Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Höpö höpö, Söyring

Riikka Söyring maalailee tuttuun tapaansa korkealentoisia kauhukuvia tartuntatautilain muuttamista koskevaa hallituksen esitystä käsittelevässä verkkokirjoituksessaan. Söyring antaa ensin ymmärtää, että lakia oltaisiin muuttamassa siten, että sallittaisiin pakollisten rokotusten käyttöönotto. Pakolliset rokotukset ovat kuitenkin mahdollisia nykyisenkin lain mukaan.

Söyring kyllä mainitsee myöhemmin, että tällainen säädös on lakiin "ympätty vaivihkaa jo jokunen vuosi sitten". Hän viitannee siihen, että lakipykälän nykyinen muotoilu on hyväksytty vuonna 2003. Tuolloin kysymys oli kuitenkin siitä, että pakollisten rokotusten käyttöönottamista koskevat säännökset siirrettiin tartuntatautiasetuksesta tartuntatautilakiin. Tämä liittyi vuoden 2000 perustuslain muutokseen, jonka myötä perusoikeuksia koskevien säännösten on oltava laissa eikä asetuksen tasolla. Pakollisia rokotuksia oli kuitenkin mahdollista siis määrätä jo sitä ennen. Tässä suhteessa oikeusturva on siis parantunut viime vuosina.

Säännökset pakollisista rokotuksista löytyvät jo alkuperäisestä vuoden 1986 tartuntatautiasetuksesta. Mitä ilmeisimmin niitä on kuitenkin ollut mahdollista tehdä kauan sitä ennenkin. Wikipedian mukaan viimeisin laaja pakollinen rokotusohjelma Suomessa olivat isorokkorokotukset, joiden pakollisuudesta luovuttiin vuonna 1951. Söyringin väite pakollisten rokotusten "ymppäämisestä vaivihkaa" lakiin "jokunen" vuosi sitten on harhaanjohtava.

Nyt käsiteltävänä oleva lain muutosehdotus kyseisen pykälän osalta koskee vain sitä, että lain viittaus Kansanterveyslaitokseen muutetaan viittaukseksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen, joksi KTL ja Stakes yhdistyivät 1.1.2009. Yleisemmin lakiesityksessä on kyse THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön toimivallanjaosta. Muutoksen myötä ministeriö päättäisi taloudellisesti merkittävistä rokotehankinnoista THL:n sijaan. Tämä on kannatettava muutos, sillä se estää eturistiriidat, jollaisia epäiltiin syntyneen THL:n tekemien sikainfluenssarokotehankintojen yhteydessä.

Tartuntataudit ovat yksi vakavimmista ihmiskuntaan kohdistuvista uhista. Kolmasosan Euroopan väestöstä tappanut 1300-luvun ruttoepidemia lienee ihmiskunnan olemassaoloa historiallisena aikana vakavimmin uhannut tapahtuma. Yhtäkkistä ja rajua, antibiooteille vastustuskykyistä tautia vastaan ihmiskunnalla ei ole valmista suojautumiskeinoa. Sellaisen leviämisnopeus olisi myös nyt huomattavasti suurempi kuin 1300-luvulla. Ruton on epäilty lähes loppuneen siksi, että se ehti tappaa käytännössä kaikki ne ihmiset, joilla ei ollut geneettistä vastustuskykyä. Tieteellinen tietämys ei ruttoa lopettanut.

Se, että meillä on kehittynyt lääketiede, ei suojaa meitä tuhoisan tartuntataudin syntymiseltä. Se toki lisää mahdollisuuksia pysäyttää tauti vaikkapa rokotusten avulla ennen kuin se ehtii tappaa esimerkiksi kolmasosaa maapallon väestöstä. Onkin varsin ymmärrettävää, että riittävän tuhoisan tartuntataudin uhatessa halutaan voida pakolla rokottaa rokotuksista taikauskoisista tai foliohattuiluun liittyvistä syistä kieltäytyvät, jotta he eivät voisi uhata järkevämpien ihmisten olemassaoloa levittämällä vaarallista tartuntatautia.

"Rautakorkojen kopinaa" ei kyllä tämän lakimuutoksen myötä ala kuulua. Sen sijaan osuvampi oli Söyringin maininta hallituksen esityksestä esitutkinta- ja pakkokeinolain uudistamiseksi. Lakipaketin yhteydessähän poliisille annetaan oikeus tehdä internetin välityksellä tietomurtoja ihmisten tietokoneille. Tästä varmastikin Piraattipuolue tulee antamaan kriittisen lausunnon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

JariH (nimimerkki)

Voi kunpa muutkin sisällyttäisivät tekstiinsä lähteet, kuten tässä kirjoituksessa. Kiitos.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No joo, hyvä son ko tekstilähteet esitit, mutta MIHIN SIE AHTO APAJALAHTI PYRIT tällä plokilla. Paitsi euskunttaan.

Oikeassaolemisen riemu sulla niinko ryydittää, semmosta mie löysin kyllä, mutta perehyppä poika, mitä rokotusten kanssa on tehty ja tapahtunu. Mulla on niin vakavia asioita lähheisille tuon terveyenhuollon kans, että en luota enkä kunnioita.

Sie snoppailet tyhjää, kuule met tarttema Riikkaa vastavoimaksi ja jos sie kantasit kortesti kekhoon ja hakisit lisätietoa.

Sie kiillotat ommaa kilpeä, käsitän kyllä ja syynki luulen käsittäväni, mutta tämä on huono, minun mielestä kelvoton vastakkain asettelu.

HARMI!!

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Motiivi kirjoitukselle oli osoittaa Söyringin kirjoituksen harhaanjohtavuus.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No mie käsitän, että sie näet sen tekemisen arvoseksi, mutta oiskohan sinun hyvä sanoa sitä ommaa viestiästi eikä käyä Riikkan kimppuun.

Eikö näitten valtaapitävien toimissa ole enämpi sanomista ko Riikka plokeissa?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Yleisemmin kirjoituksen tyyliin vaikutti huolestuneisuuteni siitä, että monet suomalaiset tuntuvat eläneen lintukodossa niin kauan, että eivät enää ymmärrä tartuntatautien uhkan merkittävyyttä. Korostan edelleen, että lääketiede ei suojaa meitä tartuntatautien syntymiseltä. Antibioottien käyttö jopa nopeuttaa yhä vastustuskykyisempien kantojen syntymistä ja leviämistä. Lääketiede voi kuitenkin auttaa pysäyttämään taudin leviämisen tai lieventämään sen vaikutuksia, ja tässä rokotteet ovat merkittävässä roolissa.

Olenkin myös huolestunut siitä mahdollisuudesta, että tartuntatautien uhkaa ymmärtämättömien ihmisten keskuudessa rokotteiden ottamattomuus lisääntyy. Meillä ei ole varaa siihen, että suuri osa väestöstä pullikoi vastaan silloin kun todellinen uhka iskee.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Meän on turha väitellä tartuntataudeista. Oleksie lääkäri. Siis lääkärikoulutus on lääketehtaitten saastuttama koulutus.

Rokotuksen on kehitetty semmosessa tilantteessako epidemia oli jo menossa ohi ja ihmiset pärjäämässä kulloisenki tauvvin kans. Rokotteet on suurempi uhka ko tauit. Lääketeollisuus on uhka ihmiskunnalle.

Mutta siis, minua kiinostaa, miksi käyt Riikkan kimppuun?

Oletkohan sie oikeassa puolueessa?

Näissä plokeissa on muuten tuosta pandemia-epidemia -pelottelusta ja rokotteista, voisit perehtyä ja rauhottua! http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=195

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

"Rokotuksen on kehitetty semmosessa tilantteessako epidemia oli jo menossa ohi ja ihmiset pärjäämässä kulloisenki tauvvin kans. Rokotteet on suurempi uhka ko tauit."

No tämä nyt on ihan höpöhöpöä. Keuhkotautiin kuolleet kääntyilevät haudoissaan, kun tuollaisia puhut.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Rokotukset ja koko terveyenhuolto on kaupallista hommaa, herätyys kuule! Ei ole luottamista!!

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Luottamuksen määrän pohtiminen on eri asia kuin väittää, että rokotteet ovat pahempia kuin taudit. Eivät ole. Ne ovat estäneet valtavan suuren määrän kärsimystä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

tässä on jotaki vikkaa tässä plokissa ja sinun asentteessa kans, harmi ko olet piraateissa, tai ehkä mie en käsitä nyt jotaki.

Mihin sie olet tarttunu. En viitti yrittää selvittää, oleksie lääkäri. Jos solet nuori lääkäri, mie vähän voin ymmärtää!!? Muuten tämä ploki on sopimaton, siis epäasiallinen ja sie väärällä idealla liikheellä.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

En ole lääkäri, vaan kuten blogin Tietoja-sivulta selviää, historianopiskelija.

Anonyymi Agitaattori (nimimerkki)

Jostain syystä tunnut ottavan tämän henkilökohtaisena hyökkäyksenä. Kyseessähän on lähteisiin viittaava asiallinen kommentti julkiseen kirjoitukseen jossa ruoditaan faktoja eikä mennä henkilökohtaisuuksiin. Jos Söyring kirjoittaa julkisella foorumilla mielipiteensä on kenellä tahansa oikeus sitä kommentoida, tässä tapauksessa näin on tehty omalla nimellä eikä edes nimimerkillä. Kun ottaa huomioon vielä sen, kuinka paljon Söyringin kirjoitus poikkeaa yleisestä tieteellisestä konsensuksesta, vasta-argumentoijan motiivien kyseenalaistaminen on ad hominem –hyökkäysten heikointa kaartia. Ja jos tämä ei riittäisi syyksi kommentoida tekstiä, niin vähintään se, että Söyringin teksti on pahimillaan hengenvaarallinen jos sen ohjeistusta noudattaa, tekee sen kommentoinnista jo lähes velvollisuuden.
PS: kehotus hakea lisätietoa on paitsi heikko argumentti koska se ei puutu mihinkään yksittäiseen väitteeseen, myös hampaaton jo sillä pohjalla, että et edes viittaa mihinkään lähteeseen, josta hankkia tietoa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No täälläkös pittää olla tieteellinen. Ja miten Söyringin teksti on hengenvaarallinen, tai siis ohjeistus. Sie taijjat olla auktoriteetti- tai vähinttäinki tiedeuskovainan? Anna palaa, ole vain ja täysillä. Mie en ole mikhään uskovainen ja Ahtopa kirjotti seuraavan plokin kuule alle Söyringin tieteellisyyen tai tason vai mikä soli.

Enkä mie ollu väittelemässä vaan puolustamassa oikeutta ilmasun vappautteen ja ommaan ajattelluun ja aatella piraatti oli vastapuolella!

Anonyymi Agitaattori (nimimerkki)

Nti. Laronia: tiede ei ole kokoelma tosiasioita, vaan filosofinen lähestymistapa, joka ottaa huomioon kaiken saatavilla olevan näytön ja todistusaineiston ja testaa ankarasti väitteitään. Tästä syystä jopa painovoimateoriakin on nimensä mukaisesti "vain" teoria; vaikka teoriaa kaikki tieteellinen näyttö tukeekin, voidaan se silti kumota heti, jos on todistusaineistoa joka todistaisi sen vääräksi. Tällä ei ole yhtään mitään tekemistä auktoriteetin kanssa: ei ole olemassa henkilöä, jonka sana olisi virheetön ja jota ei voisi kyseenalaistaa. Kun tätä vertaa esim. Paavin väitteeseen, että hän pystyy puhumaan erehtymättömästi, on ero uskon/uskonnon ja tieteen välillä selvä. Yksikään oikea tieteentekijä ei väitä olevansa kykenemätön virheisiin, ja tieteentekijä myös kyseenalaista jatkuvasti omia oletuksiaan.

Jos tiede filosofisena ajatuksena kuulostaa mielestäsi huonolta, mieti vaihtoehtoa: jos väitteitä ei pohjaa parhaaseen saatavilla olevaan näyttöön ja todisteisiin, pohjataan se pohjattomiin oletuksiin, mutu-tuntumaan ja tyhjästä tempaistuihin väitteisiin.

Väitteesi, että olit puolustamassa oikeutta ilmaisun vapauteen on aika paksu, kun ensimmäisen kommenttisi ensimmäisessä virkkeessä kyseenalaistat kirjoittajan motiivit "MIHIN SIE AHTO APAJALAHTI PYRIT tällä plokilla", väität Apajalahden kirjoittavan silkasta halusta olla oikeassa (ikään kuin oikeassa oleminen olisi jotenkin moraalisesti tuomittavaa? Olisiko väärässä oleminen eettisesti hyväksyttävämpää?) "oikeassaolemisen riemu sulla niinko ryydittää" ja lisäksi vielä kyseenalaistat myöhemmässä kommentissasi ylipäätään koko kirjoituksen oikeutuksen: "oiskohan sinun hyvä sanoa sitä ommaa viestiästi eikä käyä Riikkan kimppuun". Näytön perusteella on pakko tulla siihen lopputulokseen, että kannatat vapaata ilmaisua silloin, kun ilmaisija on kanssasi samaa mieltä eikä kyseenalaista mielipiteitäsi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Nyt mie pyörryn, miten sie viittit tämmöselle itteppäiselle vanhalle ämmilöiselle selittää. Molen kuule tuosta tietteestä eri mieltä ja vissiin kaikesta ja pettyny Ahton kirjotuksiin aina välilä ja sei ole tiedettä nähnykkään.

Mie en ole kuule mikkään, mie vain sanoin mitä aattelin. Ei se ollu tiedettä eikä mittään, se oli sitä mitä, mie itte aattelin.

Mikähän sulle on epäselvää?

Ja semmonen yliopistotiede ei ole tämmösten plokien ja keskustelujen perusta, mie aattelen.

Mutta jatkama vain, jos mie jotaki oivaltasin sinun kans. Äläkä sie hermostu minuun, en tarkota olla hankala, molen vain tämmönen maalainen, joka sannoo mitä aattelee. Enkä usko paljon miittään. Ja olen aina hyvällä päällä, sanon vain niin vahvasti, että sitä voi säikähtää.

Kaija Kuopila (nimimerkki)

Söyri on tarkka tyttö !
Söyrin kirjoituksiin kannataa tutustua, hän seuraa asioita tarkasti.
Kyllähän Suomi on pikkuhiljaa ajautunut pakkolääkitysmaaksi. Sikapiikkiäkäán ei muualla tyskytetty, kuten Suomesa ja lapsia rokotettiin, jopa ilman vanhemmilta lupaa kysymättä. Nöyrien vanhusten pakkolääkityshän on monien tiedossa ynm.
Suomen terveydenhuolto on nuorta, byrokraatista ja lääketeollisuus vetoista.
Aika hyvin monet muut kansalaisten oikeuksia rajoittavat lait ajetaan läpi.
Kummempaa meteliä ei edes syntynyt, vaikka "maailman parhaassa valtiossa"
EUn mukaan on 900 000 köyhää.

Kauheamies (nimimerkki)

Hyvä kommentti Kauppalehdestä:

"Toki jos tällainen pakkorokotuslaki on ollut voimassa jo vuodesta 2004, on jäljellä vain 2 vaihtoehtoa. Joko laki kumotaan taikka lupaan arvostaa muita lakeja aivan yhtä paljon kuin tätä. Jos lainsäädännöllä tallotaan oikeuksia jotka on sovittu perusoikeuksiksi, niin sillä koko lainsäädännöllä voi pyyhkiä per..

Meillä on varsin tuore todiste siitä kun koneistossa järki pettää (rokote, sikainfluenssa). Tämän koneiston harkintaan pitäisi luottaa perusoikeuksista luopumalla?

Vieläköhän mahtaa löytyä lakeja, jotka mahdollistavat noitien polton...? "

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/th...

Huolestuttavinta on se, että viime vuonna tehtiin päätös, jonka mukaan 141 maata pakkorokottaa kansalaisensa, jos WHO:lta tulee käsky. WHO on taas näiden sionistien lääkejättien työväline ja temmellyskenttä. Lääkejätit määräävät THL:stä, joka lain mukaan antaa lausunnon ja suosittelee tai ei piikitystä. THL totelee WHO:ta ja päärahoittajaansa, joka käskee sitä ostamaan piikit. Sisältöä ja terveysvaikutuksia ei kerrota, koska ne ovat liikesalaisuus. Käskytetyt ministerit (jotka myös tiettävästi omistavat saman firman osakkeita) määräävät mediat valehtelemaan piikit turvallisiksi ja elottelmaan kansaa ja sitten testaamattomia myrkkypiikkejä piikitetään ilman, että kenelläkään on mitään vastuuta. Ainakan ei tehteaalla eikä ministeri halua kantaa sitä. Kansa onkumman alistunutta, vaikka narkolepsia leviää. Ministerit kai käsittävät kuuluvansa ylikansalliseen eliittiin ja kansa on heille orjalauma.

Tämä kaikki on siis jo nähty ja THL ym. ovat jo tilanneet seuraavat piikit ja puhuvat uuissta taudeista ja rokotuksista, joihin on kuulemma ihan pakko laittaa veronmaksajien rahaa. Ja taas on hätä, joten piikit laitetaan eikä kunnolla ennätetä testata. Seuraava tauti saattaa olla oikeasti vakava, niin ei tarvitse valehdella ja voi uskottavasti laittaa piikit pyllyyn pakolla.

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Meitä kun ei muun maailman ikävät tosiasiat vaivaakaan, kuten tämä rokotus katastrofi on osoittanut! Täällä halutaan nyt lapset rokottaa kampylobakteeria vastaan, sillä on teoreettinen mahdollisuus, että moinen aiheuttaa kohdunkaulasyöpää, sekä teoreettinen mahdollisuus jotta piikki antaa immuniteetin... Kukaan ei ilmeisesti ole kuullutkaan, että Briteissä käydään oikeutta rokotteen aiheuttamien tuhoisien sivuvaikutusten takia, meillä pitäisi pojatkin rokottaa teoreettisten uhkien ja teoreettisten immuniteettien nojalla...
Kun tiedetään maassamme toteutetun lasten kliinisten kokeiden olevan maan tapa, muualla kun lapsia ei koe-elukoina saa käyttää. Meillä toteutettiin rapakon takaa tulleilla rahoilla serotoniinitutkimus, jonka jälkeen nopeutetulla menettelyllä lääkkeet ilman pitkäaikaistutkimuksia otettiin käyttöön, vaarallisetkin sivuvaikutukset koetetaan vähätellä, niin tutulla tyylillä jotta, eerittäin harvoille ehkä nyt jotain pientä ikävää saattaa teoriassa seurata...
Kun otetaan tutkimattomia lääkkeitä sekä rokotteita käyttöön, maalaillen uhkakuvina ruttoja sun muita, auktoriteettiusko kun ei enää kanna kuten ennen, sillä tietoa on nykyisin kaikkien saatavissa!
Itse kun bio-kemiaa ja -lääketiedettä opiskelleena ja seuranneena kaikki ylhäältä tullu ei ole nieltävissä, kun viranomaiset jotka asioista päättävät ovat korruptoituneita todistetusti, sitä ei pese kilven kiillotukset lainkaan! Kun oma terveys vielä on tuhottu lääketieteen edistämisen nimissä, kuinka pieni hinta on vuosikymmenten jatkuva kipu siitä, että se on hinta muiden hoidon kehityksestä, tosin hyöty valuu lääketehtaiden taskuihin, kun haitat ovat kas kummaa, jääneet minun ja muiden, jotka vielä elossa ovat, kannettaviksi!
Kun maamme rakenteellinen korruptio on maan tapa, kun rahalla ostetaan päätöksiä joiden haitoista ei kukaan vastaa, heikoilla ollaan!
Kohta on aika lähteä pöndelle, muurien taakse lähimmäisten kanssa ja rautaa mukaan, jos alkaa piikki-nikkarit kolkuttelemaan, tulee äkkilähtö!
Luottamus kun päättäjiin ja viranomaisiin on heidän laittomuuksiensa sekä korruptiotaipumuksensa takia mennyttä, maasta muutto sen kuin kiihtyy, suurten ikäluokkien eläkkeitä ei jää kukaan maksamaan ja kustannustehokas eutanasia otetaan virallisestikin aktiivisena pian käyttöön, passiivinen eutanasiahan maan tapa jo pitkään on ollut, keuhkokuume mummun parhaana ystävänä...

Vieras (nimimerkki)

Söyring tarjoaa kaikkiin sairauksiin vaihtoehtohoitoja. Busineksesta tässä ainoastaan on kyse. Tonkikaa hiukan Söyringin taustoja niin jopa alkaa selvitä.

Vieras (nimimerkki)

Enpä usko että Riikka tienaa näillä kirjoituksillaan. On hyvä että
hän jaksaa ottaa selvää asioista meidänkin luettavaksi. Olen ollut
kuuntelemassa hänen luentoaan ja voin sanoa että siinä oli asiaa.
Kaiken lisäksi Riikka on hyvin viehättävä ihminen muutenkin.
tv. Ville

Vieras (nimimerkki)

Tienaako ja kuinka paljon Riikka näillä kirjoituksillaan ja luennoillaan on sivuseikka. Se on businesosaamista. Mutta kova on yritys ainakin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Oh Ville,
en tiennyt tehneeni sinuun noin suurta vaikutusta. Nyt olen entistä iloisempi että tapasimme ;)
sinä herrasmies, en muista milloin joku olisi noin somasti käyttänyt minusta sanaa viehättävä. Olet herttainen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mikä business? kerro minullekin?

En myy mitään tuotetta, en tee hoitoja. Luomua viljelen kotitarpeiksi.
En kirjoita vaihtoehtohoito-oppaita tai omista osuuksia mistään hoitolasta.

En järjestä kodissani edes tuppervaara-kutsuja.

Olisitko mahdollisesti erehtynyt henkilöstä?

Tiedän, että on kaksi avioliiton kautta saman nimisiksi kanssani tullutta Riikkaa, joista toinen on kai jonkin sortin maatalousneuvoja.

Erkka Ilmari Salonen (nimimerkki)

Riikka, arvostan sinua ! Maailma tarvitsee juuri sun kaltaisia yksilöitä!
Kiitos!

Vieras (nimimerkki)

"Höpö höpö"

Mitenniin?

Perustele otsikkosi.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Harhaanjohtavia väitteitä.

Vieras (nimimerkki)

No niin nyt sen teit arvoisa ehdokas.

Nyt voi jokainen lukea tästä kirjoituksestasi ja tehdä omat johtopäätöksensä minkälainen kansanedusta sinusta mahdollisesti tulisi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Höpö höpö Apajalahti

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2569... on kirjoitettu 24.12 2009
ja jossa asioita, joita taivastelet, sivutaan.

Reagoit kuin aito kansanedustaja, vuoden myöhässä :D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

"Tienaako ja kuinka paljon Riikka näillä kirjoituksillaan ja luennoillaan on sivuseikka. Se on businesosaamista. Mutta kova on yritys ainakin."

Tienasin 20 e bensarahaa mainitusta luennosta. Enempää en ottanut. Enkä olisi ottanut sitäkään, jos autoni tankissa olisi ollut riittävästi bensaa kotimatkaa varten :D

Jos et usko minua, kysy tilaisuuden järjestäjiltä.

Vieras (nimimerkki)

AHAA!

Apajalahti on siis ehdokkaana?

No sehän selittää tämänkin jutuntyngän!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ahto Apajalahti,

piti vielä palata asiaan.

Olet oikeassa siinä, että kirjallinen ilmaisuni olisi voinut tarkempaa.

Blogi on kuitenkin myös "nettipäiväkirja", jolloin toisinaan unohtuu -kuten päiväkirjaakin kirjoittaessa- mainita, että "kuten silloin xx.xx.xxxx kirjoitin/ajattelin/sanoin/tein"

Yritän olla huolellisempi vast´edes siinä suhteessa.

Mutta: asian yhdinhän on tuo THL. THL tekee rokotetutkimusta; THL suosittaa rokotteita STM:lle (THL vieläpä suosittaa ostamaan ilman lain vaatimaa kilpailutusta, kuten Aamulehden haltuunsa saamista ja julkaisemista asiapapereista saimme lukea); THL myöntää luvat rokotehaittavaiktustutkimuksille; THL tekee rokotehaittavaikutustutkimukset; THL tekee ruumiinavaukset esim. epäillyissä rokotehaittavaikutuskuolemissa. Presidentti Tarja Halonen siirsi erikoismääräyksellä ruumiinavaukset THL:lle välittömästi sen jälkeen kun rokotteiden turvallisuudesta alkoi nousta epäilyjä.

Ja nyt THL:lle annetaan oikeus päättää/suositella rokotuksista tilanteessa, jossa pakkorokotukset saatetaan katsoa valtioneuvoston päätöksellä tarpeellisiksi.
Eikö sinun itsesuojeluvaistosi herää?

Samaiselle valtioneuvostolle ollaan Perustuslain muutosesityksessä HE 60/2010 siirtämässä enemmän päätäntävaltaa, ohi muiden valtiollisten elinten, ja samainen Perustuslain muutosesitys esittää myös päätäntä- ja toimivaltaa siirrettäväksi kansainväliselle toimielimelle, jota ei sen tarkemmin määritellä.

Kyseinen kansainvälinen toimielin terveysasioissa siis saattaa olla H1N1-valepandemian yhteydessä epäluotettavaksi ja korruptoituneeksi osoittautunut WHO, ja ilmastoasioissa korruptoituneeksi ja epäluotettavaksi osoittautunut YK.

Poliittisissa asioissa kansainvälinen toimielin, jolle valtaa siirretään saattaa olla EU ja/tai YK.
Eikö sinun itsesuojeluvaistosi herää?

-----------------
Joka tapauksessa olen iloinen, että blogini kautta tutustuit kahteen lakiesitykseen, joihin Piraattipuolue voi ottaa kantaa. Toivottavasti ottaakin.

Visitor (nimimerkki)

Tuossa vielä rokotteesta...

"AL: 14 miljoonaa euroa muuttui ongelmajätteeksi"

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107035-al-14-miljo...

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

"Ja nyt THL:lle annetaan oikeus päättää/suositella rokotuksista tilanteessa, jossa pakkorokotukset saatetaan katsoa valtioneuvoston päätöksellä tarpeellisiksi."

"Annetaan"? Kansanterveyslaitoksellahan sellainen oikeus on jo ollut.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

"-- Perustuslain muutosesitys esittää myös päätäntä- ja toimivaltaa siirrettäväksi kansainväliselle toimielimelle, jota ei sen tarkemmin määritellä."

Ei esitä. Sallii sen, että voidaan siirtää. Näinhän on jo tehty ilman, että laki selkeästi mahdollistaa sen. Hyvä että lakia selvennetään.

Pakkokeinolain muutoksesta olin toki tietoinen ennen blogisi lukemistakin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Ei esitä. Sallii sen, että voidaan siirtää. Näinhän on jo tehty ilman, että laki selkeästi mahdollistaa sen. Hyvä että lakia selvennetään."

Ei vaivaa että itsenäisyys meni ja se aiotaan lakiin sementoida?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

"Ei vaivaa että itsenäisyys meni ja se aiotaan lakiin sementoida?"

Suomi ei ole koskaan ollut kovin itsenäinen, vaan aina jonkin isomman valtion vaikutuspiirissä. Aikanaan Suomi oli Ruotsin ja sitten Venäjän vaikutuspiirissä, itsenäistyttäessä siirryttiin Saksan vaikutuspiiriin, vuodet 1945-1991 oltiin Neuvostoliiton vaikutuspiirissä ja siirryttiin siitä suoraan EY:n/EU:n vaikutuspiiriin.

Historioitsija Matti Klinge onkin todennut (http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=82&t=53... - 14-15 min kohdalla), että Suomessa ei itsenäistyttäessä niinkään ajateltu siirryttävän poliittisesti riippumattomiksi, vaan nimenomaan Venäjän vaikutuspiiristä Saksan vaikutuspiiriin.

Venäjän, Saksan ja Neuvostoliiton vaikutuspiirissä oltaessa oli se ongelma, että emme pystyneet (virallisesti) vaikuttamaan itse näiden maiden politiikkaan lainkaan. EU:n jäsenenä, kuten myös Ruotsin vallan alla, pystymme vaikuttamaan omalla osuudellamme EU:ssa tehtäviin päätöksiin, joita myös meitä isommat vallat joutuvat noudattamaan. Näen tämän lähtökohtaisesti myönteisenä pienen valtion kannalta.

Kauheamies (nimimerkki)

No tietysti olisi mahdollisimman itsenäisiä haluttu olla, mutta ei nähty sitä mahdoilliseksi. Ainoa vaihtoehto oli yrittää Saksan avulla. Kun se romahti, Suomi sai itsenäisyyden, mutta oli pieni ja köyhä ja puolustuskyvytön. Ehkäpä Saksan liittolainen ja suuri Suomi olisivat olleet parempi juttu ja siitä sitten vähitellen itsenäisemmäksi, kun rauha olisi solmittu. Mutta kun se itsenäisyys toteutui, niin Saksan suuntaus olikin yhtäkkiä kirosana ja tietysti oikea itsenäisyys maistui, kun uskottiin maailman järkiintyuneen ison sodan jälkeen.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

"Presidentti Tarja Halonen siirsi erikoismääräyksellä ruumiinavaukset THL:lle välittömästi sen jälkeen kun rokotteiden turvallisuudesta alkoi nousta epäilyjä."

Löytyykö lähdettä tälle?

Eipä järjestelmä ole täydellinen, ja aina pitää olla terveen kriittinen. En kuitenkaan erityisesti ole huolestunut näistä rokotejutuista. Mielelläni kuulisin sinulta ehdotuksia, mille tahoille nämä mainitsemasi tehtävät pitäisi siirtää nykyisiltä tahoilta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lähdekö?
Seuraa ulkomaista uutisointia tuota rikoismääräystä edeltäneeltä ajalta.
Tiedän itseni lisäksi ainakin neljä henkilöä, jotka ottivat yhteyttä suoraan presidenttiin viikkoa ennen tuon erikoismääräyksen antamista.

.......
Minun ajatukseni on, että koska nykyään verkostoidutaan minkä ehditään, niin paikkakunnan lääkärit ilmoittaisivat keskusrekisteriin jos he epäilevät tartuntatautia paikkakunnalla,ja tämä rekisterisysteemi tekee hälytyksen suoraan kuntiin kun XX määrä ylittyy. Jonka jälkeen paikkakunta itse hoitaa homman omalta kohdaltaan ilman THL:n "koordinointia" tai WHO:n pandemiahälytyksiä. Jotka viimeiset kolme kertaa (SARS, H5N1, H1N1) ovat menneet mistiin.

Eiköhän EFFI osaa neuvoa, kuinka järjestelmää ei pääse peukaloimaan.
........
Muitakin vaihtoehtoja epäilemättä on, ja kuulen niistä mielelläni.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Valitettavasti minulla ei ole aikaa sen kummemmin lähteä etsimään lähteitä, vaan odotan, että väitteiden esittäjä esittää myös lähteet, kuten olen itse tehnyt.

Vieras (nimimerkki)

Sähän oot unelma yksilö yhteiskunnalle!! Usko ihmeessä kaikki toi roska ja vietä onnellinen elämä.. paholaisen elin suupielessä.. nami nami maiskis..

Anonyymi Agitaattori (nimimerkki)

Arvon toveri, sijoita kielioppikirjaan. Kaksi pistettä ei ole mikään välimerkki. Pisteitä tulee aina yksi tai kolme. Ja yhdyssanoihin vielä sellainen vihje, että ne kirjoitetaan yhteen.

Vieras (nimimerkki)

"Onkin varsin ymmärrettävää, että riittävän tuhoisan tartuntataudin uhatessa halutaan voida pakolla rokottaa rokotuksista taikauskoisista tai foliohattuiluun liittyvistä syistä kieltäytyvät, jotta he eivät voisi uhata järkevämpien ihmisten olemassaoloa levittämällä vaarallista tartuntatautia."

Huomaatko ristiriidan? Millä tavalla rokottamattomat vaarantavat jonkun joka rokotteen ottaa? Hehän ovat siten immuuneja sille taudille jota nämä rokottamattomat levittävät?

Olet yhtä epäjohdonmukainen kuin suurin osa poliitikoista. Itselläni oli valveutuneempi kuva piraattipuolueesta.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Ei ole ristiriitaa. Kaikkia ei voida rokottaa täsmälleen samanaikaisesti. Rokottamattomien keskuudessa siis liikkuisi ihmisiä jotka olisi pitänyt jo rokottaa, mutta ovat kieltäytyneet. Tästä tulee se ongelma.

Vieras (nimimerkki)

Täällä viitattiin Riikka Söyringin taustoihin. Kysynpä siis Riikalta, mikä on oma asiantuntijataustasi, kun kirjoittelet kumminkin aika ahkerasti terveyteen liittyvistä asioista? Kiitos etukäteen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

euro on kaatumassa ja maailmantalous globaalissa lamassa.
Eikö ennemmin olisi syytä kysellä ekonomistien, talousasiantuntijain ja päättäjäin kompetenssia?

Suomi saa jatkuvasti huomatuksia ihmisoikeusrikkomuksista EIT:lta.
Eikö olisi ennemmin syytä kysellä tuomariemme ja lainlaatijaimme kompetenssia?

Pandemiaa ennusteltiin ja "turvallisia ja tehokkaita" rokotteita jaeltiin.
(Tiedossa olevana) seurauksena mm. aivovaurio 37 lapselle.
Eikö olisi ennemmin syytä kysellä terveydenhuollon ammattilaisten kompetenssia ja riippumattomuutta?

Media kirjoitti mitä THL ja WHO lausuntoja suolsivat.
Eikö olisi ennemmin aihetta kysellä kompetenssia sieltäkin?

jne jne

Tiede elää ja päivittyy. Paitsi Suomessa, jossa se pysähtyy THL:n ja Puskan kynnykselle (vrt. rasvateoria, kolesteroliteoria jne).

Vieras (nimimerkki)

Minä kanssa, nimittäin ihmettelen tätä surkuhupaisaa mantraa: rokottamattomat levittävät rokotettuihin. Oletko varma ettei myös rokotetut levitä. Siinähän on se 2 viikon voimaanastumisaika.

Viime kerralla en saanut, huom. en saanut ilmaista valtionpiikkiä. Kyllä minua ympärillä olevat flunssaiset että sikaisesti flunssaiset yrittivät tartuttaa, mutta jostain kumman syystä ei tarttunut.
Eli miksi olisin ottanut piikin? Onko taktiikkasi ilmoittaa, että olet valtiouskpööinen ja poliittisesti siten sopiva arkadian ns. apinahäkkiin?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Kaikkia ei voida rokottaa täsmälleen samanaikaisesti. Rokottamattomien keskuudessa siis liikkuisi ihmisiä jotka olisi pitänyt jo rokottaa, mutta ovat kieltäytyneet. Tästä tulee se ongelma.

En kirjoituksessani ottanut kantaa pakkorokotteiden puolesta. Sanoin, että halu pakkorokotusten sallimiseen on ymmärrettävä. Se on varsin eri asia.

Vieras (nimimerkki)

Oletko siis valtiouskokelpoinen, eli sopiva poliitikoksi. Poliitikon on osattava kaikenlaista hötöstä muistinmenetyksiin.

Joonas Mäkinen (nimimerkki)

Olisiko mitenkään mahdollista, että keskusteltaisiin itse asiasta sen sijaan, että keskitytään puhumaan pahaa itse ihmisistä ja tunkea jotain "poliitikkoselitystä" väliin, kun jonkun esittämä teksti ei miellytä?

Tuostahan saisi puolet kommenteista pois, kun ottaa bisnekset, muistinmenetykset, olemattomien asioiden rivien välistä lukemisen pois.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Juu. Ihmiset pyrkivät suojelemaan itseään maailmankuvaansa haastavalta tiedolta suhtautumalla siihen vihamielisesti.

Kauheamies (nimimerkki)

Otapa se revisionistinen historiakirja käteen ja lue avoimin mielin.

Ei Amerikka ole taovst,vaan se on petosta. Etkö ymmärrä, että sinulle voidaan tietona esittää jotaon, joka on valhetta? Viime vuonna juuri näimme, kuinka meille valehdeltiin taudista ja rokotteista. Ja valehdellaan vieläkin. Lintukodossa elämistä on juuri uskao sinisilmäisesti kaikkeen, ik Jenkkilästä tulee ja virkamiehen sanaan yms. Yliopistojen tutkimuksiin kuin Skepsis yhdistys ikään. Naurettavaa ja lapsellista.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Taitaa hieman mennä tunteet asioiden edelle.
Kansanterveys ja monopolit ovat huono yhdistelmä ja rokotusrumba aiheutti kymmenien miljoonien tappiot ja hysteriaa kansassa. Taisi olla ruotsissa kun ostettiin rokotteita tuplasti yli tarpeen ja rokotusprosentti oli alhainen. Oliko se norjassa missä koko ostettu erä meni tuhottavaksi jne. Samapa tuo sillä tulos oli surkea kaikilta kanteilta ja narkolepsia asiatkin ovat aivan kesken. Lisäksi sikapöpöä on osoitettu ihmisen valmistamaksi.

("Ruton on epäilty lähes loppuneen siksi, että se ehti tappaa käytännössä kaikki ne ihmiset, joilla ei ollut geneettistä vastustuskykyä. Tieteellinen tietämys ei ruttoa lopettanut.")

Historiasta poimittu olettamus on yhtä epätieteelistä kuin mikä arvaus tai uskomus tahansa.

(Onkin varsin ymmärrettävää, että riittävän tuhoisan tartuntataudin uhatessa halutaan voida pakolla rokottaa rokotuksista "taikauskoisista tai foliohattuiluun liittyvistä syistä kieltäytyvät", jotta he eivät voisi "uhata järkevämpien ihmisten olemassaoloa" levittämällä vaarallista tartuntatautia.)

Aika provosoivaa on otsikko ja luokitelu rokotusasioihin kriittisesti suhtautuvia taika- tai mikään muu uskovaisiksi ja foliohatutkin olisi hyvä jättää narikkaan asiallisessa keskustelussa. Jos väität omia oikeuksiaan puolustavaa ihmistä, joka ei ole auktoriteettiuskovainen uhaksi "järkevämmille ihmisille, otat aika ylimielisen asenteen ja niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Lainaankin tähän Antti Heikklän kirjoitusta.. MISTÄ PROFESSOREIDEN VIISAUS KUMPUAA? Linkki:http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=212

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Ruton suhteen sanottakoon, että se siis hävisi suurimmaksi osaksi jo ennen rokotteiden keksimistä ja hygienian parantumista. Tarjoamani selitys on looginen, koska bakteerin/viruksen kannalta ei ole hyödyllistä olla "liian tehokas", eli tappaa kantajaansa, koska ne tarvitsevat kantajia elääkseen. Rutto olisi siis tämän hypoteesin mukaan ollut "liian tehokas" ja luonnonvalinta olisi lakannut suosimasta sitä.

Mielestäni päätös hankkia rokotteita sikainfluenssaa vastaan oli perusteltu, koska päätöstä tehtäessä ei vielä tiedetty, millaiseksi pandemia kehittyisi. Oli kannattavaa varautua varmuuden vuoksi hankkimalla rokotteet, kuin odotella tekemättä mitään ja riskeerata koko väestö. Jos on pienikin mahdollisuus, että kannasta kehittyy tuhoisa, on syytä varautua varmuuden vuoksi. Kun rokotteet oli hankittu, ne oli järkevää myös käyttää. Varsinkin riskiryhmien rokottaminen varmasti pelasti paljon ihmishenkiä. Ne ihmishenget olisi menetetty, jos rokotteiden hankkimispäätöstä ei olisi tehty ajoissa.

Toki tällaisissa nopeasti kehittyvissä tilanteissa voi sattua, että rokotetta ei ehditä testata niin hyvin kuin yleensä, ja että siitä aiheutuu tämän vuoksi normaalia enemmän sivuoireita. Narkolepsiatapaukset ovat tosin vielä tutkinnan alla.

Provosointi ei kohdistunut rokotusasioihin kriittsesti suhtautuviin vaan sellaisiin, jotka jättävät rokotteet ottamatta ilman hyviä perusteita.

Riikka Söyringin blogin ympärille syntynyt fanikunta on mielestäni osoitus ihmisten valitettavan yleisestä tavasta imeä itseensä vain omaan maailmankuvaansa sopivaa informaatiota. Keräännytään tällaisen informaatiolähteen ympärille ja tuomitaan kaikki muunlaista informaatiota tarjoavat "valtiouskollisiksi" tai miksi ikinä. Jokainen vastaan sanoja on vain vihollisen kätyri. Tästä on hyviä esimerkkejä tämän kirjoitukseni kommenteissa. Halusin hieman ravistella kyseistä porukkaa.

Kyseenalaistaminen on jees, mutta pitää muistaa kyseenalaistaa myös kyseenalaistajat.

Ps. Joukossamme on myös paljon ihmisiä, joille "tiede on erehtyväistä" tuntuu tarkoittavan samaa kuin "tiede on epäluotettavaa". Se, että tiede on jatkuvasti väärässä, johtuu nimenomaan siitä, että se pyrkii koko ajan parantamaan itseään. Siksi se on paljon luotettavampi tapa hankkia tietoa kuin joku, joka on "aina oikeassa".

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

"Riikka Söyringin blogin ympärille syntynyt fanikunta on mielestäni osoitus ihmisten valitettavan yleisestä tavasta imeä itseensä vain omaan maailmankuvaansa sopivaa informaatiota. Keräännytään tällaisen informaatiolähteen ympärille ja tuomitaan kaikki muunlaista informaatiota tarjoavat "valtiouskollisiksi" tai miksi ikinä."

Riika on mielestäni rohkea kansalaisaktivisti jolla on kanttia kyseenalaistaa ja luoda kansalaiskeskustelua. Fanit joista puhut eivät fanita niinkään Riikan persoonaa, vaan uskallusta blogata ja tonkia asioita. Jos Riikalla jokin asia menee hieman yli hilseen, ei hänen akateeminen uransa ole tiedeyhteisön tuhottavissa. Sananvapauskorttiakin sopisi tässä heilutella sillä jokaisella on oikeus omaan maailmankuvaansa.

Rokoteasioissa häärää isot monopolit ja paljon erilaisia kokemuksia löytyy.
Siskoni ja veljeni vaimo saivat sokeripalarokotteista keskenmenon ja veljeni vaimo oli kriittisessä tilassa useita päiviä. Siis kaksi sukulaista vähemmän yhden roktekerran jälkeen. Yhteys oli riittävän selvä. Itse suhtaudun turhiin rokotteisiin erittäin kriittisesti.

"Varsinkin riskiryhmien rokottaminen varmasti pelasti paljon ihmishenkiä. Ne ihmishenget olisi menetetty, jos rokotteiden hankkimispäätöstä ei olisi tehty ajoissa."

Tämä väite on myös uskoon perustuva ja vailla todistettavuutta. Lisäksi ihmisiä kuolee massoittain paljon turhemmistakin syistä. Lopetetaanko vaikka alkoholin myynti ihmishenkien pelastamiseksi?

Joukossamme on myös ihmisiä jotka vetoavat tieteelliseen näkökulmaan hyvin epätieteellisesti :)
Tieteellisten teorioiden todistelu ja vastatodistelu ei siis lopu koskaan ja vallitseva totuus on auktoriteettiuskovaisille helposti se ainoa ja viimeinen. Kuitenkin vain ja ainoastaan kyseenalaistaminen vie tiedettäkin eteenpäin.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010111812721567_...

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Perustan väitteeni siihen, että riskiryhmiin kuuluvia kuoli. Tavanomainenkin influenssa tappaa ihan riittävästi porukkaa vuosittain siitä huolimatta, että riskiryhmiä pyritään rokottamaan. Paljonkohan tappaisi ilman? Kyse ei myöskään ole pelkästään kuolemista, vaan vakavista ja pitkäkestoisista sairausjaksoista, joita influenssa aiheuttaa.

Kuten sanoin, pitää kyseenalaistaa myös kyseenalaistajat.

repe (nimimerkki)

No en minä ainakaan kaikkea juttua sieltä usko (esim. Vatikaanin väitettyä suurta mahtia ja monia juonitteouita) ja osaahan joutuu itse miettimään, kun on idisioihinkin perustuvaa ja muuten spekulaatiota. Ajatuksia herättäväähän sen on tarkoitus olla. Mistä ajattelit kaikkien uskovan kaiken ja miksi sinua kismittää hänen suosionsa? Luulin piraattien olevan kriittisiä ajattelijoita. Tosin olen bongannut lähes ainoastaan rajatonta luottamusta USAan, ilmeisesti koska siellä on joskus ollut vapauden ja liberalismin ym. ihannointia. Siksi uskotaan sitten kaikki USA.n jutut esim. historiasta ym.

Dragofix (nimimerkki)

Nyt on pakko kritisoida vähän tota tekstiä. Kun kerran blogin kirjoittaja ymmärtää sen niin loistavasti, voisitko avartaa minulle tämän lauseen lopun eli tuosta "taikka" sanasta eteenpäin kun minun mielikuvitukseni ei millään riitä käsittämään sen kokonaissisältöä?

"Kunnan on järjestettävä yleisiä pakollisia rokotuksia sellaisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön tai sen osan terveydelle, taikka muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä."
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100243

En myöskään tiedä lohduttaako tieto siitä että tämä pakkorokotus on ollut voimassa jo pitkään ja pykäliä on vain viilattu parempaan? (kenen mielestä?) suuntaan vai se että se saa jatkua uuden vuoden jälkeen uusilla pykäläviilauksilla joista tavallinen kansalainen voi vaan arvailla mitä ne pitää sisällään.

Tuo aikaisempi mainitsemani määritelmä olisi voitu käyttää jo sikainflunessan aikana sillä olihan se joidenkin mielestä Jättikokoinen pandemia joka tappaa kaikki! Puskakin veikkaili satoja uhreja ja ihmisiä pelotellaan ja syyllistetään vieläkin..

"Jos et ota piikkiä, opintosi viivästyy tai et voi jatkaa.."

Tai

"H1N1: Suomalaiset saivat aikaan 14 miljoonan euron vahingon"
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/199199.shtml

No meidänpä vika toki oli, kuinkas muutenkaan!

Mutta mites kävikään? Itse sairauteen kuoli vain ihmisiä joilla oli jo ennestään joku immuunisairaus yms.. rokote sopi korkeintaan joillekkin sairasryhmille, jos niillekkään. Mutta ei riitä, terveitä ihmisiä peloteltiin medialla ja kohta vielä pakkorokotetaankin jos tämä pykälä jää sinne tuollaisena koska pitäähän nyt rokotevarasto jollain tavalla tyhjentää kun eivät ihmisest suostu niitä ottamaan vapaaehtoisesti, onhan ne ongelmajätettä.. Toki tuolla on hyväkin muutos toi jääviysjuttu. Mutta se että laissa on alunperinkin porsaanmentävä aukko ei tarkoita että se kuuluu olla siellä. Se on huonoin perustelu ever!

Samu Voutilainen (nimimerkki)

Kirjoitus otti kantaa lähinnä Söyringin kirjoituksen huomioihin, ei rokotuksien tehokkuuteen, tai siihen, miten niitä pitäisi jakaa...

Pakkoinfluenssarokotukset (kansantajuisemmin sikaflunssarokotukset) osoittautuivat loppupeleissä huiman turhiksi, edes riskiryhmät eivät kuolleet ko. tautiin oletuksena... Mutta tuo on eri aihetta, ja rokotteiden kritisointi kuuluu jättää heille, jotka tietävät laaketieteellisistä asioista edes jotain. Vaikka ne lääkeyhtiöt pelaavatkin lähinnä omaan pussiinsa, ilman niitäkään ei pärjää.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Jeps, en ottanut kantaa myöskään pakkorokotusten oikeutukseen.

Sikiainfluenssarokotusten suhteen päätös rokotteiden hankkimisesta oli mielestäni perusteltu, koska päätöstä tehtäessä ei voitu vielä tietää, millainen sikainfluenssasta kehittyisi. Rokotteet hankittiin varmuuden vuoksi, ja minusta on hyvä, että valtio reagoi varhaisessa vaiheessa tällaisiin asioihin. Kun rokotteet oli hankittu, niitä kannatti pyrkiä käyttämään.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Minusta Ahto hoiti homman kotiin siltä osin että ihmisten kannattaisi pistää vähän jäitä hattuun uusia lakitekstejä lukiessaan. Varsinkin jos ei jakseta lukea itse uutta esitystä vaan turvaudutaan toisen ihmisen käsitykseen laista, voi väärinkäsityksen riski olla jo melkoinen.

Pidän uutta esitystä pakkokeinolainsäädännöstä vaarallisempana kuin tätä tartuntatautilain kosmeettista muutosta. Tässä kohtaa Riikka voi tosin olla oikeassa, että prosessi pakkorokotuksen julistamiseksi typistyy entistä pienemmän porukan päätettäväksi, tai että THL olisi jotenkin jäävimpi tekemään tämän ratkaisun. Itse en tähän usko.

http://plommer.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50464-uusi...

En muuten ottanut rokotetta viime vuonna enkä aio ottaa sitä ennen kuin on pakko. Niin voisi käydä jos seuraava "pandemia" olisi samanlainen pandemia millaisia ne olivat ennen kuin WHO kaikessa hiljaisuudessa poisti KUOLLEISUUDEN pandemian määritelmästä. Saatiinpahan komeampia otsikoita vuosiksi eteenpäin!

aikuinen mies (nimimerkki)

Höpö höpö Ahto vaan!

Näitä lakimuutoksia ei tehdä turhan takia, ja paljastit jo mikä sinä olet, kun alat syyttämään toisia foliohatuiksi, sekä puolustat pakkorokotuksia.

Itse olen sattunut näkemään, miten tämä sikainfluenssarokote on tuhonnut monen terveyden.

Elämme vielä yhteiskunnassa, missä jokaisen fyysinen koskemattomuus on pyhä ja toivon että se pysyy sellaisena, mutta voin jo kertoa, että mikä tahansa taho yrittää minua pakolla rokottaa, toisinsanoen loukkaa fyysistä koskemattomuuttani, niin teen kaikkeni, että saan hengiltä niin monta minun fyysistä koskemattomuuttani loukkaavaa pakkorokottajaa kuin mahdollista.

Siinä vaiheessa kun joku diktatuuri yrittää kynnyksen, että rikkoo pyhän fyysisen koskemattomuuden, niin se on sota ihmisyyttä vastaan ja itse katston, että on moraalisesti oikein tappaa niin monta pakkorokottajaa kuin mahdollista.

Toivottavasti maailma ei ikinä mene tuollaiseen diktatuuriin sekä, että ihmisen fyysinen koskemattomuus pysyy pyhänä asiana.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Sisälukutaitoa kaivataan. En puolustanut pakkorokotuksia, vaan kerroin, että ymmärrän sitä, miksi mahdollisuus siihen halutaan. Oma kantani pakkorokotuksiin on lähtökohtaisesti kielteinen

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Raoul Plommer,

minusta nuo kaikki lakiesitykset liittyvät toisiinsa osana isompaa kuviota: perustuslain muutosesitys, pakkokeinolaki, salakuuntelun salliminen, tartuntatautilain muokkaaminen niin että päätöksiä tekevä joukko supistuu entisestään, LeX Puska-yritys, rokoterekisterit, yliopistojen yritysrahoitus, jopa ympäristö- ja vesilainsäädäntöön tehdyt muutokset+ moni muu lakiesitys.

Lisäksi minusta on hyvin epäilyttävää, jos lähdetään sille linjalle että itsemääräämisoikeus perutaan =kehosi kuuluu valtiolle, ei sinulle.

Vielä jaksan jankuttaa, että se mitä kaipaan on läpinäkyvyyttä päätöksentekoon, tehoa tiedottamiseen.

Miksi media ei käsittele EAW:n (European Arrest Warrant) tai COSIn (eurooppalainen versio Homeland Securitya) kaltaisia asioita? Miksi ihmiset eivät tiedä että 75-85% laiestamme tulee EU:sta?
Miksi kuulemme kaiken kallekustaan naimaretkistä mutta emme mitään Europolista? Miksi kaikesta pitää ottaa itse selvää?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Koska ihmisiä ei kiinnosta.

Visitor (nimimerkki)

Google auttaam ;-) mediastrategia "tittytainment"

"Saksalaisen Der Spiegel -lehden taloustoimittajat Hans-Peter Martin ja Harald Schumann esittivät kymmen vuotta sitten kirjassaan ”Globalisaatioloukku - Hyökkäys demokratiaa ja hyvinvointia vastaan” väitteen, jonka mukaan uusliberalistinen markkinatalous ja yhteiskuntapolitiikka jakavat maailman väestön kahtia hyvä- ja huono-osaisiin. Keskeinen tulevaisuuden poliittinen suhdeluku on 20:n suhde 80:een.

Tissiviihde (tittytainment) on globaali mediastrategia, jolla rikkauksien ja vallan ulkopuolelle jäävä tavallinen väestö oloutetaan rauhalliseksi sillä aikaa kun se 20 prosenttia johtaa maailmaa"

http://www.uusisuomi.fi/raha/100118-lehdet-%E2%80%...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tittytainment

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Miksi media ei käsittele EAW:n (European Arrest Warrant) tai COSIn (eurooppalainen versio Homeland Securitya) kaltaisia asioita? Miksi ihmiset eivät tiedä että 75-85% laiestamme tulee EU:sta?
Miksi kuulemme kaiken kallekustaan naimaretkistä mutta emme mitään Europolista? Miksi kaikesta pitää ottaa itse selvää?"

"Koska ihmisiä ei kiinnosta."

Kyllä varmasti kiinnostaa! Vaikea vaan itsenäisesti kiinnostua asioista, joista ei koskaan edes kuule mainittavan!

Dragofix (nimimerkki)

Aika naurettava väite että ihmisiä ei kiinnosta, voi olla että näitä BB-janareita ei kiinnosta mutta kyllä varmasti löytyy niitäkin joilta kiinnostusta löytyy. Uutinen se silti on ja pitäisi ehdottomasti tuoda esille jo senkin perusteella koska se koskee monia ellei koko kansaa/eurooppaa.

Vaikka Riikka kirjoittikin tuon sävyyn josta tulee ekana mieleen että laki on vasta tulossa niin eipä sillä ole väliä, taas on tehty kärpäsestä norsu. Pääasia on se että tämä lakipykälä on huomioitu ja se ei tuollaisena voi jatkua. Ihan sama onko se ollut siellä eilisestä, tulee vuoden alusta vai ollut jo siellä satoja vuosia. En näe mitenkään positiivisena että se olisi siellä jatkossakin. Kuten aikaisemmin kirjoitin, se ei ole mikään perustelu että se on jo siellä niin antaa olla jatkossakin.

Korostan vielä että THL:n jääviysmuutos on hyvä juttu, mutta se teksti mikä siellä on alunperin joita korostin aikaisemmassa postauksessa niin ei ole.

Jännä muuten että näet rokotteen ainoana ehkäisykeinoja näitä tauteja vastaan. Itselläni tulee ainakin useampikin asia mieleen jolla voidaan vaikuttaa ihan omilla toimillaan jotta kyseiset taudit eivät leviä ja ovat helposti toteutettavissa eivätkä maksa satoja miljoonia verorahoja saatika aiheuta sivuvaikutuksia..

Esim. influenssaviruksien kohdalla mukaanlukien sikainfluenssa, vihreää teetäkin voi käyttää. Vaikka se ei ole yhtä tehokas kuin rokote niin yhdessä muiden juttujen kanssa siitä saa erittäin hyvän suojan eikä maksa paljoa, menee jopa kansan piikkiin eikä veroista. http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=1513358

Mutta mitä tekee THL ja media? Hössöttää vaan rokotteista eivätkä kerro edes rokotteen sivuvaikutuksista jotka lukee rokotteen valmistajan sivuilla! Hygieniasta, omasta vastustuskyvystä, ruokavaliosta, jne. ei minkäänlaista puhettakaan. Vaikka ovatkin perusasioita niin ei niitä silti tarvitse jättää kertomatta ja pelottella jos jättää rokottamatta senkin edestä. Todella naurettavaa touhua ja törkeätä verorahojen tuhlausta. Eivätkö he seuraa tutkimuksia ollenkaan? Vai onko taas niin että raha menee terveyden edelle?

Outoa että joillakin on aikaa kyseenalaistaa ihmisiä joilla on suht hyvä pointti, mutta lääkemafian bisneksissä ei nähdä mitään vikaa.

Vieras (nimimerkki)

Linkittämäsi Poliklinikka.fi -sivun uutinen siis sanoo, että jos laitat viruksia sisältävään maljaan vihreästä teestä eristettyä EGCg-katekiinia, virusten kyky tarttua uusiin soluihin heikkenee.

Uutinen EI sano, että ihmisen nauttiessa vihreää teetä hän saisi jotain suojavaikutusta. Emme tiedä, paljonko keskimääräistä vihreää teetä pitäisi juoda saadakseen merkittävän määrän EGCg-katekiinia. Emme tiedä, mitä EGCg-katekiinille tapahtuu ihmiselimistössä; imeytyykö se suolistosta ja kuinka nopeasti se hajoaa. Kuinka paljon sitä jää nieluun vaikuttamaan viruksiin? Entä verenkiertoon? Paljonko sitä tarvitaan influenssan ehkäisemiseksi? Onko tuolla määrällä haittavaikutuksia ja jos on, mitä?

Mutta voisihan EGCq-katekiini olla esim. uusi lääkeyhdiste, näinhän niitä löydetään, näyttäisi olevan näin koeputkessa jopa nykyään käytössä olevaa viruslääkettä tehokkaampi. Ainoastaan ylläolevat asiat pitäisi selvittää ensin ja lääketeollisuus tarttunee siihen mikäli jatkotutkimuksissa yhdiste vaikuttaa lupaavalta.

ÄLKÄÄ siis hyvät ihmiset vetäkö tällaisia johtopäätöksiä (...yhdessä muiden juttujen kanssa siitä saa erittäin hyvän suojan...) tällaisista alustavista tutkimushavainnoista joista ehkä kymmenen vuoden päästä tiedetään jotain konkreettisempaa.

Rokotteesta TIEDETÄÄN että se suojaa influenssalta. Sitä ette voi kiistää. Aiheuttaako se haittavaikutuksia? Kyllä, mutta tautiin jolta se suojaa voi kuolla ja hankalammat sivuvaikutukset ovat melkein yhtä harvinaisia kuin erittäin vaikea influenssan taudinkuva. Loppu on sitten tilastomatematiikkaa ja todennäköisyyslaskentaa. Joku onneton saa rokotteesta haittavaikutuksen, joku onnellinen taas suojan influenssalta (emmekä koskaan saa tietää, olisiko haitan kokenut saanut rokottamatta taudin, emmekä sitä, olisiko tauditta selvinnyt rokotettu pysynyt terveenä myös rokottamatta; tämähän se on se kaikista raadollisin asia aina - ja vaikein ymmärtää).

Miettikääpä.

Dragofix (nimimerkki)

Kannattaa huomioida myös muita vihreän teen tieteellisiä tutkimuksia joita on runsaasti saatavilla. Tuo nyt oli vain pikainen linkki eikä siihen kannata takertua vaan ottaa selvää mitä kaikkea vihreä tee tarjoaa kropalle. Kyllä se tuo aika hyvän suojan immuunipuolustukselle mitä itse olen lukenut asiasta joten ei kannata tuon linkin varaan jäädä odottelemaan että joku tuo tarjottimella lisätietoja vaan suunnata tieteellisten tutkimusten tietokantaan ja tutkia lisää. =)

Mutta toisin kuin annat ymmärtää, sikainfluenssa ei ole paha ja terve ihminen kykenee sairastamaan sen yhtä hyvin kuin tavallisen perusflunssan jonka kestoa saa lyhennettyä hyvällä hygienialla ja terveellisillä elämäntavoilla. Näyttäkää minulle yksikin kuolemantapaus tai vakava sairastuminen jossa terve ja vastustuskyvystä huolehtiva ihminen on kuollut sikainfluenssaan! Ainoa mistä voisin olla huolissaan on nämä sairaat mutta toisaalta mikä tahansa pöpö voi siinä tapauksessa surmata heidät tai tehdä jotain pahaa. Minusta tässä tehtiin enemmänkin terveistä ihmisistä sairaita eikä toisinpäin. Ihmiset kärsivät oireista kun muuten olisivat todennäköisesti terveitä. Moni jäi töistä/koulusta pois rokotuksen takia. Eli mitä hyötyä siitä nyt oli? Joko sairastaa possuinfluenssaa joku 3-5päivää riippuen omasta vastustuskyvystä yms. tai sairastaa rokotteen sivuvaikutuksia ties kuinka kauan, mahdollisesti jopa loppuelämän josta ei ole edes pitkäaikaisia tutkimuksia olemassakaan. Eipä ole hankala valinta minun mielestäni..

Maissa jossa ei rokotetta otettu tai hyvin pieni osa väestöstä otti sen niin ei siellä mitään hurjia normaalista poikkeavia kuolintilastoja ole mikä on erittäin hyvä vertailukohde. Samaa rataa mentiin kuin pandemiaa ei olisi ollutkaan. Oliko koko pandemia siis yhtä hössötystä ja pelottelua jotta saadaan hieman rahaa lääkekassaan?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Okei, korjaan. Koska riittävän suurta määrää ihisiä ei kiinnosta. :)

Kauheamies (nimimerkki)

Miksi heistä tehdään sellaisia?

Vieras (nimimerkki)

Iltaa Ahto.

Eksyin Uuden Suomen blogeihin huomattuani Oulun seudulla ilmestyvän IsoMagneetti -lehden sivuilla kummallisen vainoharhaiselta kuulostavan hajanaisesti kirjoitetun aukeaman kokoisen tekstin "Minne matka, Suomi-neito?". Alkoi kiinnostaa kuka tällaista kirjoittaa ja löysin R.S.:n blogin jota sitten hetken hämmästelin.

Tätä seuraa, kun ihmisillä on pääsy erinäköisiin artikkeli- ym. tietokantoihin mutta ei tarpeeksi taustatietoa tai -osaamista - tai aikaa päätellen R.S.:n kirjoitustahdista - perehtyäkseen tai ymmärtääkseen lukemaansa. Kun avoimena julkaisukanavana toimii Internet, on sitten helppoa suoltaa loputtomasti epäjohdonmukaista silppua hätäisesti luetun pohjalta. Ihmisiin, joiden kyky ymmärtää maailman tapahtumia rajoittuu oman navan ympäristöön, tämä toki uppoaa kuin häkä.

Joka tapauksessa; sitä kautta siis sitten tänne ja ilokseni huomasin, että näistä blogeista näyttää löytyvän myös sujuvasti ja jäsennellysti kirjoitettua ja argumentoitua viitetiedot sisältävää asiaa (toisin kuin esim. edellämainitussa). Pysyt myös ilahduttavasti asialinjalla kommenteissasi provosoitumatta vaikka aihetta tähänkin voisi olla.

Eli jatka samaa linjaa. R.S.:n blogin taidan kyllä laittaa kirjanmerkkehin, tulee olemaan mukava nähdä palaako hän realiteetteihin jatkossa.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Kiitos kehuista. Sait hyvän otteen siitä, mikä oli kirjoitukseni taustalla. On ihmisille hyvin tavallinen ajatusvirhe tulkita tietoa oman ajatusmaailmansa läpi, siis subjektiivisesti eikä objektiivisesti. Tämä ajatusvirhe ilmenee varmasti kaikilla, mutta toiset tunnistavat ja tunnustavat sen paremmin kuin toiset ja pyrkivät tietoisesti välttämään sitä, toisin kuin monet muut.

Valitettavasti on niin, että osa ihmisistä painuu hyvin syvälle tähän itseään vahvistavaan subjektiiviseen tiedonkäsittelyyn. Muodostetaan tietty käsitys asioista, ja sitten hyväksytään ilman lähdekritiikkiä kaikki sitä käsitystä vahvistava tieto, ja hylätään kaikki sitä vastaan oleva tieto "vihollisen propagandana" tms. Tätä ilmenee paljon uskontojen ja erilaisten ideologisten ryhmien piirissä, mutta varsin paljon myös niiden ulkopuolella.

Riikka Söyringin vilpittömiä motiiveja en epäile. Valitettavasti on niin, että osa hänen blogiaan aktiivisesti seuraavista on syvällä subjektiivisen tiedonkäsittelyn suossa. Söyringin esittämä näkemys maailmastahan on yksinkertaistettuna se, että "kaikki menee huonompaan suuntaan", mikä ruokkii hyvin helposti niitä, jotka hakevat tyydytystä ja lohtua jostakin yksinkertaisesta "totuudesta", jonka ympärille maailmankuvansa voi rakentaa. Nämä ihmiset eivät suostu näkemään, että mikään voisi olla menossa itse asiassa hyvään suuntaan. Heidän kuva maailmastaan on kovin mustavalkoinen.

Puhut turhan tylysti ihmisistä, joiden "kyky ymmärtää maailman tapahtumia rajoittuu oman navan ympäristöön". En sanoisi näin. Kyse ei ole ensisijaisesti ymmärtämiskyvystä, vaan siitä, miten paljon ympäristö tarjoaa virikkeitä omien ajattelutapojen kehittämiseen ja subjektiivisten totuuksien hylkäämiseen.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Puhdasta objektiivisuutta ei olekaan. Loppupeleissä oma kokemus "pivossa" on ehdottomasti parempi kuin kymmenen muiden kokemusta (tai väitettyä kokemusta/objektiiviseksi väitettyä kuulopuhetta tieteen saralta) "oksalla" :P
Kukin kyllä pohjimmiltaan seuloo subjektiivisen tuntumansa (ja etenkin suoran henkilökohtaisen kokemuksensa) mukaan mihin niinsanottuun informaatioon luottaa.

"Tämä ajatusvirhe ilmenee varmasti kaikilla, mutta toiset tunnistavat ja tunnustavat sen paremmin kuin toiset ja pyrkivät tietoisesti välttämään sitä, toisin kuin monet muut."

Vähän kärjistettynä juuri ne, jotka "tietoisesti välttävät sitä", voivat ajautua kaksinkertaiseen itsepetokseen: pitäen itseään varsin objektiivisina, vaikkeivät sitä olekaan.
Itse sentään myönnän subjektiivisuuteni, joka on erottamaton osa tietoisuuttani. Tai itse-asiassahan subjektiivisuus juuri ON tietoisuutta. Ei kukaan voi irtaantua "näkövinkkelistään" (siis subjektiivisesta kokemisesta, omakohtaisesta tiedostamisesta) jumal-olennoksi jonnekin absoluuttisen objektiivisen totuuden teoreettiseen sfääriin.
No joo, meni filosofian puolelle...

repe (nimimerkki)

Aiiai. Jotenkin aina kun turvallinen maailmankuva on rakoilemassa ja auktoriteettien mahti, on joskus seurauksena aggressio ja vastustus.

Simppa-99 (nimimerkki)

Olen ymmärtänyt Piraattien olevan näkökannoiltaan Liberaaleja, olenko ymmärtänyt väärin. Kaikenlaisen pakon ja holhouksen kokisin olevan ristiriidassa tämän kanssa.

Aikaisemminkin on pärjätty rokotusten osalta ilman mitään pakkoja. Eivätkö Piraatit luota yksilön omaan harkintaan?

Anonyymi Agitaattori (nimimerkki)

Kyse ei ole pelkästä yksilön asiasta. Immuunivikainen lapsi, joka ei voi itse ottaa rokotteita, ei voi käydä päiväkodissa, jossa kaikkia muita ei ole rokotettu. Omasta valinnastaan rokottamattomat tuhoavat laumaimmuniteetin, joka asettaa kaikki ne riskialttiiksi, jotka eivät voi rokotteita syystä tai toisesta ottaa. http://en.wikipedia.org/wiki/Herd_immunity

Vieras (nimimerkki)

rauhoittukaa..ottakaa iisisti..meitä ihmisiä on paljon, miettikää sitä määrää hetki. tosiasia on vaan se, että me ei tiedetä eikä tajuta yhtään mistään mitäänPISTE Osataan imeä tellus kuivaksi ja saastuttaa koko pallo vielä kaupan päälle thats it! yksi sivisaatio muitten joukossa. HyVäÄ jOuLuA!!!!=)! !

Vieras (nimimerkki)

Piraattipuolueenko todellisuus sanelupolitiikka taitaa olla.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Riikka ei dissata!

Olen PP:n jäsen, mutta Riikka-lady tietää rokotuksista enemmän kuin koko PP yhteensä.

Nolo teksti...

Anteeksi voi aina pyytää, ja Riikka antaa anteeksiannon.

Ei poju tälläista jöötia eetterille...

Toimituksen poiminnat

Sivut