Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Rötösherra Helsingin johtoon?

Perussuomalaiset haluaa Helsingin Sanomien mukaan nostaa edustajakseen Helsingin kaupunginhallitukseen oikean rötösherran - sellaisen, josta puolueen henkinen isoisä Veikko Vennamo varoitti. Ehdokas Markku Saarikangas on tuomittu vuonna 2012 ehdolliseen vankeuteen törkeästä kirjanpitorikoksesta ja velallisen epärehellisyydestä. Hänellä ei myöskään ole juurikaan kokemusta kuntapolitiikasta.

Se, että perussuomalaiset esittää tällaista henkilöä, ei ole mikään varsinainen yllätys. Odotukseni ovat puolueen suhteen matalalla. Tämä on vain yksi uusi osa perussuomalaisten sekoilujen saagaan.

Kaupunginhallituksen jäsenet valitsee kuitenkin lopulta kaupunginvaltuusto. Voivatko muut puolueet hyväksyä näin hiljattain näin vakavasti rötöstelleen kaupunginhallitukseen? Ei hirveästi herätä luottamusta, että talousrikoksista tuomittu hoitelisi kaupungin raha-asioita.

Saarikangas selittelee: "En koe sen [tuomion] olevan esteenä tehtävään vaan päinvastoin. Jossain määrin voi olla meriittikin, että on ollut vaikeuksia ja selvinnyt niistä." Eli omat talousrikokset ovat "vaikeuksia", joista "selvitään". Ja jopa "meriitti". Jo on otsaa. Minusta hänen valintansa olisi ennemmin kleptokratiaa kuin meritokratiaa.

Se, että on joskus syyllistynyt rikokseen, ei toki tarkoita, ettei voisi aikanaan toimia luotettavasti yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä. Jos Saarikankaan tuomio olisi vuodelta 2002, en nostaisi asiaa esille - mutta kun se on vuodelta 2012.

Olisiko likaa toivottu, että odotettaisiin edes tuomion poistuvan rikosrekisteristä, ennen kuin rikoksen tekijä valitaan kaupunginhallitukseen? Saarinkankaan tuomio on kesältä 2012, joten hänen tekonsa poistuu rikosrekisteristä luultavasti ensi vuoden kesällä.

Nyt siis ollaan valitsemassa kaupunginhallitukseen henkilöä, joka on rikosrekisterissä. Ei voi kuin ihmetellä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Eikös tämä Saarikangas ole siitä samasta puolueesta jonka edustajat ovat usein esittäneet rikoksesta tuomittujen karkottamista Suomesta? Eikö tämä sääntö sitten koskekaan oman puolueen jäseniä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Rötösherratt lakaisevat fillarikommunistit katuojaan. Sitähän ne sanoo että nykyputinismi on monella tavalla peilikuva neuvostosysteemistä. Samaa plakaattitodellisuutta jossa on pääasia että on syntipukkeja joita kaikkien pitää vihata.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suhteellisuusperiaatteen mukaan valtuustoryhmä voi valita mieluisensa henkilön, näi lienee muissakin ryhmissä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

3 Ja mikä on suhteellisuusperiaate tässä tapauksessa? Kavaltajien pitää saada oma osuus vallasta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Ei kavaltajakaan ole menettänyt kansalaisluottamustaan, tosin varmaan olisi muitakin vaihtoehtoja, mutta poliittinen vastuu jää valitsijoille.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #5

... ja kuten on huomattu röyhkeimmät narsistit usein voittavat kansalaisluottamuksen kerta toisensa jälkeen (voisi tuoda paljon Suomen politiikkaa häikäilemättömämpiäkin tapahtumia tähän, mutta veisi blogin aiheen liiaksi muualle). Luottamukseni kansalaisiin on siis yhtä alhaisella tasolla kuin luottamus useisiin poliitikoihin. Kehenköhän tässä enää luottaisi... harvoihin ja valittuihin kait.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Voi kuule. Istuuhan meillä ihan rikollisia tuolla eduskunnassakin. Pointtisi oli? Juhantalon Kauko, Kaikkosen Antti, Kanervan Ile, Vihriälän Jukka, Alatalon Mikko, Arhinmäen Paavo, Anttilan Sirkka-Liisa....Eikun vaan aloitetta laatimaan, että kaikki tuomitut pois päättäjistöstä....

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kun muutkin niin sitten mekin. Oma puoli paras puoli ja sitä puolustetaan niin pitkään kuin kehtaa/kannattaa. On tuo politiikka sen verran "kiva" laji että itsesuojeluvaisto kertoo jättämään sen. Parempi kommentoida vain puolueiden ulkopuolelta ettei ainakaan sitoisuuksia ole (puoluejäsenyydet tuntuvat usein turruttavan, korruptoivan ja ties mitä muuta..). Sinä näytät olevan perussuomalainen, joten en ihmettele kommenttia ollenkaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No jokainen "omiansa" puolustaa? Itse olen kyllä sitä mieltä, että johtavissa viroissa olevien pitäisi olla puhtoisia kansalaisia. Joten siinä mielessä samaa mieltä blogistin kanssa. Pointtini oli ehkä siinä, että eipä ole ensimmäinen eikä viimoinen, jolla rekisteriä on.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

En halua kieltää rikoksista tuomittujen pääsyä luottamustoimiin, ainakaan suoralla kansanvaalilla valittuihin. Jos kansa katsoo, että rikoksista huolimatta joku on luottamuksen ansainnut, se on OK.

Kansahan voi esim. olla sitä mieltä, että jokin lainvastainen teko ei ole moraaliton teko, vaan lain rikkominen on voinut olla jopa täysin hyväksyttävää. Näin varmaankin ajattelevat esim. Arhinmäen äänestäjät - hän on tainnut jotain pikkusakkoja saada sellaisissa kansalaisaktivismijutuissa, joita äänestäjäkunta pitää hyväksyttävinä.

Ja tämä kantahan ei ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa, etten halua talousrikoksista hiljattain tuomittua kaupunginhallitukseen. Se, etten halua kieltää jotakin asiaa lailla, ei tarkoita, että kannattaisin kyseistä asiaa tai pitäisin sitä hyväksyttävänä.

Perussuomalaisten ja laajemmin konservatiivien sekä holhoavien kukkahattujen on vaikea tajuta tätä: ei ole pakko, eikä ole aina hyväksyttävääkään, kieltää jotain sellaista jota itse ei tekisi, tai jota itse ei pidä hyväksyttävänä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

# 13
Eli kun vaan pienesti rikkoo lakia, sillä ei merkitystä? Okei... Minusta poliitikon tulisi olla "puhdas" niin korruptiosta kuin muidenkin lakien rikkomisesta. No mielipiteensä kullakin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Mistä rikoksesta Arhinmäki on tuomittu?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Netin ihmeellinen maailma... Vuosi -94 julkisrauhan rikkominen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #16

Sinä valehtelet! Miksi et anna muuta kuin mielikuvituksesi väitteesi tueksi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #23

Muuten ihan hyvä, mutta mistä se Arhinmäen tuomio rikollisuudesta oli tullut?
Kai sinä sen Mara voit kertoa?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti Vastaus kommenttiin #24

Linkatun Wikipedia-artikkelin mukaan Arhinmäki sai vuonna 2004 päiväsakkoja Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla tapahtuneen mielenilmauksen yhteydessä, rikosnimikkeenä julkisrauhan rikkominen.

Muistanpa myös, että Arhinmäki otettiin kiinni Smash Asem -mielenosoituksen yhteydessä, mutta hän ei tainnut tuolloin saada mitään rangaistusta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #26

On se söpöä jos osoittaa mieltään ydinvoimaa vastaan, niin siitä rangaistaan sakoilla. Aika naurettavaa.
Apajalahti on oikeassa. Arhinmäki istui Postitalon portailla ja hysterisoituneet maalaispoliisit retuuttivat häntä poliisien linja-autoon. Ja nippusiteet kiinni ynnä yöksi putkaan.
Tuossa rytäkässä aiottiin pidättää eräs toinenkin mies. Onneksi paikalla oli tervejärkinen poliisi. Hän opasti pelokasta maalaispoliisia sanoen, ettei me tuota voida ottaa, sehän on kansanedustaja Ilkka Taipale! Tarina kertoo, että Taipale piti tuota itseensä kohdistuvana syrjintänä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Hän oli yksi syy miksi lähdin perussuomalaisista.. Muistaakseni hän asui ennen Espoossa. Ainakin kansanedustaehdokkaana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No mitä se mies teki? Taisi olla suht henk.kohtaista viestistä päätellen.

Jätitkö Wallin jo Olavi Mäenpään iloiset veikot? Vai potkittiinko pellolle kuten kuulin. Viimeksi kun luin sinusta olit joku varasijalla oleva puolipäällikkö siellä (virallinen termi olkoot mikä on.. hallituksen varajotain kait). Mäenpään leireihin kukaan täysjärkevä lähde tai sitten ei todellakaan ole miehestä paljoa kuullut eli vain kokemattomuutta.

Kun lähdit perussuomalaisista ja nyt Suomidemokraateista, niin minne matka nyt? IPU tai kommarit taitavat olla ainuita tarpeeksi Venäjään päin kallellaan olevia tahoja. Suomidemokraateista käsitin että sait potkut Törnin haukkumisesta ja Stalinin kehumisesta sun muusta. Paljon pienemmälläkin on Mäenpään leireistä kenkää saatu.

Esittelyteksteissäsi vain on "Suomidemokraatit Helsinki..." että kai se kohta kannattaa päivittää. Itselläkin jäänyt paljon päivittämistä kun olisi pitänyt, niin ajattelin mainita.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Oikeastaan en vain hyväksynyt Saarikankaan valintaa juuri tuon tuomion takia. Tosin hän esti erään kokoontumisen ja minun valinnan Hok-Elannon vaaleihin.

Suomidemokraateista vielä sen verran, että minulla on muut suunnitelmat kuntavaaleihin. En ole saanut SD:tä potkuja, ainakaan vielä. Tosin SD:tä on lähtenyt lähestulkoon kaikki jäsenet, juuri Mäenpään takia. Tosin Mäenpään aikana on tullut vain hänen ottamia jäseniä.

Törni oli natsi ja Stalinia kehun silloin kun haluan. Vaikka hän oli roisto, niin myös postiivisia asioita hänestä löytyy. Muistetaahan Saksassa myös Hitleriä,kun ajetaan autobahn:lla. Monia muita, vaikka yleensä halutaan vain korostaa niitä negatiivisia.

Tuomitsen yhtälailla kaikki joukkomurhat oli suorittajana kuka tahansa ja niin historiassa kuin myös tulevaisuudessa..

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12

Ok. Ainakin selvästi annat kantasi vaikka useimmiten olen täysin sitä kantaasi vastaan.

Mäenpään kelkkaan lähteminen oli kyllä :D :D :D :D tähän haluaisin lisätä ison listan graafisia hymiöitä lisää, mutten osaa taivuttaa tätä blogialustaa siihen enkä halua laitella hymiöitä, joita juuri kukaan ei tajua. Mutta opit kai läksysi tuon osalta.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #15

Minä en lähtenyt Mäenpään "kelkaan", vaan hän on tullut minun jälkeen SD:hen.Vaikkaolin siinä kokouksessa jossa hän oikeastaan valitutti itsensä SD:n puheenjohtajaksi, niin en voinut yksin estää sitä, vaan oma esitykeni hallituksen kokoonpanosta tyrmättiin..

Itselläni on ollut aina se kanta, että olen valitun puheenjohtajan takana, aina siihen asti kunnes valitaan uusi. Tässä tapauksessa jouduin luopumaan periaatteistani, kun oli kyse SD:n tulevaisuudesta..

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #17

Miten vain... kokemuksieni mukaan ihmiset aina haluavat esittää asiat omalta kohdaltaan parhain päin elleivät ole ihan murtuneita tai todella rehellisiä. IPU, Suomidemokraatit sun muut ovat niin pieniä tahoja ettei heillä ole oikein merkitystä paitsi yksittäisille ihmisille.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #18

Olen rehellinen itselleni,ja vaadin sitä myös toisilta..

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti Vastaus kommenttiin #22

Tämä keskustelu ei enää liity kirjoitukseni aiheeseen, joten voinette lopettaa sen tähän.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Nyt siis ollaan valitsemassa kaupunginhallitukseen henkilöä, joka on rikosrekisterissä. Ei voi kuin ihmetellä."

Ei ole sinnepäinkään ensimmäinen kerta ja tuskin viimeiseksi kerraksi jää. Jos ihmettelet et ole seuraillut maailman menoa vielä tarpeeksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yksi putinmielisen populismin mielipidemuokkaustavoite on poliitikkovihan levitys. Tämä on ihan johdonmukaista persupolitiikkaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut