaan ton. Olet saanut asiasta jo aika monta huomautusta muutenkin.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Ei sitten keskustella natsikortista.

Sen voin kuitenkin sanoa, että saamani vaikutelman mukaan on paljon erityisesti nuoria jotka eivät oikein hahmota, kuinka arvokonservatiivinen Perussuomalaiset todellisuudessa on. Puolue on näyttäytynyt heille vain jonkinlaisena tuoreena protestina. Tällaisen provosoivuudessaan mahdollisimman laajalle leviävän kirjoituksen toivon tavoittavan osan niistä henkilöistä. Sieltä saattaa hyvinkin olla tulossa ääniä piraateille.

Ilkka Järvelä

"Sen voin kuitenkin sanoa, että saamani vaikutelman mukaan on paljon erityisesti nuoria jotka eivät oikein hahmota, kuinka arvokonservatiivinen Perussuomalaiset todellisuudessa on. Puolue on näyttäytynyt heille vain jonkinlaisena tuoreena protestina."

Minä puolestani uskon että aika moni haluaa muutosta muihin asioihin kuin siihen mihin tuossa viittaat. Irti vaalirahalahjuksista, ehkä ajatellaan Persujen ajavan enemmän Suomen etua kuin muiden puolueen osoittaessa halukkuutta päästä eroon "maailmanparannus" maksuista jotka eivät hyödytä Suomea. Sinällään voi olla niinkin että politiikon oma vakaumus ei vaivaa suomalaisia: esim Soinin katolilaisuus pidetään ihan hyväksyttävänä kunhan se "ei näy liikaa" politiikassa. Niinkuin ymmärtääkseni on ollutkin vaikka Persujen vastustajat koittavat väittää muuta. Uskonnollisia ehdokkaita Persuissa ei taida olla kovin paljon, tuskin sen enempää kuin Keskustassa taikka Kokoomuksessa. Ja tavallaan taas, itsekään en ymmärrä miksi politiikon uskonnollisuus taikka ateistisuus tms olisi mitenkään merkittävä asia, pääasia on se että politiikko tekee hyvää politiikkaa ja ennenkaikkea haluaa aina ja poikkeuksetta ajaa Suomen ja suomalaisten etua.

"Tällaisen provosoivuudessaan mahdollisimman laajalle leviävän kirjoituksen toivon tavoittavan osan niistä henkilöistä. Sieltä saattaa hyvinkin olla tulossa ääniä piraateille."

Niin tavallani arvelinkin.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

En oikein ymmärtänyt tämän kirjoituksen pointtia. Kaikki tietävät mitkä mielikuvat tulevat natseista. Luulisi internettiä enemmänkin käyttävän piraatin tietävän että minkä tahansa asian liittäminen sotarikollisiin kansanmurhan tekijöihin pilaa vääjäämättä keskustelun. Aivan sama mitä natsi-ideologian taustalla on ollut.

Tästä blogista siis käytännössä jää vain lukijalle mieleen että blogistin mukaan persut ovat natseja. Oma mielipiteeni on, että natsikortit pitäisi jättää käyttämättä, oli niitä perusteltu tai ei.

J. Gagarin

Minä puolestani olen sitä mieltä, että natsismi pitää vapauttaa siitä demonisesta ikeestä, joka sillä on ja sen ohjelmaa sekä olemusta tulee voida tarkastella analyyttisen viileästi. Nykyään on helppo torjua kaikki kyseenalaistaminen vain huutamalla vastapuolelle, että "sinä käytät natsikorttia". Sen jälkeen ei tarvitsekaan enää mitään selitellä. Vähän kuin jos varastavaa mustalaista kiinni ottavaa syytettäisiin rasistiksi.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Senkin natsi!

Natsikortti!

"Sinä käytät natsikorttia" kortti!

"Sinä käytät natsikorttia" kortin kortti

jne..

Sanoisin kuitenkin että natseja ei kannata verrata mihinkään asiaan analyytisen viileästi, koska siinä ei ole järkeä. En usko, että suomalaisessa politiikassa tulee kansanmurhaajia kovinkaan suurella tahdilla 2000-luvulla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Heilutellaanhan natsikorttia Soinin europarlamenttipuolueessa EFD:ssäkin:

Soinin ryhmätoverin natsihuutelut häiritsivät EU-parlamenttia

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Soinin+ryhm%C3...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Hahhah! ;D

Kansallissosialistiskeskustalainen työväenpuolue, KSKTP! Näin se natsikortti viuhuu, kun vaalit lähestyy. Rasismikortista taitaa olla kulmat jo niin kuluneet, ettei sillä ole enää auktoriteettia.

Ahtolta jäi muuten, varmaankin ihan vahingossa, yksi kappale lukematta vaaliohjelmasta:

"Jokaisen kansan identiteettiin vaikuttavat tietyt omalaatuiset ainekset, kuten kieli, tapakulttuuri, taide, oikeuskäsitykset, luonto, myytit ja uskomukset. Jokaisella kansalla nämä ovat ainutlaatuisia, mikä juuri on maailman monimuotoisuutta ja rikkautta."

Kuvittelen paraikaa Hitleriä lausumassa yllä olevaa kyynel silmäkulmassa ja katse taivaanrannan kaukaisuuteen kohotettuna. Ihqua. Niisk ja nyyh.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Persujen vaaliohjelmasta jäi kyllä montakin kappaletta lukematta, sen verran pitkä se on ja joudun priorisoimaan ajankäyttöäni. :p

En kyllä ymmärrä, mikä pointti tuon sitaatin laittamisessa oli. Tuo on aika sisällötöntä höttöä, jonka voivat varmasti kaikki allekirjoittaa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Ok, ymmärrän tuon niin, että natsikin voi sanoa kaikkia kulttuureja tapoineen rikkaudeksi.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

En minäkään pidä yhteiskunnan nykytilasta, mutta jo ennestään "vasemmiston" ja "oikeiston" ansiosta vallalla olevaa globaalia fasismia ei todellakaan korjata lisäämällä siihen vielä puuttuvat NSDAP:n ohjelmakohdat.

Tulee mieleen, että jokin mielipidetutkimus olisi vain julistanut tuon ohjelman (kaikista vapaasti kopioitavista) varmimmin toimivaksi. Johan ilmasto-ohjelma kopioitiin, ja kaikki EU-kritiikki suoraan Faragelta?

Ja Soini jo innoissaan neuvottelee kepuumuksen kanssa hallitusohjelmista, eikös? Kohta kokoomus on "vasemmistoa" koska ovat se arvoliberaalimpi vaihtoehto... sitten voidaan olla kaikki onnellisia kuin Amerikassa.

Jouni Nieminen

Olivatko natsit niitä jotka auttoivat Suomea kommareita vastaan toisessa maailmansodassa ja joilta Suomi sai materiaalista apua kun muut valtiot eivät auttaneet siinä asiassa?

Tajusitteko?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Luulen tajuavani. Saksan sotarikolliset saivat kuolemantuomioita ja amerikkalaiset panostivat paljon rivinatsien uudelleenkoulutukseen.

Petri Pihko

Apajalahti osuu tässä kommentissaan asian ytimeen. Perussuomalaisten vaaliohjelma muistuttaa useissa suhteissa kansallismielisten puolueiden vaaliohjelmia muissa maissa - erityisesti silmiinpistäviä ovat yhtäläisyydet 1920- ja 1930-luvun alun kansallissosialistiseen puolueeseen Saksassa.

Eikä tämä tarkoita, että perussuomalaiset olisivat natsipuolue tai ajaisivat maan rotuvainoihin ja totalitarismiin. Mutta rinnastus on sikäli toimiva, että PS-puolueen vaaliohjelmassa on asioita, joissa kuuluvat etäältä totalitarismin kumeat rummunlyönnit. Esimerkiksi seuraavat kohdat ovat vähintäänkin ongelmallisia:

"Ilman itsenäisyyttä kansakunta ei saa itse pitää oman työnsä tuloksia. Ilman itsenäisyyttä kulttuurin, yhteiskunnan, omaleimaisen sivistyksen kuin materiaalisen hyvinvoinnin kehittäminen on muissa kuin omissa käsissä."

Tässä on hyvin kansallismielinen henki. Ei sinänsä vielä totalitaristinen, mutta ajallemme jo vieras - olemme jo joka tapauksessa hyvin kansainvälisen yhteisön jäseniä.

"Perussuomalaisten mielestä käyttäytymistä voitaisiinkin arvioida numeroin jo kolmannelta luokalta alkaen ja arvosana käyttäytymisestä tulisi näkyä myös päättötodistuksessa." Käyttäytymisen arviointi on Liisa Keltikangas-Järvisen mukaan usein ennen kaikkea temperamentin arviointia. Tämä sopii tietysti sellaiseen ajatteluun, jossa ihmiset joka tapauksessa on tarkoitus pakottaa samaan muottiin.

"Perussuomalaiset kokevat suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttämisen olevan ensisijaista postmodernin nykytaiteen tukemiseen verrattuna. Valtion myöntämiä kulttuuritukirahoja on ohjattava siten, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernit kokeilut sen sijaan olisi syytä jättää taloudellisesti yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle."

Tämä taidekritiikki vetää täysin sanattomaksi. Vain kansallissosialistit ja kommunistit ovat - tunnetuin seurauksin - määritelleet itse, millainen taide on sopivaa ja millaista tulee tukea. Taiteen vapaudesta ei perussuomalaisilla ole puhettakaan. Postmodernismi on jonkinlainen kirosana.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Petri Pihko,

huomaa ero: "Ilman itsenäisyyttä ihminen ei saa itse pitää oman työnsä tuloksia." Miksi kansakunta eroaisi tässä suhteessa?

"Käyttäytymisen arviointi on Liisa Keltikangas-Järvisen mukaan usein ennen kaikkea temperamentin arviointia."

Jep, tarkoittaako se samalla sitä, ettei mikään käytös ole toista fiksumpaa, jotta sitä voisi arvioida? Hyvää käytöstä sopii kehua, vaikka arvosanoin. Sen myös kuvittelisi ohjaavan opettajia antamaan enemmän huomiota käytökseen. Koulu voi opettaa ohjaamaan temperamenttia rakentavasti. Samalla vahvasta temperamentista voi olla etua jossain toisella saralla.

""Tekotaiteelliset postmodernit kokeilut sen sijaan olisi syytä jättää taloudellisesti yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle.""

"Taiteen vapaudesta ei perussuomalaisilla ole puhettakaan."

Toteutuuko taiteen vapaus vain silloin kun veronmaksaja kustantaa? Romuttaako kriittinen mielipide taiteesta sen vapauden?

Petri Pihko

Kansakunnat ja ihmiset ovat toisistaan riippuvaisempia kuin Persut tajuavatkaan. Globaalien ongelmien aikakautena ei voi laittaa päätä pensaaseen.

Käytöksen arviointi on vaikeaa. Mitä käytösnumerolla oikein mitataan? Tunnetko lainkaan Keltikangas-Järvisen tutkimuksia aiheesta? Alkuperäinen raportti löytyy Sitran sivuilta, raportti nro 75, "Koulu, syrjäytyminen ja sosiaalinen pääoma - löytyykö huono-osaisuuden syy koulusta vai oppilaasta?" Käytösnumeron on havaittu korreloivan erittäin voimakkaasti oppilaan (käytännössä pysyviin) temperamenttipiirteisiin, kuten impulsiivisuus ja häirittävyys. Näitä temperamenttipiirteitä käytännössä arvostellaan, kun arvostellaan oppilaan käytöstä. Keltikangas-Järvinen jatkaa:

"Käytösnumeron antaminen, ja sitä kautta oppilaan persoonallisuuden
arvioiminen arvosanoin, kuuluu laajempaan tämän hetken ilmiöön: ihmisen
tulee olla jatkuvasti ja joka paikassa arvioinnin kohteena, ilman että oikein
tiedetään, mitä arvioidaan ja mihin positiiviseen arviointi johtaa, ja johtaako
mihinkään. Arvioinnista on tullut itsetarkoitus."

Taiteesta: Vanhassa yliopistossa vallitsi vielä tieteen ja taiteen vapaus. Persujen aikana tätä ei enää ilmeisesti ole, tai ainakaan rappiotaidetta ei enää rahoiteta. Tunnetko Wikipedian artikkelia rappiotaiteesta?

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Hassua että nimenomaan natsien mielestä natseista ei saisi puhua :D.

Arhi Kuittinen

Kansallinen kokoomus vai perussuomalaiset natsikortin arvoisia?

"Kansallinen kokoomus" on yhtä populistisilla sanankäänteillä vuosikymmeniä pumpannut imagoaan kuin perussuomalaiset.

Kuitenkin eri päämäärillä.

Kokoomuksen suurin viisaus on ollut aina populistinen jälkiviisaus asettumalla kaiken pohjoismaisen jaetun hyvinvoinnin edustajaksi - kuitenkin ahkeran suvaitsemattomuuden ja tasa-arvon vastustamisen jälkeen eduskunnan äänestyksissä.

Eli puhe on ollut ääripopulistiseen kansallisuustunteeseen, "talvisodan henkeen" ja yksilön vapauteen vetoavaa mutta toiminta on ollut suuryhtiöiden veroetujen politiikkaa.

Kokoomus on asettunut vuosia vastustamansa tasa-arvosuomalaisuuden edustajaksi ja sillä "arvovallalla" vaatii sen purkamista ylikansallisten yhtiöiden verohelpotuksen sallimiseksi.

Fasistien selkein tunnuspiirre ona jyrkkä yhteiskunnan jakaminen.

Hyvillä olosuhteilla ja ennen kaikkea hämäävillä, ironisoivilla, ylimielisillä sloganeilla kokoomus perustelee nyt siis hyvinvoinnin alasajoa.

Miksi kokoomuksen paljon fasistisempia vaatimuksia ei liitetä yhtä hysteerisesti ja konnotatiivisesti Saksan historian "kansallaissosialismiin" kuten PS-sanailua?

Täysin käsittämätöntä ja valheellista, historiasta tietämätöntä populismia tämä natsikortti.

"Kansallinen kokoomus" on ollut paljon härskimpi kansallissosialistissemanttinen silmänkääntötemppu: kun yhteiskuntamme perustuu sosiaaliselle jakamiselle (tarkasti rajoitetulle sosialismille) eli progressiiviselle verotukselle, on kokoomus pumpannut tästä sosiaalidemokraattien ja vasemmistöhenkisen työväestön luomasta yhteiskuntamallista ja sen yleisestä hyvinvoinnista nationalistista kohotusta ja muutosvaatimusta. "On aika purkaa hyvinvointi, koska meillä on liikaa hyvinvointia"

Sosialismi on neutraalin talousteoreettinen käsite alunperin.

Nyt tässäkin blogikirjoituksessa sosialismi käsitetään joksikin pimeyden nurkaksi josta syntyy hämäriä puolueita.

Sosialismia voi tietysti väärin käyttää hyvin irvokkaasti kuten pankkimaailma teki viime vuonna uskomattoman kiristystempun eli sosialisoi kiristämällä kovan pelikapitalismin pörssipelureille veronmaksajien rahat. Puf.

Uhkakuvien suhteellisuus olisi muistettava, kun populistisesti vedetään natsikortti kömpelön ja kansanomaisen kielenkäytön puoluetta vastaan.

Ensisijaisen yhteiskuntakritiikin kohde ja yhteiskunnan tehtävä tulisi aina muistaa.

Rajoittaa ja säännellä pankkeja ja vallan keskittämisen ruhtinaita sekä monopoleja.

On populistista yrittää liittää kansanomaisia populisteja historian hämärään kun paljon fasistisempi vaara on hyväksytty EU-politiikan ja selvästi oikeistolaisten finanssipolitiikka suomalaisten ministerien taholta.

Muistakaa, että oikea natsi-ideologia kytkeytyi ennen kaikkea suuryritysten ja pankien kanssa strategiseen ja tiukkaan liittoon. Tämä oli natsien pääideologia. Suurkapitlistien tuki. Luotiin kumppanuus suuryritysten kanssa, joille annettiin monopoliasema ideologisesta tuesta.

Perussuomalaiset edustavat kotikutoisesti ja sivistymättömästi jotain aivan muuta kapinaa. Vaikka ovatkin ideologialtaan epämääräisiä perustelemattomassa nostalgiassaan, jonkin sortin rasisteja ja vihaisia.

Mutta analyyttinen natsikortti historian valossa on sävyltään selvästi kansallinen kokoomus.

Kokoomus kääntää humanistisen tasa-arvon ja tasaisen elämänlaadun omaksi käsitteekseen ja vaatii semanttisilla pieruilla varakkaille tasa-arvoa, oikeutta rikastumiseen, vaatimusta alentaa kansalaisten yleistä hyvinvointia yhteiskunnan jakamisella.

Tasaveroa esitetään tasa-arvon uudeksi mittariksi, jotta minimipalkan verotus olisi selvästi suhteellista elintasoa laskeva. Palkka-erot ovat kokoomukselle ylpeyden aihe eliitin etuoikeuksien varmistamiseksi, ei solidaarisuus.

Ihmisarvon hävittäminen on fasistisen statusideologian selkeä piirre.

Käyttäjän Talousdemokratia kuva
Lars Österman

Kuinkahan moni oikeasti tietää mitä Saksassa tehtiin ja mitä siellä tapahtui 1933 - 1948?

99%& tästä porukasta perustelee tietonsa ja kantansa Saksan vihollisten kirjoittamaan Saksa-historiaan. Historiaan jota sanatarkasti tulee toistella kuin papukaija muuten tulkinta on että kiellät sen teesit. Kieltäminen tunnetusti johtaa vankeusrangaistukseen monessa nykyisen EU-jäsenmaissa.

Suosittelen tutustumaan aineistoon "Red Symphony" joka löytyy googlaamalla. Siinä Neuvostoliiton Pariisin suurlähettiläs Christian Rakovsky paljastaa miksi Saksaaan hyökättiin 1939 ja miksi Saksa oli ylittänyt "sallitun rajan" luomalla omaa kansallista rahaa ulkopuolella liikepankkiverkoston.

En väitä että tässä olisi koko totuus ..mutta epäilen että muutama palapelin pala asetuu paikoilleen.

;-)

Hannu Rainesto

Kerro minulle Ahto, mitä tarkoitat vasemmalle kallellaan olevalla talouspolitiikalla? Entä yleensä vasemmistolla?

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri

Pohtivasta löytyy myös Suomen sodanaikaisen kansallissosialistisen puolueen ohjelma. http://www.fsd.uta.fi/pohtiva

Toimituksen poiminnat

Sivut