Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Ylen entinen piraattipomo

Mikael Jungnerille ei herunut jatkokautta Ylen toimitusjohtajana, mikä on meidän piraattien näkökulmasta sääli. Jungner puhui kautensa aikana usein tavoitteesta saada Ylen sisällöt vapaammin saataville ja käyttöön. Hänen aikanaan Yle sai Elävän arkiston ja Areenan, joiden kaltaisten palvelujen osalta Yle oli Suomessa edelläkävijä verrattuna kaupallisiin kanaviin. Hänen aikanaan Ylen sisältöjä saatiin YouTubeen.

Jungner harjoitti myös piratismia käytännössä lisätessään YouTubeen puolisolleen suunnatun rakkausvideon, jonka taustamusiikista hän ei ollut (tietenkään) maksanut tekijänoikeusmaksuja. Nokia Siemens Networkistä saapuva uusi toimitusjohtaja tuskin osoittautuu yhtä piraattiystävälliseksi. Mistäpä sen toisaalta tietää, tulihan Jungnerkin Yleen Microsoftista.

Viimeisin Jungnerin ilahduttavista puheenvuoroista on hänen pari viikkoa sitten TEDx Talks -tapahtumassa Helsingissä pitämänsä esitelmä johtamisesta. Jungner puhuu siinä johtajien ja päättäjien kontrollinhalusta, joka hänen mielestään on turhaa. Ihmiset ja yritykset toimisivat tehokkaammin kun organisaation jäsenille annetaan vapautta. Esitelmä on mainio, suosittelen katsomaan.

Jos puoluekokous suo, Jungner siirtyy seuraavaksi SDP:n puoluesihteerin pallille. Sopii toivoa, etteivät puoluepamput masenna innokasta uudistajaa, ja että hän pystyy tekemään jotain hyvää myös siellä. Ehkäpä SDP:n puoluetoimistosta löytyy nyt monien vaalitappioiden ja oppositioon joutumisen jälkeen sen verran nöyryyttä, että Jungnerille annetaan tilaa pistää koko paikka uusiksi. Sen hän varmasti tekee jos sallitaan. Jos ei sallita, yrittää silti, ja pannaan pihalle yhden kauden jälkeen. Niinhän kävi Ylessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

qwery-näppäimistö (nimimerkki)

Jugner tuskin heittää tuosta nimestä kanssasi ylävitosia ;)

Täytyy muistaa, että hän itki tv-lupamaksujen korotuksen puolesta ja useasti. Lisäksi YLE on pöhöttynyt lafka. Sitten voisin jatkaa vaikka mafiamaksusta, että voi muita kanavia katsoa, mutta olkoon...

On niitä pahempiakin on ollut, joukossa jotkut desantit sun muut.

Thomas Nybergh (nimimerkki)
Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kokoomuksen puoluesihteeripä on myymälävaras: tupakkaa ja Tex Willereitä yli 20-vuotiaana, joka kuvastanee keskivertokokoomuslaisen infantiilia maailmankuvaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jungnerista tuli Yleisradion johtaja siksi, että hän osoitti neuvostovastaisuutensa jo varhain tervaamalla yhden patsaan Hakaniemen torilla. Lisää Wikipediassa.

Kivisestä tuli Yleisradion johtaja mm. sen vuoksi, että hän lauleskelee ryssästä vihamielisiä lauluja pienessä kuorossa.

Jokainen Yleisradion johtaja on jollain lailla tasapainoton ryssänvihaaja tai filmaa sellaista hallintoneuvoston tai hallituksen typeryksille.

Sen sijaan, että keskityttäisiin ryssävihaan, kannattaisi Yleisradion keskittyä suomensuomalaisiin suomenruotsalaisten ja venäläisten, venäläisvihan, asemesta.

Tosin Suomi on sen verran alkukantainen, pakanallinen ja barbaarinen maa, että menee vielä aikaa ennen kuin Yleisradion johtajaksi saadaan joku edes välttävästi sivistynyt ihminen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Jungner puhui kautensa aikana usein tavoitteesta saada Ylen sisällöt vapaammin saataville ja käyttöön. Hänen aikanaan Yle sai Elävän arkiston ja Areenan, joiden kaltaisten palvelujen osalta Yle oli Suomessa edelläkävijä verrattuna kaupallisiin kanaviin. Hänen aikanaan Ylen sisältöjä saatiin YouTubeen."

Annoit itse syyt joiden vuoksi Jungner ei saanut jatkoaikaa :D

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Nyt se sitten valittiin puoluesihteeriksi. Saa nähdä mitä tapahtuu.

Toimituksen poiminnat

Sivut