Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Raiskattu saa ropoja, viihdeteollisuus rahakirstuja

Tänään tuomittiin teosten nettijakelua helpottaneen palvelun ylläpitäjät 800 000 euron korvauksiin. Jo aiemmin on annettu kolme tuomiota, ja korvaukset ovat olleet joka kerta suuremmat. Kesällä tuomittiin Finreactor-palvelun ylläpitäjät noin 200 000 euron korvauksiin. Syksyllä tuomittiin ensin eräässä tapauksessa 300 000 euron korvaukset ja pian sen jälkeen toisessa tapauksessa 375 000 euron korvaukset.

Vertailun vuoksi Valtiokonttorin rikosvahinkoesitteestä napattuja lukuja:

  • Enimmäiskorvaus on henkilövahingoissa 56 000 euroa (aik. 51 000 €).
  • Kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta maksettavakorvaus voi olla enintään 11 000 euroa (10 000 €).
  • Kärsimyksestä maksettava korvaus voi olla enintään 3 300 euroa(aik. 3 000 €). Seksuaalirikosten uhreille kärsimyksestä maksettavakorvaus voi olla enintään 8 800 euroa (aik. 8 000 €).
  • Surmansa saaneen läheiselle maksettava korvaus voi olla yhteensäenintään 5 500 euroa (aik. 5 000 €).
  • Esinevahingoissa ja taloudellisissa vahingoissa enimmäiskorvauson 28 000 euroa (aik. 25 500 €).

Nämä ovat siis niitä summia, joita rikosten uhrit käytännössä saavat valtiolta, kun rikoksentekijällä ei itsellään ole varaa maksaa korvauksia.

Jokainen viihdeteollisuuden kuluttajia vastaan aloittamaan sotaan liittyvä oikeudenkäynti tulee valtiolle kalliiksi. Oikeudessa tuomittavien jättikorvausten päälle tavalliset ihmiset joutuvat maksamaan viihdeteollisuuden huippujuristien palkkiot. On täysin ennennäkemätön tilanne, että yksi liiketoiminta-ala on lähtenyt tällaiseen taisteluun asiakkaitaan vastaan, ja saanut koko valtiokoneiston puolelleen.

On aika vaatia loppua tälle pelleilylle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Pekka Raukko

Jos Ahto olisi ajattelussaan johdonmukainen, niin raiskaus tulisi sallia. Raiskaajahan ei vie uhriltaan mitään.

Vieras (nimimerkki)

Ei vie mitään?

Olet ennenkin loistanut kyseenalaisella älylläsi näillä sivuilla!

whiic (nimimerkki)

Älä nyt suotta yritä herättää Raukon aivosoluja. Raukko ei nimittäin tunnusta IHMISOIKEUKSIA eikä katso vapaudenriistoa miksikään menetykseksi... onhan hän sentään vihreä - osa puoluetta, joka on eturintamassa rajoittamassa sananvapautta "vääriltä mielipiteiltä".

Pekka Raukko

Raiskaaja ei vie mitään fyysistä esinettä, vaan ainoastaan uhrin suvereniteetin oman kehonsa suhteen.
Piraatit eivät pidä tuomittavana mitään muuta kuin fyysisen esineen varastamista. Omistusoikeutta lukuun ottamatta kaikki muut oikeudet tulee piraattien mielestä olla vapaata riistaa.

ps. Ne, jotka tarvitsevat ulkopuolista apua luetunymmärtämisessä, voisivat odottaa rauhassa aamuun, että joku selittää mikä kommentissani viittaa minun arvoihin ja käsityksiin, ja mikä puolestaan piraattien arvoihin ja käsityksiin.

whiic (nimimerkki)

"Piraatit eivät pidä tuomittavana mitään muuta kuin fyysisen esineen varastamista. Omistusoikeutta lukuun ottamatta kaikki muut oikeudet tulee piraattien mielestä olla vapaata riistaa."

Ja lähde oli?

Aikas väsynyttä raukkoilua...

Pekka Raukko

whiic

Jos jossain vaiheessa piristyt niin paljon, että jaksat perehtyä piraattien ns. argumentaatioon, niin sitä on netti pullollaan.

whiic (nimimerkki)

Ja tuolla sinun "johdonmukaisuudella" homostelukin pitäisi kriminalisoida, koska homoilemallakaan ei vie keneltäkään mitään.

Pekka Raukko

Älkäähän nyt sedät pillastuko.

Minä en ole sitä mieltä, että raiskaus on OK, koska uhrilta ei viedä mitään. Ahto sen sijaan on toistuvasti puolustellut muiden ihmisten oikeuksien polkemista juuri sillä perusteella, että uhrilta ei viedä mitään.

Tekijänoikeudessa ei Ahton mielestä uhrilta viedä mitään, kun viedään vain oikeus määrätä oman työnsä tuloksesta. Ja koska ei viedä mitään, kuten omistusoikeuden loukkauksessa, niin tekijänoikeutta saa loukata.
Eikö Ahton logiikkaa ja perusteluja käyttäen ole johdonmukaista pitää raiskausta harmittomana temppuna, koska uhrilta ei viedä mitään, vaan päinvastoin jopa annetaan annos spermaa?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

No ei. Lääkkeitä huutelin sen takia, että vertauksessasi ei ole järjen hiventäkään.

Pekka Raukko

Olet toistuvasti perustellut laittomien kopioiden teon oikeutusta sillä, että siinä ei viedä tekijältä mitään.

Tahdotko nyt sanoa, että tämä johdonmukaisesti käyttämäsi "argumentti" on sinustakin mitätön?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Jos et itse tajua, mikä logiikassasi on pielessä, niin se on valitettavaa, mutten viitsi lähteä oikomaan.

Pekka Raukko

Oletko muuten sattumalta savolainen, vai onko piraattienkin kohdalla vastuu aina kuulijalla?

Vieras (nimimerkki)

Taas kerran hyvä muistutus joka pistää epäilyttämään onko Suomi tosiaan maailman parhaiten järjestäytyneen rikollisuuden pesäpaikka. Lainsäädäntö ainakin vaikuttaa ihan sairaalta ja umpihullulta!

Suomenruotsalainen lainsäädäntä-eliittikasti hallinnoi ja pyörittää tätä sadistista kiusantekosirkusta lähes 200 mitään mistään ymmärtämättömän kansanedustajan taputtaessa hurjasti tahtia kaikkein hulluimmillekkin älynväläyksille!

Kaiken sadistisen oloisen Apartheid-henkisen kiusanteon lisäksi tälle erilaisia paskalekeja työkseen puoskaroivalle umpiruotsinmieliselle hallintoeliitille maksetaan huippupalkkaa ja kaiken päälle muhkeat eläkkeet!

Suomenruotsalaiset pakkoruotsittaja-apartheid-fanaatikot nähtävästi saavat tehdä mitä lystää ja he voivat sanella mitä kieliä Suomalaisten tulee opetella. Pakkoruotsittajat voivat nähtävästi tarvittaessa vaikka hirttää kaikki vastaan hangoittelevat pakkoruotsituksen vastustajat! - ( Siis kaikki Suomalaiset,-etenkin Perussuomalaiset )

Suomenruotsalaiset pakkoruotsittaja-apartheid-fanaatikot luottavat vanhaan pystyynlahjottuun umpimätään hyvävelipakkoruotsituspolitiikkaan vaikka itsekkin tietävät ettei homma enää toimi eikä vanhaan rasistiseen syrjimiseen ole enää paluuta. Ei vaikka kuinka hirtettäisiin Perussuomalaisia.

Juttu nyt vain on niin että pakkoruotsitusapartheid-politiikka on vakava ja törkeä lapsiimme ja nuoriimme kohdistuva ihmisoikeusrikos! Ihmisoikeusrikos jonka kaltaisesta henkisestä pedofiliasta ei luulisi tarvitsevan edes keskustella, puhumattakaan että se on edelleen ihan täyttä totta!!!

Kaiken huippu että tästä segregaatiosta hyötyvät perverssit ärkoopeeläisnamukauppiaat tekeytyvät järestään niin ympärihölmöiksi että ilmeisesti kuvittelevat elävänsä itäsuomessa hääräävien suomenruotsalaisten laintulkitsijaeliitin itselleen sopivaksi sorvaamassa todellisuudessa. Sikäläisten oikeusoppineiden oikeudentaju venyy tunnetusti jopa siinä määrin että raiskauksen vakavuutta ja tuomittavuutta sovitellaan ja suhteutetetaan raiskaajan potenssiin ja jopa raiskaajan sen hetkiseen työllisyyteen.

Tuntuu todella sairaan absurdilta ja käsittämättömän epätodelliseslta että lastemme ja nuorisomme perustavaa laatua olevista ihmisoikeuksista ja työllistymismahdollisuudesta- ja samalla koko sosioekonoomisesta tulevaisuudesta kehdataan edelleen muina miehinä kinastella ja ikäänkuin käydä kauppaa. Hävetkää ärkoopeeläiset ja heidän hännystelijänsä!

Ikäänkuin lastemme sosioekonomisesta tulevaisuutta ja uraa vahvasti ohjaavat perusoikeudet olisivat näiden kaksikielisten rkp-namustelijoiden omistamaa kauppatavaraa. Ehei!

Pakkoruotsitusapartheidpolitiikka ja segregaatio on nostetettava kevään vaaleissa kunnolla esiin. Tästä aiheesta on vihdoin tilaisuus käydä nasevan messeviä julkisia keskusteluja ja hyvä niin! Täytyy vaan pitää huoli että rkp-n soluttautujat eivät pääse sabotoimaan ja vedättämään keskustelua ihan väärille urille niinkuin maan tapa on aina ollut.

Suomen valtoin harjoittama törkeä lapsiin ja nuoriin kohdistunut ihmisoikeusterrori tulkoon esiin oikein kunnolla! Olisi aika nähdä klassisia ihmisoikeustaistelijoita täällä kotikonnuillakin.

http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/suvai...

Etelä-Afrikassa oli aikanaan lähes samanlaista menoa!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Etel%C3%A4-Afrikka
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5e...

"Apartheid-järjestelmä kehitettiin 1950-luvun aikana säätämällä lukuisia eri lakeja. Nämä lait liittyivät yleensä johonkin akuuttiin valkoista ylivaltaa uhanneeseen tilanteeseen, eikä niiden yhteisvaikutuksia ollut mietitty. Tämän vuoksi lait aiheuttivat lukuisia ei-toivottuja vaikutuksia ja ristiriitoja, jotka alkoivat yhä enemmän ilmetä 1960-luvun kuluessa. Esimerkiksi bantuopetuksen tarkoituksena oli tuottaa kuuliaisia afrikkalaisia työläisiä, jotka oli opetettu uskomaan, etteivät he ansainneet yhteiskunnassa kuin palvelijan roolin."

Huh huh! Luojan kiitos meillä on Perussuomalaiset!

Ohessa on mielestäni mainio esimerkki tämän umpisuomenruotsalaisen hallinnon sadistisesta ja vahingoniloa pursuavasta tavasta "palvella" suomenkielisiä alamaisiaan (lue. elättäjiään). Oheisessa esimerkkitapauksessa Terho Onjukka niminen henkilö taatusti tietää minkälaista "palvelua" tältä Suomessa komentoa pitävältä sadistiselta ärkoopeeläishallinnolta on hänelle tarjolla jatkossakin.

A-studio. "Valtio hävisi Mersu-kiistan."

http://areena.yle.fi/video/1626455

Luojan kiitos meillä on Perussuomalaiset! -joten on meillä sentään jotakin toivoa paremmasta ja reilummasta kohtelusta jatkossa.

whiic (nimimerkki)

Taisi tulla leikepöydältä tämäkin aiheeseen liittymätön persumainos.

Hassua, että tämäkin Apajalahden blogaus tuo nimettömän persumainostajan mielestä esille yhteiskunnan mädännäisyyttä ja ratkaisu yhteiskunnalliseen ongelmaan on... aivan: Perussuomalaiset. Siitäkin huolimatta, että Perussuomalaiset ovat Suomen vanhoillisimpia puolueita, joissa tekijänoikeuksien puolustaminen on erityisen voimissaan, ja josta löytyykin lähes kritiikitön kannatus juuri NYKYJÄRJESTELMÄLLE.

Miten voit parantaa tietoyhteiskuntaa äänestämällä juntteja, jotka kannattavat nykymenoa? Kyllä kansa tulee vedätetyksi, jos puoliakaan näiden vanhojen vennamolaisten valheista menee uskomaan. Umpikieroa korruptiosakkia kiireestä kantapäähän. Miettikää siellä äänestyskopilla vaikka sitä, miksi Soini ei ole SMP:n ehdokas... ja miten puolue, joka ei osaa välttää omaa konkurssiaan, voisi johtaa koko valtiontaloutta parempaan suuntaan. :p

Reijo Sorsa

"On täysin ennennäkemätön tilanne, että yksi liiketoiminta-ala on lähtenyt tällaiseen taisteluun asiakkaitaan vastaan..."

Mikä asiakas piraatti on? Ei tuotteeseen oikeudetta ryhtynyt ole asiakas, vaan varas.

whiic (nimimerkki)

Tutkimuksethan nimenomaan osoittaa, että sen lisäksi, että piraatti "varastaa" hän myös ostaa (ja maksaa) kulttuuria ENEMMÄN kuin kansalainen keskimäärin. Eli piraatti on keskimäärin ENEMMÄN ASIAKAS kuin ei-piraatti kansalainen on asiakas.

MMS (nimimerkki)

Voisitko linkata tuon tutkimuksen kun haluisin lukea sen.

MMS (nimimerkki)

Mitäs levyjä olette ostaneet tänä vuonna?

Pekka Raukko

Ahto.

Oletko sitä mieltä, että jos tutkimuksella osoitetaan raiskaajien harrastavat muita enemmän myös vapaaehtoista seksiä, niin raiskaus on OK?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Miksi kysyt minulta moista? Oikeesti nyt ne lääkkeet.

Pekka Raukko

Etkö sinä tuolla linkillä yritä esittää, että laiton kopiointi on hyväksyttävää, koska laitonta kopiointia harjoittavat ostavat paljon myös laillisesti.

Tai jos linkkisi viesti on joku muu, niin kerrotko mikä?

Torsti Virtanen

Raukko:

Vertauksesi olisi osuva, jos esittäisit sen seuraavassa muodossa:

Raiskauksessa ei ole mitään väärää, jos raiskaaja kopioi jonkun ihmisen DNA:n ja muun kloonaamiseen tarvittavan informaation, jonka jâlkeen hän kasvattaisi ja raiskaisi kloonin, jolloin raiskaajahan ei vie alkuperäiseltä DNA:n omistajalta mitään.

Tässä tapauksessa raiskaus olisi sinänsä ihan ok, jos tuolta kloonilta puuttuisi esimerkiksi kyky ajatella eli jos kyseessä olisi pelkkä ruumis ilman aivoja/sielua.

Pornotähtien näköisnukkejahan on jo myynnissä ja voisi se kai olla mahdollista tehdä lähes täysin tarkka orgaaninen kopio-nukke, jonka raiskaaminen ei varsinaisesti olisi raiskaamista.

Raiskaaminen ei kuitenkaan ole ok, jos uhri kykenee kokemaan terrorin tunnetta, kipua ja traumatisoitumaan tapahtumasta.

Alkuperäinen vertauksesi on huono.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Sillä perustelen sitä, että laitonta kopiointia harrastavaa voi myös sanoa asiakkaaksi.

Pekka Raukko

Ahto

Ja sarjamurhaajaa voi sanoa kiltiksi sedäksi, jos hän on joskus auttanut mummon kadun yli.

MMS (nimimerkki)

Hmmmm....tuossahan jouduttiin maksamaan noin euron per levitetty levy.
Kuka uhri on saanut korvausta euron esim raiskauksesta?

Raiskauksesta pitäisi antaa kovempia tuomioita kuten monesta muustakin asiasta.

Vieras (nimimerkki)

Juu, jos tähän tuomioon suhteutetaan niin raiskauksesta sopiva olisi muutama sentiljoona...

Vieras (nimimerkki)

"Hassua, että tämäkin Apajalahden blogaus tuo nimettömän persumainostajan mielestä esille yhteiskunnan mädännäisyyttä"

Suomenruotsalaisille on turhauttavaa yrittää selittää mitään mikä vaatii tervettä järkeä ja loogista ajattelua. Asiat on pedattu tälle porukalle ihan liian helpoksi. Sitä ne etniset kiintiöihin perustuvat ohituskaistat teettää.

"miten puolue, joka ei osaa välttää omaa konkurssiaan, voisi johtaa koko valtiontaloutta parempaan suuntaan. :p"

Joo Perussuomalaisten pitää varoa etteivät tule sotkemaan loistavaa politiikkaa ja sitäkin loistavampaa talouskehitystä. Taloudenpito ja velkaantumistahtimme hakee vertaistaan!

whiic (nimimerkki)

Minä en ole suomenruotsalainen. Onko persuilla joku etuoikeus, siis suorastaan monopoli, vastustaa pakkoruotsia? Ei minulla ole oikeutta vastustaa pakkoruotsia olematta vennamoilainen änkyrä?

Ja mitä tämä blogaus liittyy pakkoruotsiin? Hanki oma blogi vaikka pakkoruotsikeskustelulle. Se on kiinnostavaa ja varmasti kiinnostaa itseni lisäksi muitakin. Mutta kaikki omassa paikassansa - tämä ei ole pakkoruotsiblogaus. Tällä asialla ei ole mitään tekemistä pakkoruotsin kanssa.

Eli ota LÄÄKKEET. (Pasilan kolmas tuotantokausi on muuten alkanut. Muistakaa katsoa, koska se on laatuviihdettä.)

Vieras (nimimerkki)

Raiskatut saavat kyllä pieniä korvauksia, enemmän heidän ehdottomasti pitäisi saada kärsimyksestä.

MUTTA MITEN HELVETISSÄ SE LIITTYY SIIHEN ETTÄ JOKU JAKELEE TEOKSIA NETISSÄ? Noi sakot vois olla vielä x4.

PIRAATIT SAA MUUTENKI HAISTAA PITKÄT :)

ps. onneksi tämänkaltaisia pellejä ei eduskunnassa nähä =))

Vieras (nimimerkki)

Liittyy nätisti siihen että rikoksista saatavat rangaistukset tulisi olla perusteltavissa jotenkin. Ja vakavammasta rikoksesta suuremmat rangaistukset ja niin edelleen.

Voidaan todeta että DC-hubin ylläpito on pahimpia rikoksia mitä maassamme voi tehdä.

http://blogit.tietokone.fi/lexoksanen/2011/01/20/f...

"Verrattuna aikaisempiin ylläpidon vastuuta koskeviin tapauksiin, nyt käsitellyssä jutussa faktat poikkesivat näkemykseni mukaan ratkaisevasti syytettyjen eduksi. Olin 100% väärässä. Sillä, että hubissa ei ollut vaatimusta tiedostojen jakelusta, ei ollut mitään merkitystä. Sillä, että hubin ylläpidosta ei koitunut mitään taloudellista hyötyä ylläpitäjille, ei ollut myöskään mitään painoarvoa lopputulokseen. Myöskään sillä, että vastapuolen keräämästä todistusaineistosta näkyy (!), että kukaan ylläpitäjistä ei itse jaa materiaalia, ei ollut loppupeleissä väliä."

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

On toki totta, että yhteys on vain välillinen. Jotain se kertoo kuitenkin siitä, miten lainsäädäntö arvostaa eri oikeushyviä (kuten tekijänoikeudet vs. oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen).

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Raukko briljeeraa jälleen!

Hieno kirjoitus, Ahto.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Pekka Raukolle kopio aiemmasta kommentistani:

Nyt emme puhu lainsäädännöstä, vaan siitä, mikä on oikein.
Jokainen, joka on piraatti-ideologian vastainen, vastatkoon tähän kysymykseen:

Miksi eivät kielten sanat ole tekijänoikeuksien piirissä? Eikö olisi täysin loogista ajatella, että esim. sanomalehdet joutuisivat maksamaan jokaisesta käyttämästään sanasta tekijänoikeuskorvauksia sanojen omistajalle tai alkuperäiselle keksijälle? Tällainen järjestelmähän nostaisi kannustavuutta lanseerata uusia sanoja! Eikö sanoja pitäisi voida patentoida?

Keidenkähän omaisuudeksi mahtaisi kuulua tällaiset kohtalaisen uudet sanat: 'globalisaatio', 'ilmastonmuutos', 'salarakas', 'sosiaalinen media', 'poliittinen broileri'? Nostaisi varmaan kirjoitusten tasoakin, kun joutuisi tarkkaan miettimään, että milläkähän sanoilla asiansa ilmaisisi.

Sanojen käyttö ja kopiointi on täysin rinnastettavissa elokuvien ja musiikin käyttöön ja kopiointiin. Törkeät sanomalehdet tekevät vielä rahaa muiden keksimillä sanoilla. Hyi röyhkeyttä!

Vieras (nimimerkki)

Pakko antaa Raukalle toimiva esimerkki, joka vieläpä on kytköksissä piraattien "uhriin":

Saksalaisen metalliyhtyeen tyypit tekivät valokset mulkuistansa. Jos joku nainen työntää oikean muusikon mulukun mukaan tehdyn kopion sisäänsä, syyllistyykö hän esim. raiskaukseen?

Toimituksen poiminnat

Sivut