Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Eletäänkö Kalliossa Kuplassa?

Näin syntyperäisenä kalliolaisena heitän pari kommenttia Marko Hamilon Perussuomalaiset-lehdessä julkaistuun kolumniin, jonka mukaan Helsingin Kalliossa muhii punavihreä kupla. Kyllä kupla-asiassa on pointtinsa. Kyllä minä ymmärrän luultavasti helpommin keskimääräistä vaikkapa italialaista yliopisto-opiskelijaa kuin sitä pohjanmaalaista tyyppiä, joka ampui itsensä protestiksi kun poliisi puuttui "häirikkösuden" kaatamiseen. Kupla ei ole kuitenkaan vain Kallio vaan kattaa samanhenkisesti ajattelevat miljoonat ihmiset ympäri länsimaailmaa.

Kuten Hamilo ohimennen mainitseekin, "Kallio" ei ole myöskään ainoa kupla. Esimerkiksi perussuomalaiset tuntuvat elävän kuplassa, jossa luullaan että homoliittoja kannatetaan vain Kalliossa. Persukuplassa myös luullaan helsinkiläisten tai korkeasti koulutettujen olevan "vieraantuneita arkielämästä", vaikka Suomessa elintavat ovat kaikilla niin maanläheisiä, ettei tuollaisessa kritiikissä ole mitään järkeä.

Hamilon kolumnin kuvatekstissä pilkataan, että Kalliossa (tarkalleen ottaen Alppiharjussa) ei siedetä Heikki Hurstin ruoanjakopistettä "suvaitsevaisuudesta" huolimatta. No, siitä taisivat jotkut narista, mutta hiljaisesti täällä on vuosikausia suvaittu Pelastusarmeijan asuntolaa, A-klinikan Vinkki-pistettä, sosiaaliviraston palvelupistettä asunnottomille ja lukuisia alueella oleskelevia rappioalkoholisteja. Viime vuodet on suvaittu myös turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Suvaitsemme myös ympäri Helsinkiä ja muualtakin Suomesta Kallion baareja ihmettelemään saapuvaa väkeä.

Mitä tulee etelän metian liberaaliuteen niin se on kyllä jossain määrin tosiasia. Tässä ei kuitenkaan ole kyse uudesta punavihreästä valloituksesta, vaan Helsingin Sanomat on edeltäjänsä Päivälehden perustamisesta vuodesta 1889 lähtien ollut koko ajan linjaltaan suvaitsevainen ja liberaali. Pitkäänhän se oli nuorsuomalaisten ja edistyspuolueen, siis liberaalien, äänenkannattaja.

Hamilo mainitsi myös Kallion kirkkoherran Teemu Laajasalon esimerkkinä alueen poikkeuksellisesta liberaaliudesta. Kallion seurakunnassa sateenkarityön historia on kyllä pitempi kuin Laajasalon kirkkoherruus. Sitä on tehty vuodesta 1999. Muun muassa siksihän Laajasalo tänne varmaan kirkkoherraksi halusikin.

Lopuksi voisi sanoa asuntojen hinnoista päätellen, että täällä "Kalliossa" kyllä haluaisi asua useampi ihminen kuin tänne mahtuu. Osa Hamilon mainitsemista pääkaupunkiseutulaisista autonomistajista varmasti luopuisi mielellään autostaan jos pääsisi muuttamaan Kallioon. Kuplaan haluaa ahtautua lisää porukkaa. Jotta heille saataisiin tilaa, on autoille annettavaa tilaa vähennettävä. Tämä ei ole mitään järjetöntä autovihaa vaan järkiperusteista kaupunkipolitiikkaa.

Ps. Hamilon kirjoitusta kommentoi myös vihreiden Emma Kari.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persujen lehdessä opetetaan että suomalainen identiteetti ja suomalaiset arvot ovat että omistetaan ase ja auto ja asutaan omakotitalossa. Omituinen identiteetti. Suomalaisuus on ollut aina vähän vaikea kysymys persuille. Siitä puhe mistä puute. Siksi ne ymppää sitä suomalainen attribuuttia kaikkialle kun niillä on suomalaisuus vähän kadoksissa.
Kun nuori Vantaan tai Suonenjoen tai Raahen omakotitalosta haaveilee asunnosta Helsingissä niin eiköhän se ole Kallio joka on se haaveiden täyttymys. Mutta Persulehti opettaa että moinen haave on epäsuomalainen.
Persut sotkeutuvat yhä pahemmin omiin opetuksiinsa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Lapsuuden Kalliossa viettäneenä ja TOSSU:n kasvattina voisin sanoa, että onhan se jossain määrin puolimielistä haaveilla asunnosta Kalliossa. Tai edes "hoodeilla."

Ihmisarvoinen elämä löytyy kyllä helpommin muualta kuin Kalliossa sijaitsevasta 15-20 neliön yksiöstä, jollaisia melkoinen osa Kallion asunnoista on. Sehän on vanhaa "prolen" kulmaa, joka erotettiin paremmasta väestä Pitkällä sillalla.

Siitä on kansallisromantiikka kaukana, kun yrittää hoitaa hygieniaansa neliön kokoisessa komerossa, jonka tunnistaa WC-tilaksi ainostaan sinne tungetusta pytystä.

Fingerporilaiseen tyyliin voisin sanoa, että kalliolaisilla on kupla ...

Niko Sillanpää

Saati perustaa perhettä.

Mutta antaa Sinin (tai Emma Karin sen puoleen) elellä uskossaan, että keskimääräinen suomalainen on Kallioon haluava city-liberaali punavihreä. Jos punavihreiden profiilikysymyksistä - homoavioliitot, sukupuoli- ym. vähemmistökiintiöt, maahanmuutto kehitysmaista, kehitysyhteistyöhön laitettava euromäärä ja ilmastonmuutospolitiikka - järjestettäisiin suora kansanäänestys, pettymys olisi todennäköisesti Brasilian maajoukkueen tasoa.

Käyttäjän opakonda kuva
Olli Suominen Vastaus kommenttiin #5

"Mutta antaa Sinin (tai Emma Karin sen puoleen) elellä uskossaan, että keskimääräinen suomalainen on Kallioon haluava city-liberaali punavihreä. "

No tätähän nimenomaan ei väitetty.

"Jos punavihreiden profiilikysymyksistä - homoavioliitot, sukupuoli- ym. vähemmistökiintiöt, maahanmuutto kehitysmaista, kehitysyhteistyöhön laitettava euromäärä ja ilmastonmuutospolitiikka - järjestettäisiin suora kansanäänestys, pettymys olisi todennäköisesti Brasilian maajoukkueen tasoa."

No kuten gallupit osoittavat, niin esimerkiksi tasa-arvoisen avioliiton takana on enemmistö suomalaisista. Uskallan väittää että suoran kansanäänestyksen kannalta satunnaisotantaan perustuva gallup jossa tukensa asialle antaa yli puolet suomalaisista lupailee vähän muuta kuin 7-1-tappiota.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #5

Vain keskimääräisetkö ovat suomalaisia?

Pirjo Jokinen

Ehkä Stadi pikkuhiljaa muuttuu perintömuumioiden khetoksi?

Eihän eduskuntakaan ole enää kuin kumileimasinmarionettien esiintymispaikka, mihin ryysitään vain kun on se televisoitava päivä, ne näennäiset kyselytunnit, joissa jotkut ehkä yhä taitamattomuuttaan esittää kysymyksiä, joihin hallituksen lehtereiltä sitten vastaillaan melkosen ylimalkaisesti tai sitten kanisterit puhuu ihan puuta heinää ja kysyjät ovat muka yllättyneitä ja ravistelevat päätään..

Brysseliinhän valta siirrettin jo aikapäivät sitten.

Siellä toinen sirkus.

Loppujenlopuksi kyse on siitä miten älykkäitä ovat kaikista älykkäimmät ihmiskunnasta maailman mitassa.

Ei tarvitse olla edes empaattinen kunhan voi räknätä valintojen vaikutukset itseensä, kaikenlaiset perhosefektit.

Nöyryys on ihmisen paras hyve.
Nuorena se voi olla vaikeaa hahmottaa, etenkin jos on poispilattu, mutta niin se vaan on.
Jos rupee keuliin, yleensä sattuu *auts* .. Kalliossakin.. ;)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #6

Mitä valintoja pitäisi räknätä?
Vastuullisuus on mielestäni tärkeämpää kuin nöyryys.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #18

Kun ihminen on nöyrä, vastuullisuus seuraa automaattisesti.

Vai meinasitko jotain ADHD oireilua tjsm. Osaatko parantaa semmosta hokkuspokkus? Kerro ihmeessä..

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #21

En tiedä mitä tarkoitat nöyryydellä.
Minä olen aina toiminut vastuullisena omista teoistani, mutta kovin nöyräksi en itseäni luonnehtisi. En ainakaan suhteessa ihmisiin.

Pirjo Jokinen

Tota..

" Kyllä minä ymmärrän luultavasti helpommin keskimääräistä vaikkapa italialaista yliopisto-opiskelijaa kuin sitä pohjanmaalaista tyyppiä, joka ampui itsensä protestiksi kun poliisi puuttui "häirikkösuden" kaatamiseen. Kupla ei ole kuitenkaan vain Kallio vaan kattaa samanhenkisesti ajattelevat miljoonat ihmiset ympäri länsimaailmaa."

-Kalliossa oli, ehkä on vieläkin, SDNL:n omistama yksiö. Joskus yövyin siellä itsekin ja veikkaan, että teillä on siellä porukkaa joka lähtöön. Monet muuttaneet sinne Sisä-Suomesta, jokkut Saamenmaalta ja trafiikkia sitten ollu myös toiseen suuntaan kun sieltä on lähdetty sisämaata kohti.

Kantasuomalaisia taitaa kuitenkin olla eniten? Tai ainakin varakkaampia nykyään samoin kuin ylipäätään koko kehä-III sisäpuolella, missä asumisen hinta on karannut käsistä.

Yks tuttu Hesassa asuu, joka on perinyt kämppänsä ja maksaa kait vaan yhtiövastiketta, ei ole varakas. Joten, teilläpäin eletään kyllä aika kuplassa kehä-III sisäpuolella. Valitan..

Käyttäjän OlliJuntunen kuva
Olli Juntunen

Miten voit vielä 2014 pitää Hesaria liberaalina? Olet kyllä sellaisessa kuplassa, että keskimääräisen liberaalin on vaikea edes hahmottaa sitä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Millaiseksi siis määrittelisit hesarin?

Käyttäjän OlliJuntunen kuva
Olli Juntunen

Hesari on ensi sijaisesti punavihreä, joskin kannattaa Natoa.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Riippuu tietenkin siitä mitä tarkoitetaan liberaalilla. Jos viittaat nyt esimerkiksi talouspuoleen niin kyllä vihervasemmiston puolelta välillä kritioisdaan Hesaria talouspoliittisesti oikeistolaiseksi. Toinen juttu on sitten se, että vaikka Hesari oli liberaaleiksi tai vapaamielisiksi itsensä määritelleiden puolueiden hallussa, se oli nimenomaan enemmän niiden ns. sosiaaliliberaalien siipien hallussa.

Hesarin taustalla oleva arvomaailma on aina koostunut jonkinasteisesta arvoliberaaliudesta, kansainvälisen yhteistyön ja eurooppalaisuuden korostamisesta ja kohtalaisen ennakkoluulottomasta suhtautumisesta yhteiskunnallisiin kehitysajatuksiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan typerää mollata Kalliota kun siellä tapahtuu niin paljon hyviä, yhteisöllisiä ja innovatiivisia asioita. Omapahan on persujen moka omia lapsiaan ruveta kuplaukoiksi ja kupla-akoiksi haukkumaan.

Antti Jokinen

En ymmärrä joidenkin Kallio-hehkutusta. Pieniä asuntoja, huoria ja hieromalaitoksia, keskikaljakuppiloita ja mitä ilmeisemmin siellä ei kauaa viihdytä. Wikipedia tietää kertoa seuraavaa: .

"Kalliossa, jossa asukkaiden vaihtuvuus on kaupungin suurinta, keskimääräinen asumisaika on noin 3,5 vuotta ja vain 23 prosenttia asukkaista on syntyjään helsinkiläisiä. Asunnon Kalliosta hankkivat yleensä ensiasuntoa tarvitsevat opiskelijat tai työn perässä Helsinkiin muuttavat yksineläjät."

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Mikään mainitsemistasi asioista ei oikeastaan kuvaa asumiskokemusta Kalliossa vaan noista huolimatta viihdytään. Itse jo vuodesta 2001.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä Vastaus kommenttiin #49

Nyt tultiin kuplan ja ongelman ytimeen. Faktat eivät vastaa yksittäisen punavihreän "kokemusta", joten faktat saavat väistyä. Tai ne määritellään kielletyiksi vihafaktoiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

Faktahan on että Kalliossa viihdytään ja sinne halutaan. Hamilo ei edes kiistänyt sitä. Hamilo leimasi kalliolaiset erilaisiksi kuin muut suomalaiset. Hamilo vihaa muita suomalaisia sillä että yrittää poistaa kalliolaisuuden heidän maailmastaan. Metropolin ytimien ulkopuolella asutaan väljemmin koska siellä on tilaa. Hamilo alkaa jakaa ihmisiä tuollaisen perusteella. Olet oikeassa Hamilo levittää viharetoriikkaa. En olisi kyllä itse sitä niin pitkälle vienyt mutta sinä Tero Leikkilä tarjosit tuota vihanäkökulmaa. Kalliolaisuus on uusi homous, uusi asia jollaisia on joka populassa ja jota kansanvihaajat rupeavat käyttämään kansaa vastaan. Hah hah. En olisi keksinyt että viharetoriikkaa ellei Tero L. olisi tuonut sitä näkökantaa.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Monet varmasti sinänsä ottaisivat mielellään isomman asunnon, mutta painottavat kuitenkin hyviä palveluja ja yhteisöä asunnon kokoa enemmän. Keskikaljakuppilat ovat aikalailla väistyneet jo sushipaikkojen ja korkeasti koulutetun kolmekymppisen keskiluokan baarien tieltä. Osa saattaa muuttaa pois myös vain siksi, että Kalliossa asuminen osoittautuu liian kalliiksi.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas Vastaus kommenttiin #52

Kalliosta (+harjusta jne) saa oikein hyvän asunnon, kun vain etsii vähän aikaa ja pysyy kaukana vuokratrokareista. Kuolinpesältä, yksityiseltä sijoittajalta, taloyhtiöltä tms. vuokraamalla löytää ne todelliset helmet - ja pääsee neuvottelemaan ihmisen kanssa, eikä välittäjän. Voi vaikka pitää kotieläimiä rikkomatta vuokrasopimusta!

Mutta kyllä trokatunkin asunnon maksamiseen riittää, että käy kokopäivätyössä tai on sairaseläkkeellä tms.

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

Kirjoituksen mukaan pitäisi asua omakotitalosa, omistaa kivääri ja henkilöauto. Seuraavaksi kai pitäisi suomenlippu olla salossa aina kun on kotona ja tietä kysyvät voi ampua tontille tunkeilijana. Stereotyyppinen näkemys hillbillyistä onkin näkemys meikäläisistä Perussuomalaisesta äänestäjästä. Vai oliko koko kirjoitus vain mielensäpahoittajalta kun mainituilta äänestysalueilta ei PS ole ääniä keräilly?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Eihän persut ole syyttäneet tuolla Kallion kuplassa asuvan korkeastikoulutettuja. Ymmärtääkseni aika vähän siellä on korkeakouluista valmistuneita ammattilaisia.

Olen huomannut, että moni Helsingin keskustassa asuva ja julkisen liikenteen varassa oleva ei poistu tapahtumahorisonttinsa, kehä-I tai jopa kehä-III ulkopuolle. Tai tietää sen ulkomaailman tapahtumista mitään. Päivässä kun ei ehdi pitkälle. Muun Suomen 100 km kutistuu Helsingissä n. 10 km:iin. Voi vaikka kysyä mikä on Lapin pääkaupunki. Tai missä Kajaani. Tai kuka on Espoon kaupunginjohtaja tai Vantaan.

Helsingin strategia liikenteen suhteen eroaa myös muusta Suomesta. Samoin poliittiset voimasuhteet ja arvot ja veroeurojen käyttö runsaaseen mm. vapaa-aikaan ja huollon vähäisyys.

Tässä on syitä, miksi pääkaupunkiseudun yhdistymien Helsingin päättäjien alle olisi hyvin vahingollista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minua kai tuo liittyminen vantaalaisena koskettaa, mutta ei mietitytä suuntaan eikä toiseen. Sen sijaan Pisararata vaikuttaisi konkreettisesti elämääni, koska liikuminen Rautatieaseman kautta ja joskus Pasilan ja Oulunkylän ja Malmin kautta aiheuttaa että juuri Kallio jää katvealueeksi kun taas muu Helsinki ja Espoo ovat hyvin loogisesti lähestyttävissä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä kun luulin, että Kallioon on muuttanut nimenomaan melkoisesti akateemistä väkeä.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Olen huomannut, että moni harvaanasutuilla seuduilla asuva ei poistu tapahtumahorisonttinsa, kotikylän ja lähimmän maakuntakeskuksen ulkopuolelle.

Aija Lehtoranta

Viherpunavasurit elää yhteiskunnan kustannuksella ja ovat niin olevinaan tärkeitä (¤¤)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikään ei kelpaa persuille!
Jos asuu lähiössä kuten minä niin p....a sataa niskaan packaleneiltä ja halla-ahoilta jos asuis ihanassa Kalliossa niin olisi muka pummi ja nenä pystyssä.
Miettikääs ny vähän armon persuylhäisö!

Aslak Koivuila

Vesittääkseni Sini, tälle persulle kelpaa kaikki. Mutta sitten, minähän vain äänestän sitä ylhäisöä!

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Persu saa toki asua ilmaiseksi Eirassa ja persua harmittaa kun Kallio on nykyään enemmän in kuin Punavuori tai Eira.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #36

"Kallio on nykyään enemmän in kuin Punavuori tai Eira."

Uskallan lyödä ison oluen vetoa että suurin osa Kalliossa asuvista muuttaisi samantien Rööperiin tai Eiraan jos vain plätää riittäisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Jaa mutta mitä haluat sanoa itsestäänselvyydellä. Ainahan luksusalueet ovat haluttuja. Ihmiset voivat tehdä todellapaljon huonompien alueiden parantamiseksi jolloin luksusalueilla asuvat voivat tuntea pientä ulkopuolisuutta ja jopa kateutta. Sitten esimerkiksi lapset jotka ovat asuneet alueilla joissa on tekemisen ja yhteisöllisyyden meininki huomaavat aikuisena saaneensa enemmän kulttuurista pääomaa kuin ne jotka kasvoivat luksusalueella. Suomessa on voimakas säätykierto ja Kallion tapaiset alueet edesauttavat sitä. Siitä ei kaikki tykkää mutta se on todella suomalainen erityispiirre josta voi olla ylpeä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #44

Montakohan promillea Kallion väestä on lapsia??

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti Vastaus kommenttiin #47

Kallion peruspiirissä (johon kuuluu muutakin kuin varsinainen Kallion kaupunginosa) alle 18-vuotiaita on viitisen prosenttia väestöstä. Lähde: http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/1...

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #55
Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #38

"Uskallan lyödä ison oluen vetoa että suurin osa Kalliossa asuvista muuttaisi samantien Rööperiin tai Eiraan jos vain plätää riittäisi."

Kallio-liikkeen hipsterit ovat jotkut entisiä punavuorelaisia. Roban baarit ovat tyhjillään kun Kalliossa ei tahdo viikonloppuna mahtua sisään. Punavuori oli 1990- ja 2000-luvun alun muotialue it-huumassa, nyt se on Kallio ja myös asuntojen hinnat ovat nousseet rajusti.

Oman kokemukseni mukaan väittäisin, että hypoteesisi ei pidä paikkaansa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #50

"Roban baarit ovat tyhjillään kun Kalliossa ei tahdo viikonloppuna mahtua sisään."

Eikö tämä ainoastaan osoita että Punavuoressa asuu varakkaampaa ja ilmeisesti iäkkäämpää väkeä, joilla on sen verran suuremmat asunnot joissa voi myös asua, ettei ole pakko lähteä kapakkaan mökkihöperyyttä pakoon. Korkeampi ikä ja todennäköinen parielämä myös vähentää kapakoissa roikkumista, kun taan kallion nuorilla asukkailla yksinäisinä ja pienissä kopperoissaan ei ole juuri muutakaan tekemistä. Seuraa ja seksiä haetaan kapakoista tai alueen palvelupaikoista.

Pidän vielä oluthanan kiinni.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Menokin on niinkuin Sosdo massa Komo rossa, vai mitä Aija?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Fiksuja ihmisiä eikä mitään älämölömassaa!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Aija:Mitähän oikein tarkoitat? Kaikki ei ymmärrä tuollaisia vitsejä.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Tuo video oli lähinnä sitä kökköä, mitä YLE ja muut suoltaa ja mollaa suomalaisia ja kulttuuria arvottomaksi säilyttää.

Tosiasia on, että suomalaiset valtaosin ovat rehellisiä, rehtejä ja ihania ja meistä pidetään. ¯\_(ツ)_/¯

Alkoholiakin menee vähemmän kuin EU:ssa keskimäärin. Ja pysytään asiassa enemmän ja tuhlataan tyhjiin puheisiin muiden aikaa vähemmän. Elämä kun ei ole komediaa.

Kumpi on haitallisempi, impivaara vai hippivaara ?

Pirjo Jokinen

Eihän näille voi kuin nauraa :D

https://www.youtube.com/watch?v=yXmUBCdnfsU

"Ja pysytään asiassa enemmän ja tuhlataan tyhjiin puheisiin muiden aikaa vähemmän. Elämä kun ei ole komediaa."

-Hauskuus tekee elämästä paljon mukavampaa. Ystävyyskin on kivampaa kuin voi nauraa yhdessä. :)

Oletko sinä muuten joku US:n päämoderaattori vai miksi päsmäröit toisten blogeissa? Hanki oma.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #33

Laitan vielä tämän aihetta sivuten kun en Hippivaarasta ole kuullut. Niskavuoren naiset peittoaa impivaaran "sonnilauman" mennen tullen. Ilman riuskoja naisia ei oltais tässä nyt näin..

https://www.youtube.com/watch?v=7KYoJtDmJ2c

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva Vastaus kommenttiin #33

33: Sitä kutsuaan keskusteluksi ja väittelyksi. Kaikki eivät ole lampaita konsensuksessa, eikä asiat ole mustavalkoisia. On erilaisia mielipiteitä.

Jos on eri mieltä, voi sanoa sen ja kumota asioilla.

Joskus jos ei pysty kumoamaan, on tietysti väittely hankalaa.
( 29 = Kuules nyt.. olet nyt vaan kanssani samaa mieltä etkä ala siinä riidellä.. ;))

Olihan noissa videoissa sitä ironiaa ja hauskuutta. Ero nauramisessa ja ironiniassa on, nauraako itselleen vai onko naurun kohde. Ensimmäinen on itseironiaa ja jälkimmäinen pilkkaa.

Voi sitä luoda omiakin näkemyksiä, kuten hippivaaran. Ettei asuttaisi impivaarassa.

┐(‘~`;)┌

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"suomalaiset valtaosin ovat rehellisiä, rehtejä ja ihania ja meistä pidetään"

Eiköhän vastaava luonnehdinta sovellu lähes kaikkiin kansoihin?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #37

"suomalaiset valtaosin ovat rehellisiä, rehtejä ja ihania ja meistä pidetään"
Eiköhän vastaava luonnehdinta sovellu lähes kaikkiin kansoihin?

Ei sovellu.
Suurimmassa osassa kansoista rehellisyyttä pidetään tyhmyytenä, ja kiltteyttä pidetään heikkoutena. Ainoastaan Suomen kaltaisissa elinkelpoisen alueen marginaaleissa, missä väestöä ei historiassa ole ollut liikaa tai edes tarpeeksi, jokin sellainen ominaisuus kuin rehellisyys, on voinut pärjätä kilpailussa eloonjäämisessä ja menestymisessä.
Jo ruotsalaisvalloittajat huomasivat miten helppoa tyhmiä ja rehellisiä suomalaisia on hallita, kun heidät ensin oli miekalla suostuteltu. Venäläiset huomasivat saman.
Sama pätee edelleenkin, nyt kusettajina on vaan poliittiset broilerit. Sekä tietysti edellen maassa olevat ruotsalaisvalloittajat.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #39

Puhutaanko taas saamelaisista ketkä häädettiin pohjiseen? Oliko sen suunnan esivanhempamme jotenkin kiltimpiä vai oisko muualta tultu vaan järeempien aseitten kanssa..

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #45

Mikään ei todista että saamelaiset olisi häädetty pohjoiseen. Taisivat siirtyä ihan omasta halustaan, jos edes koskaan olivat etelämmässä vakituisesti.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #39

Antaisitko esimerkin? Mikä kansa opettaa lapsensa epärehellisiksi?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti Vastaus kommenttiin #39

No johan on jutut. Fantasian puolelle menee.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #54

Kun maailmalla kiertää tarpeksi kauan muutenkin kuin turistina niin silmät aukeaa ja alkaa ymmärtää asioita jotka Suomen lintukodosta katsoen voi hyvinkin tuntua fantasialta. Nimenomaan rehellisen tyhmää ja luottavaista suomalaista huijataan pitkin maailmaa ilman että tämä edes ymmärtää tulleensa huijatuksi. Esimerkkinä voisi tarjota vaikka muutaman edellisen hallituksen eurooppapolitiikasta vastanneet ministerit.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti Vastaus kommenttiin #59

Viimeaikaisista kotimaisista huijauksista tuli mieleen tapaus, jossa tyyppi markkinoi nimenomaisesti narkolepsialasten vanhemmille "informaatiotippaa", siis myi huuhaata hyväksikäyttäen sairaiden lasten vanhempien epätoivoa.

Mitä tulee EU-politiikkaan niin veikkaanpa, että suunnilleen kaikissa maissa osa porukasta aina itkee, että oman maan poliitikot tulivat huijatuiksi EU-neuvotteluissa. Joillakin ottaa omantunnon päälle kun joudutaan tekemään julkisia kompromisseja. Ennen EU:ta kaikki kansainväliset neuvottelut olivat niin pimitettyjä että kompromissit voitiin tehdä rauhassa suljettujen ovien takana ja sitten saapua voittajina julistamaan kansalle oman maan voittoa. Tätähän tietysti usein EU:nkin suhteen tehdään, mutta se ei aina onnistu niin helposti.

Ville Ikäheimonen

Kun Suomessa julkinen keskustelu alkaa muistuttamaan mustavalkoista foorumirähjäämistä puolin ja toisin, ei ole ihmekään että suurin kansanosa liittyy nukkuvien puolueeseen. Tehtäispä joskus jotain ihan yhdessä porukalla.

Pirjo Jokinen

Ne menee johonkin "harmony"-lahkoon joita nyppii se että ihmiset juttelee ja joskus hiukan piruileekin pilke silmäkulmassa.

Ei kaikki voi olla umpiautisteja ja kuvitella että muitten pitää olla just mitä ne itte on ja haluu muiden olevan.

Elämän olemus on ristiriitainen ja tohtoreiksikin hei pääsee väin v ä i t t e l e m ä l l ä!

Lue väitöskirjoja ja kirjoita vastineita.. ;)

Ville Ikäheimonen

2011 vaaleissa kotiin jäi joka kolmas (eurovaaleissa vielä useampi), joten autisteja tuntuu riittävän vuosi vuodelta enemmän jytkyistä ja nuorennusleikkauksista huolimatta. Samaan aikaan jäljelläolevista kinataan aina vaan infantiilimpien argumenttien avulla. Mitenköhän käy ensi vuonna, montaako se kiinnostaa ja kiinnostaako kotiinjäävien syyt voittajia ollenkaan?

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #28

Kuules nyt.. olet nyt vaan kanssani samaa mieltä etkä ala siinä riidellä.. ;)

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #29

Syitä "nukkumiseen" on

a) Tyytyväisyys

b) Turhautuminen politiikkaan tai juuri nyt vallassaoleviin

c) Turhautuminen hyväveli/siskoiluun jossa poliittisten puolueiden/liittojen sisäpiiri keskenään tekee politiikkaa. Ehdokkaaksi kelpaa melkein kuka tahansa ja ihan kiva jos on muutamia värillisiä, nättejä naisia, julkkiksia yms. mutta valtaansa ne ei anna muille kuin tottelevaisille, ketkä uskoo samaan kuin on aina uskottu.

-Vihreätkin alkaa jo ukkoutua ja akkautua. Sitten on Muutos, joka ei ajakkaan muutosta vaan konsertvatiivisuutta, on Piraatit, yhdenasian liike jolla on hämärä aate..

Ketä äänestäis ja miksi?

Niin ja

d) On paljon ihmisiä ketkä ei seuraa pätkääkään mitä politiikassa tapahtuu. Ei ne tiä ketä pitäis äänestää, kuka ajaa niitten etua.

Ja moni äänestääkin sitten jotain TV:stä tai 7-Päivää-julkkista, urheilijaa tjms. K-kaupan Väiskejä yms.

Aina on kinattu ja tullaan kinaamaan. Ja hyvä niin! Piristävää.. ;)

Jukka Mäkinen

"Tehtäispä joskus jotain ihan yhdessä porukalla."

Mitä useampi kokki....

Ville Ikäheimonen

Jep, siinä on huumoria kun kaikki kilvan kehuvat edustavansa kansaa samaan aikaan kun kansa osoittaa uurnilla, ettei sitä edes kiinnosta kuka sitä edustaa. :D

Jukka Mäkinen

Eikö tämä ole selvä näyttö "edustuksellisen" demokratian heikkoudesta.
Suorat asiakohtaiset kansanäänestykset voisivat olla keino ihmisten kiinnostuksen ja osallistumishalukkuuden hostamiseksi.

Pirjo Jokinen

Tapani Kansako? Vai kuka Kansa?

Toimituksen poiminnat

Sivut