Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Suomi on huumepolitiikan takapajula

"Jos me nyt kriminalisoimme huumausaineiden käytön, ihmettelevät tulevat historian tutkijat eduskuntaa, joka sääti uuden kieltolain." - Kansanedustaja Juha Vikatmaa (kok.) vuonna 1971

Suomessa lainsäädäntö on kannabiksen käytön ja hallussapidon osalta tiukempi kuin monissa Euroopan maissa. Espanjassa, Alankomaissa ja Tsekissä se on laillista, Portugalissa, Italiassa, Belgiassa, Luxemburgissa, Tanskassa, Venäjällä, Moldovassa ja Itävallassa laitonta, muttei rangaistavaa, ja Iso-Britanniassa, Irlannissa, Virossa, Sloveniassa, Romaniassa ja Albaniassa rangaistavaa, mutta usein sormien läpi katsottua.

Toki aktiivisesti rankaisevia maitakin löytyy paljon, mutta etenkin Portugalin esimerkin myötä tuuliviiri on alkanut kääntyä jo EU:ssakin. Suunnaksi halutaan ottaa ennemmin hoito kuin rangaistukset. Suomessa on edelleen tapana sakottaa huumausaineiden käyttäjiä. Portugalissa on hyviä kokemuksia rankaisemisesta luopumisesta kaikkien huumausaineiden käytön osalta.

Jotkut osaavat olla kaukaa viisaita, kuten kansanedustaja Juha Vikatmaa verratessaan vuonna 1971 uuden huumausainelain säätämistä kieltolakiin. Huumausaineiden käytön ja omaan käyttöön valmistamisen kriminalisointi on epäonnistunut laki, jolla on ikäviä seurauksia: turhia resursseja vieviä kotietsintöjä ja kukkaruukkukauppojen ahdistelua.

Olen seurannut läheltä erästä kotietsintää kannabiksen kasvatukseen liittyen, ja kyseessä oli huvittava salapoliisioperaatio. Siviilipukuiset poliisit istuivat talon edessä poliisin siviiliautossa tuntikausia kyttäämässä asukkaan kotiintuloa. Ensin oli käyty kurkistelemassa postiluukusta, onko ketään kotona. Ilmeisesti poliisit olivat myös tarkkailleet kyseisen henkilön päivärytmiä jo aiemmin, koska toinen poliiseista meni porraskäytävään kyttäämään juuri hieman ennen kuin asukas saapui paikalle töistä.

Mielestäni ei ole kovin kannattavaa ajankäyttöä poliisilta vainota tavallisia kannabiksen käyttäjiä. Kieltolaki on myös perusoikeuksien kannalta ongelmallinen. Jokaisella pitäisi olla oikeus päättää kehostaan. Huumausaineiden käyttö tulisi nähdä ensisijaisesti sosiaalipoliittisena eikä kriminaalipoliittisena kysymyksenä.

On aika muuttaa huumausainelakia, jonka läpimeno oli jo alun perin 1970-luvulla hiuskarvan varassa. Eduskunnan suuressa valiokunnassa äänet menivät tasan, ja kriminalisointia puolsi arpa. Täysistunnossakin äänet jakautuivat täpärästi 92-80. Nyt on aika laillistaa huumausaineiden käyttö sekä hallussapito ja valmistaminen omaa ja lähipiirin käyttöä varten. Katsotaan mitä siitä seuraa, ja sen jälkeen nähdään, onko syytä tehdä lainsäädännöllisiä muutoksia myynnin suhteen.

Kirjoituksen alussa oleva lainaus löytyy Heini Kainulaisen väitöskirjasta Huumeidenkäyttäjien rikosoikeudellinen kontrolli (Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksia 245). Väitöskirjassa käsitellään perusteellisesti huumausainekontrollin kehitystä ja nykypäivää Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

kuorinen (nimimerkki)

Poliisiin hakeutuu lapsellisia miehenalkuja jotka ihalevat amerikkalaissarjojen kovia huumekyttiä ja pääsevät sitten muka tositoimiin kun isketään pahan rikollisen kannabiskasvattajan huumeluolaan. Pikkuhiljaa heillekin paljastuu arkinen totuus.

Ihmeellistä on ettei poliisin sisältä kuulu mitään kritiikkiä tuosta resurssien tuhlaamisesta happukasvin kasvattajien ja käyttäjien kyttäämisestä. USA:ssa ja Britanniassa kuuluu myös poliisien mielipiteitä jotka olisivat valmiita lopettamaan hyödyttömän ja haitallisen sodan marijuanaa vastaan.

Kotini tulisi olla linnani. (nimimerkki)

Adrenaliiniriippuvaiselle poliisille nämä nykyhetken valtuudet on taivaan lahja, paljoa helpommalla ei voi päästä. Lakipykälät on räätälöity polkemaan kansalaisten yksityisyyttä, ja oikeutta tehdä omia juttujaan kotosalla. Ulkoiluttaakohan ne koiransakin ihmisten rappukäytävissä? Jos sattuisi löytymään se "päivän annos" jännitystä. Olisittepa nähneet etsinnän suorittaneen poliisin naamavärkin, kun se kantoi kasvit kaapista! Hymy oli kuin hangon keksillä! Taisi adrenaliinit kolahtaa.

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Monipiippuinen juttu, tuo laillistaminen, saati rankaseminen koskien päihdyttäviä tuotteita... Kun EU odottaa ennakkotapausta myrkyn myymisestä elintarvikkeena, meillä ennakkoillaan kukkaruukun myyjän vastuuta ruukun sisällöstä... Meillä valtion viinafirma ostaa maailman suosituimpia tuotemerkkejä rinta kaarella, kukapa maksaakaan kun alakaa satamaan tuomioita?
Hamppu on kirosana monille suurteollisuuden aloille, siivu kun päättäjille on sovittu, päättäjä ei muuta näe!
Itse suosisin käytön poistamista rikoksena, kuten ajatusrikoksena olevan lex-kukkaruukun, hampun pientuotannon aloittamisen lääkekäyttöön ja verolle, sillä lääkkeenä käytettävää kannabista monopolisoiyksi tuottaja...
Ja sanotaan suoraan, en käytä viinaa en huumeita, paitsi lääkärin määräämät, asiaa vaan huolissani ajatellut, kumman mielummin poikani käteen näkisin, piipun vai pullon, haittoja kun molemmilla, suuruusluokka vaan eri maailmoista!

Pian keski-ikäinen (nimimerkki)

Aivan asiaa puhut.

Huumeiden käyttörangaistukset ovat täysin rinnastettavia kieltolakiin jonka toimivuus on tullut testattua monessa länsimaissa. Suomessakin kieltolain jälkeinen alkoholinkäyttö oli moninkertaista valtion jatkuvan intensiivisen ilmaisen kieltolaiksi nimetyn mainoskamppanjan takia.

Kannabiksen laillistamisen vastustajat usein argumentoivat, että Suomi ei kaipaa uusia ongelmia kun alkoholikin on jo niin suuri ongelma. Logiikka vuotaa kahdella tavalla pahasti. 1. Kannabis on jo täällä, se ei ole tulossa eikä menossa mihinkään. 2. Kannabis ei ole alkoholi ja useat tutkimukset osoittavat sen aiheuttamien ongelmienkin olevan eri kertaluokkaa.

Vaikka hyvin useat menestyneet ihmiset ovat käyttäneet jossain vaiheessa elämäänsä tai tälläkin hetkellä huumausaineita, on huumausaineiden käyttäjien stereotypia väärinkäyttäjä joka sekoittaa päänsä sillä mitä käsiinsä saa. Tämä on selkeästi poliisin ja median rakastama stereotypia jonka rikkojiksi ei vapaaehtoisia leimaantumisen pelossa jonoksi asti löydy. Huumepoliisi tarvitsee kiintiörikollisensa jotta voivat perustella itselleen isomman budjetin.

Väkisinkin tulee mieleen, onko huumausaineiden käyttäjän tulevaisuus enemmän sidoksissa siihen, että onko jossain käyttönsä vaiheessa jäänyt poliisille kiinni kuin se, että ylipäätään käyttää niitä. Rankaiseminen sakoilla ja rikosrekisterillä aiheuttaa selkeästi enemmän yhteiskunnallisia kustannuksia kuin laillistamisen.

Ilman idealistisia toiveita, haittojen minimoimisen kannalta paras ratkaisu nimenomaan olisi pienimuotoisen kotikasvatuksen salliminen, esim. 5 kasvia omaan ja lähipiirin käyttöön. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että poliisien resurssit säästyisivät harmittomien käyttäjien metsästämisestä oikeisiin huume- ja doping-ainekauppiaihin ja hyvin useat normaalia elämää elävät saisivat jatkaa elämäänsä ilman pelkoa narkkariksi leimaantumisesta.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus.
Eiköhän huumausaineista voisi jo vähitellen ruveta puhumaan asiallisesti ja järkiperäisesti. Poliisi ei ole oikea taho hoitamaan huumeista aiheutuvia ongelmia ja täysi kriminalisointi vain lakaisee ongelmat maton alle.
Ja oikeasti huumeiden aiheuttamat ongelmat ovat täysin liioiteltuja. Vain muutama huumeista aiheuttaa pahoja ongelmia ja suurin osa päihdeongelmista tulee reseptilääkkeistä. Poliisi kohdistaa resurssit siihen kaikkein turvallisimpaan ja helpoimpaan päihteeseen ja siten saa tilastot näyttämään hyvältä.

Kotini tulisi olla linnani. (nimimerkki)

Todellakin. Eilen minä ja kaksi kaunista kannabisnaarasta jouduttiin ikävästi poliisin julmuuksien kohteeksi. Kukkaset vietiin, ja paasattiin järjestäytyneestä rikollisuudesta. Järjestäytynyt rikollisuus... Poliisihan jumalauta suojelee ja edistää sen toimintaa rosvoamalla omaan käyttöön pieniä määriä kasvattavien ihan tavallisten ihmisten kasveja. Jos en saa omaa kukkaa niin keneltä se sitten haetaan? No tietty siltä hämäräsedältä!

Oli 3- päivää jäljellä että olisin päässyt nauttimaan työn hedelmistä.
Rikosrekisterini oli puhdas mutta nyt olen sitten merkitty mies ja joudun käräjille ja sakotettavaksi. Järjestäytynyt rikollisuus korjaa taas potin. Miksi ihmiselle saa tehdä tällaista? En ole mikään hiton rikollinen vaan toisia kunnioittava ja rauhallinen ihminen.
Poliisin päätösvaltaa tehdä kotietsintöjä tulisi kaventaa ja jos etsintä suoritetaan, niin se tehtäisiin kunnon todisteiden nojalla, jotka oikeasti viittaisivat järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Pari kannabiskasvia ei voi olla tälläinen syy. Joku juo kahvia = huume, joku viinaa = myrkky, joku polttaa tupakkaa = huume. Edellämainittuihin laillisiin huumeisiin voi myös kuolla, ja niihin kehittyy riippuvuus.

Kissa pöydälle ja loppu tämä kannabisvaino! Puhukaa ja Ajatelkaa ihmiset!
Meillä on erilaiset mieltymykset. Se pitäisi pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Otan osaa. Vastaava fiilis tulee muuten silloin kun lukee juttuja tekijänoikeusrikossyytteistä.

Vieras (nimimerkki)

Voin sielunisilmin kuvitella tuskasi ja ikäväsi tunteen, voin kuvitella kuinka olet sen pienen siemenen istuttanut tuottamatta kenellekään mitään pahaa, odottanut kuinka se nostaa päätään ja lakanut hoivata sitä suurella rakkaudella, eikä kukaan ulkopuolinen ole kärsinyt tilanteesta koko aikana siemenestä "aikuisuuteen" kasvin kasvaessa.

Harmi että menetit työsi tuloksen ja joudut vielä maksamaan valtiolle siitä, asiasta josta ei olisi todellakaan ollut kenellekään yhtään mitään haittaa, kukaan ei olisi joutunut osallistumaan kustannuksiin jos olisit saanut pitää kasvisi, mutta nyt poliisin toimesta siitä maksaa myöskin veronmaksajat, eikä suinkaan sinun tahdostasi.

Moni on jättänyt alkoholin kannabiksen avulla, se olisi oikeasti järjellä ajatellen todella harmiton ja suuri hyöty monessa asiassa.

Otan osaa suruusi.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Yhdysvaltain huumeongelman väitetään alkaneen nimenomaan Nixonin huumeiden vastaisesta sodasta noihin samoihin aikoihin. Yksi kyseisen "sodan" strategioista oli ajaa tuo kieltolaki läpi maailmanlaajuisesti YK:n kautta.

Nyt huumeet ovat merkittävä globaali bisnes, sekä rikollisuuden että sen torjunnan puolella. Ja valta- sekä kontrollikeino, jolla alistetaan yksittäisten ihmisten lisäksi kokonaisia valtioita. Tuon instituution ylläpitäminen on sekä auktoriteeteille että rikollisille erittäin kannattavaa. Länsimaissa häviäjiä ovat vain huumeiden käyttäjät, sekä tavalliset veronmaksajat.

Vieras

myös huumevalistus on jäänyt pari vuosikymmentä jälkeen:

http://plommer.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41033-huum...

VeliSynkkä (nimimerkki)

Tutkimus: Kannabis tyhmentää aivot - ”Mitä enemmän sen enemmän”
Tutkimus: Kannabis tyhmentää aivot - ”Mitä enemmän sen enemmän”
Julkaistu: 18.11.2010 9:28
Päivitetty: 19.11.2010 7:34
71 kommenttia
Lähetetty 6 kertaa
Kuuntele juttu
Kuva: Creative Commons / theogeo
Kuva
Harvardin tutkimuksessa selvitettiin kannabiksen vaikutusta aivotoimintaan.
Kuva: Creative Commons / theogeo
Harvardin tutkimuksessa selvitettiin kannabiksen vaikutusta aivotoimintaan.

Kannabis aiheuttaa vaikeuksia ajatella ja sopeutua nopeisiin muutoksiin tilanteessa, jossa tarvitaan älyä. Toisin sanoen kannabiksen käyttäminen tyhmentää.

Näin toteaa Harvardin lääketieteen laitoksen tuore tutkimus, jossa selvitettiin marihuanan käyttäjien aivotoimintaa. Tutkimuksessa kävi ilmi, että varhain lapsuudessa kannabiksen käytön aloittaneiden koehenkilöiden aivot käsittelivät asioita eri paikassa ja eri tavalla.

Kokeessa henkilöt laitettiin neurokognitiivisiin kokeisiin. Kokeessa testattiin esimerkiksi henkilöiden kykyä luokitella kuvakortteja annettujen sääntöjen mukaan. Kesken testin näitä sääntöjä muutettiin yllättäen.

Tulos oli selvä: kannabiksen käyttäjät tekivät tuplasti virheitä verrattuna henkilöihin, jotka eivät ole käyttäneet kannabista. Virheet eivät poistuneet kokonaan, vaikka koehenkilöille kerrottiin tarkalleen, missä he erehtyivät.

- Kannabiksen käyttäjät onnistuivat selvästi huonommin, tutkimusken tehnyt Staci A. Gruber kommentoi.

Erityisesti ongelmia kannabisihmisillä oli suunnittelua, muutosta ja abstraktia ajattelua vaativissa tehtävissä.

- Aineella on suora vaikutus ajattelukykyyn. Mitä aiemmin ja mitä enemmän ainetta käyttää, sitä suurempi on tuo vaikutus, Gruber summasi tulokset.

Tarkempia tietoja tutkimuksen tiedotteessa.

Lähetä juttulin

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Juu ei kannabis ole mikään vaaraton saati ongelmaton päihde, mutta sehän ei oikeastaan tähän kirjoitukseeni liitykään.

Vieras (nimimerkki)

Tutkimuksessa kävi ilmi, että varhain lapsuudessa kannabiksen käytön aloittaneiden koehenkilöiden aivot käsittelivät asioita eri paikassa ja eri tavalla.

Ei kai VARHAIN LAPSUUDESSA käytön aloittaneiden aivot ole pihalla? Eihän sitä viinaakaan yms käytetä lapsena saatika _varhain_ lapsuudessa.

Vieras (nimimerkki)

myös huumevalistus on jäänyt pari vuosikymmentä jälkeen:

http://plommer.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41033-huum...

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus blogistilta, jatka samaa rataa ja tsemppiä!

Mikko Niskasaari

Huumekysymys tuottaa lieveilmiöitä, joiden yhteiskunnallinen vaikutus saattaa olla vakavampi kuin on laittomien huumeiden käytöllä. Pahin ongelma on poliisi.

Huumeet ovat poliisille loppumaton veruke vaatia yhä uusia valtuuksia, yhä uusia salaisia pakkokeinoja. Siksi poliisin propagandan mukaan huumekauppa kasvaa, ammattilaistuu ja raa'istuu alati, vaikka oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilastojen mukaan tilanne on varsin vakaa.

Yhä uudet valtuudet murtavat oikeusvaltiota, sillä poliisi ei noudata edes nykyistä lainsäädäntöä, pelisääntöjään, ja koko organisaatio on täysin demokraattisen kontrollin ulkopuolella.

Huumeet ovat poliisin mielestä niin vakava asia, että se oikeuttaa kuulustelujen manipuloinnin, esitutkinta-aineiston väärentämisen, poliisitodistajien perättömät todistajalausunnot tuomioistuimissa ja niin edelleen. Kun syyttäjät ja tuomioistuimet katsovat näitä rikoksia läpi sormiensa, myös ne korruptoituvat.

Koska huumeet ovat niin vakava asia, myös media on valmis vaikenemaan huumepoliisien rikoksista ja siitä, että huumejutuissa tuomitaan usein rikosrekisterin, ei näytön perusteella. Poliisin korruptio korruptoi myös median.

Pari esimerkkiä poliisien rikoksista huumetutkinnassa:

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/80

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/99

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Suomalaisen työikäisen yleisin kuolinsyy on alkoholi! Hamppu tappaa ainoastaan köydeksi punottuna, mutta monikäyttöisyydellään uhkaa monia teollisuuden aloja ekologisuutensa takia! Hämmentävän kestäviä vaatteita, muovia, polttoainetta, eristettä, maanparannus-, lannoitekasvi typpeä sitoessaan, monipuolinen lääke vakaviin sairauksiin joihin lääketeollisuus ei voi tarjota joko mitään tai erittäin haitallisia tuotteita, rehu- ja ravintovalkuainen monipuolisempi kuin soija, jonka gm-monopoli sanelee niin paljon että vallan pelottaa, vaikka ei olisikaan haittavaikutuksia lainkaan kuten tutkimukset toisaalta paljonkin osoittavat!
Maassamme kauhistellaan hampun huumausainekäyttöä, samaan aikaan kun suuret määrät heroiinia on lähtenyt liikkeelle meidänkin sotilaiden mahdollistaessa liki kitketty tuotanto, meillä vähennetään rajoilla huumekoirien määrää säästösyistä, vaikka olemme maailmankaupan Pohjoinen Reitti, geopoliittisesti kiva heroiini kun kuulemma yli 30% jää Venäjälle...
Laittomien huumeiden kauppa liikuttaa niin suuria rahoja, ettei ole ihme että asiaan ei muutosta haluta, liian monen herran lusikka on sopassa! Toisaalta lääkekäyttö uhkaa patenttikelvottomana suurlääketeollisuutta!
Kroonisena kipupotilaana kiinnostava mahdollisuus olisi nykyistä vahvaa lääkettä korvaava luonnontuote, tosin lain kuulijaisuus jopa idiotismin lailla estää moisen kokeilemisenkin, kun ei rikollisesti halua toimia vaikka mahdollisuus ulkomaan matkoilla olisi jopa paikallisten lakien mukaan... Tosin en käytä alkoholiakaan vaikka sitä saa joka nurkalta, olen oppinut ettei kyseinen hermomyrkky minulle sovi laisinkaan...

Käyttäjän Ruuhijarvi kuva
Tuomas Ruuhijärvi

Hyvä kirjoitus! Samaa mieltä! Puollan myös myymisen aloittamista, ainakin miedoilla, mutta voisi tosiaan olla järkevää laillistaa ensin käyttö ja valmistus, ja katsoa mihin homma menee. Myynnin laillistaminen olisi hyvä juttu, koska saataisiin verotuloja talteen.

Toisaalta jos nyt ensin laillistetaan valmistus, ja sitten kannabis halutaankin verotuksen alaiseksi, niin voi tulla ikävä yllätys kun halpaan hintaan tottuneet pössyttelijät kokevat hinnannousun verojen myötä. Vai pitäisiköhän kasvatus sallia silti, vaikka myyminen aloitettaisiinkin?

VeliSynkkä (nimimerkki)

HEI !
Tutkimus: Kannabis tyhmentää aivot - ”Mitä enemmän sen enemmän”

Osaatko sanoa miksi kukaan ei ole halunnut kommentoida ?

VS

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Onko tyhmyys laitonta? Alkoholin haittavaikutukset?

VeliSynkkä (nimimerkki)

ei kai se laitonta ole, mutta koen etä ÄLYKKÄIDEN on suojeltava TYHMIÄ !

Ja jos sitä nyt on tieteellistä näyttöä, niin haluatko elää elämääsi tyhmien ääliöiden joukossa ?

Ja selittelemään sukulaisillesi, että " Niin, meitin Matti ei päässyt Yliopistoon kun sillä on ne KANNABIS AIVOT ! :-) Heheee

MK

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Voi jumalauta, suoraan sanottuna, velisynkkä.

Eikö, hitto, sitten pitäisi mulla olla oikeus kieltää sua juomasta tippaakaan alkoholia? Saataisiin miljardihyödyt sillä, kun jos jengi saatas lopettamaan alkoholi. Pistetään vielä kansalaisille viikottaiset rasva-arvo mittaukset ja jos kärähtää niin linnaa.

Kunnioitan ainoastaan niitä kieltolain vaatijia, jotka kannattavat myös alkoholin täyskieltoa. Alkoholin laillisuus on yhteiskunnassa yhtä suuri epäkohta kuin kannabiksen laittomuus.

VeliSynkkä (nimimerkki)

No Hyvä ! No Hyvä !

Kaks näkökulmaa !

1. AINA kun tulee puheeks Kannabis niin tänne ryntää salamana nuoria julleja peräsuoli tulta suihkien, kertomaan Kannabiksen hyvistä ominaisuuksista ! Miksi ?

Onks nää jotkut ruohoveikkojen kokoontumisajot ?

2. Kilpailun ja suorituskyvyn näkökulmasta Suomi on häviämässä lukumäärässä 170- 0 Kinkeille.
Ja lisäksi ne on meitä helvetisti paljon älykkäämpiäkin ?

Onks meillä varaa antaa lisäetumatkaa jollain väestöntyhmennys ohjelmalla ?

VS

Vieras (nimimerkki)

Jätkältä puuttuu vähän sisälukutaitoa. Siinä puhuttiin varhain lapsuudessa käytön aloittaneista. Eli siis VARHAiN _lapsuudessa_ käytön aloittaneista. Jos minun tarvitsee alkaa selittää sinulle sitä, että mm. viinaakaan ei sallita juotavan lapsuudessa saatika varhain lapsuudessa otat kantaa täysin väärään asiaan tietojesi pohjalta.

Vieras (nimimerkki)

Eiköhän sen tee alkoholikin mitä suuremmissa määrin, viinapäissään useimmiten ihminen tekee sen akan rikoksensa...

Ituhippi (nimimerkki)

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Rattijuoppojen+... Olisipa kiva tietää onko nuo rattijuopot muuttuneetkin rattihamputtelijoiksi etc.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Luonnonvaraisten kasvien hyötykäyttö on ihmiskunnan ja lääketieteen historiaa. Kannabis ravintona, kuituna, lääkkeenä, öljynä, energiana ja vaikka pelkästään maanparannuskasvina uhkaa vain kemianteollisuuden monopoleja. Sokerimonopolit kieltävät stevian käyttöä joka on 200 kertaa sokeria makeampaa ja surkuhupaisin uutinen oli eviran pakurikääpää koskeva myynti kielto.

Pakurikäävän terveysvaikutteet ovat pitkältä historiasta tutut ja nyt uudelleen laajempaan tietoisuuteen noussut. Pakurikääpä on lahottajasieni ja kuuluu jokamiehen oikeuksiin.

Hyvä kirjoitus Ahto.

Olli Kingelin (nimimerkki)

No niin on takapajula, lievästi sanoen. Jenkkien ja Harry Anslingerin jalanjäljissä katkeraan loppuun saakka. Ainoa, mikä erottaa Suomen Jenkkilästä on, ettei SuPo luultavasti kustanna toimintaansa huumeilla kuten sisarjärjestönsä CIA rapakon takana. Huumeet ovat laittomia, koska Amerikka tarvitsee laittomia huumeita: jos huumeet olisivat laillisia, niiden hinta romahtaisi, ja samalla lähtisi tiedustelupalvelun pimeän tulon tärkeä lähde.

VeliSynkkä (nimimerkki)

McLean Hospital, Home Page PRESS RELEASES

McLean Study Shows Greater Cognitive Deficits in Marijuana Users Who Start Young

Adriana Bobinchock
abobinchock@partners.org
617.855.2110

Belmont, MA - Researchers at Harvard-affiliated McLean Hospital have shown that those who start using marijuana at a young age are more impaired on tests of cognitive function than those who start smoking at a later age.

In a paper that will be presented on Monday, Nov. 15 at the annual meeting of the Society for Neuroscience in San Diego, Staci A. Gruber, PhD, reported that subjects who started using marijuana before age 16 made twice as many mistakes on tests of executive function, which includes planning, flexibility, abstract thinking and inhibiting inappropriate responses as those who began smoking after age 16.

"They performed significantly worse," said Gruber, director of the Cognitive and Clinical Neuroimaging Core at McLean and assistant professor of Psychiatry at Harvard Medical School.

The early-onset users also smoked three times as much marijuana per week and twice as often compared to the later-onset users, she noted.

"Our data suggest that the earlier you begin smoking, the more marijuana you smoke and the more frequently you smoke," she said. "That's an important finding."

Gruber said the findings are particularly critical today when legalization of marijuana is being considered in a number of states.

"We have to be clear about getting the message out that marijuana isn't really a benign substance," she said. "It has a direct effect on executive function. The earlier you begin using it, and the more you use of it, the more significant that effect."

The study included 33 chronic marijuana smokers and 26 control subjects who did not smoke marijuana. They were given a battery of neurocognitive tests assessing executive function, including the Wisconsin Card Sorting Test, which involves sorting different cards based on a set of rules given. During the test, the rules are changed without warning and subjects must adjust their responses to the new rules.

The findings showed habitual marijuana users made repeated errors even when told that they were wrong. Users also had more trouble maintaining a set of rules, suggesting an inability to maintain focus. Early onset users and those who used the most marijuana had the most trouble with the test, making more than twice as many errors and fewer correct responses than later onset smokers.

The researchers, who included Mary Kathryn Dahlgren, Kelly A. Sagar and Megan T. Racine, all of McLean Hospital's Brain Imaging Center also performed functional MRI (fMRI) scans on the subjects while they completed tests of cognitive control and inhibition.
Marijuana smokers showed increased brain activation in a frontal area of the anterior cingulate cortex, a key region for attention, inhibition and error processing, compared to control subjects. Interestingly, early onset smokers activated a different part of that brain region compared to later onset smokers, perhaps suggesting a neural change in response to marijuana exposure at an early age.

"Our results provide further evidence that marijuana use has a direct effect on executive function and that both age of onset and magnitude of marijuana use can significantly influence cognitive processing," said Gruber.
"Given the prevalence of marijuana use in the United States, these findings underscore the importance of establishing effective strategies to decrease marijuana use, especially in younger populations," she said. "These findings are critical, as adolescence is a time of important brain development, and the adolescent brain is likely more vulnerable to the effects of drugs than the adult brain."

McLean Hospital is the largest psychiatric clinical care, teaching and research facility of Harvard Medical School, an affiliate of Massachusetts General Hospital and a member of Partners HealthCare. For more information about McLean Hospital, visit www.mclean.harvard.edu.
Email this page

Blackjack (nimimerkki)

""

Yritä nyt hyvä mies opetella linkittämään.. Spammi antaa aina huonoa kuvaa omasta asiasta.

Mika Kuusela

No joo, meillähän näistä asioista päättävät sosiaalitantat ja nutturapäät, joten näihin asioihin tuskin muutosta ihan pian tulee. Suomalaiset on aivopesty kauhutarinoilla tarttumaan Kossupulloon ja hakkaamaan puukoilla toisiaan.

Kaikkien ns. huumeiden ja myös oikeiden huumeiden käyttö olisi välittömästi diskriminalisoitava. Ja syy on mielestäni seuraava: Yksikään päihdeongelmainen ei tarvitse päihdeongelmaisen statuksen lisäksi rikollisen leimaa. Tämä on suuri este ongelmasta kuntoutumiselle.

Myynti voitaisiin pitää edelleen kiellettynä ja kotikasvatus sallia niille, joita se kiinnostaa. Kuinka joku taho voi määrätä, millä ihmiset itseään päihdyttävät?

Arvaa vain, tunsivatko nuo reinikaiset siviilivaatteissaan oikean machoenergian virtauksen kiveksissään?

Torsti Virtanen

Olen samaa mieltä:

http://nettoveronmaksaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

http://nettoveronmaksaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Suomi on kontrollivaltio, jossa kansalaiset eivät ole vapaita, vaan veronmaksajaorjia. Tähän on saatava muutos tai vaihtoehtona on muuttaa ulkomaille.

Vieras (nimimerkki)

tässä vähän musiikkia loirin veskulta piristämään tunnelmaa:
http://www.youtube.com/watch?v=-F0ho8k0w_M&feature...

Toimituksen poiminnat

Sivut