Isänmaa ja maailma Isänmaata ja maailmaa käsitteleviä kirjoituksia.

Nalle Puh janoaa oikeutta - toimi nyt!

Onko mielestäsi oikeudenmukaista, että poliisi voi tehdä kotietsinnän ja takavarikoida 9-vuotiaan lapsen Nalle Puh -läppärin yhden musiikkilevyllisen lataamisen vuoksi? Jos olet sitä mieltä että ei, tai edes sitä mieltä että ainakin tekijänoikeuslaista pitäisi vakavasti keskustella, sinun kannattaa allekirjoittaa Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite ainakin yhdestä seuraavista syistä:

a) Aloitteessa halutaan poistaa tekijänoikeuslaista räikeimmät ylilyönnit, kuten edellä mainittu takavarikointiasia. Yksityishenkilöiden toimintaa kohdeltaisiin lievempänä rikkomuksena, eikä enää rikoksena. Aloitteeseen sisältyy muitakin muutosvaatimuksia, kuten että YouTube-videon näyttämisen oppilaille luokassa ei pitäisi olla rikos. Tällä hetkellä se on. Aloitteessa ei vaadita laittoman lataamisen laillistamista.

b) Jos aloite saa 50 000 nimeä kasaan, siitä käydään varmasti keskustelu edukunnassa. Jos nimiä ei saada kasaan, tekijänoikeusjärjestelmästä tuskin keskustellaan eduskunnassa kunnolla vuosiin. Vaikka ei siis kannattaisikaan aloitteen kaikkia vaatimuksia, tai kenties yhtäkään niistä, se kannattaa allekirjoittaa, jos haluaa kuitenkin eduskunnan keskustelevan tekijänoikeuksista perusteellisesti.

Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite on saanut hyvän loppukirin aivan viime päivinä. Olisi todella sääli, jos sen käsittelyyn tulo jäisi parista tuhannesta nimestä kiinni. Nimiä tarvitaan vielä vajaat 2 000 - kahdessa päivässä. (Varmuuden vuoksi käytännössä enemmänkin.) Aloitetta tukevat kaikkien eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt (kristillisiä lukuunottamatta). Kyse ei siis ole tosiaankaan pelkästään piraattien aloitteesta, vaikka toki Piraattipuolue nuorisojärjestöineen myös tukee aloitetta. Nyt ei ole enää aikaa viivytellä, joten menepä heti allekirjoittamaan! Tai viimeistään tiistaina 23.7.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Matias Härkönen

Allekirjoittaisin heti, jos sampo pankki toimisi iPadilla. Nyt vaan elän toivossa että tarpeeksi moni muu ei ole lomilla ja näiden pankkien toimimattomien järjestelmien armoilla.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Kärjen retoriikasta saattaa tulla kritiikkiä, mutta muistettakoon Chisugate, kaikelle sanotulle on perusteensa; Yhden levyn lataamisesta seurasi kotietsintä, tietokoneen takavarikointi ja TTVK ry:n antama uhkasakko (joka olisi kyllä pitänyt viedä oikeuteen asti, sillä yhdistyksillä ei ole laillista oikeutta ketään sakottaa).

Siin viel Tekijän oikeudella -video, jossa taiteilijat ottaa kantaa JTO-aloitteen puolesta:
http://www.youtube.com/watch?v=v5uNrJLUVmE&feature...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Montako tuomiota on jaettu youtube-videon näyttämisestä luokkahuoneessa?

Kysyn nimimerkillä odotanko tuomiota turhaan

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Ei varmaan yhtään, mutta periaatteessa se on kiellettyä.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Ja ainakin omat opettajani kouluaikoina suhtautuivat videoiden näyttämiseen varauksella. Kehottivat pysymään hiljaa asiasta jos joskus jotakin katsottiin.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Aloite ylitti juuri 50 000 allekirjoituksen rajan! Laskelmassa on kuitenkin mukana muutama tuhat paperilla allekirjoitettua, jotka etenkin saattavat olla tuplakappaleita tai muuten puutteellisia. Turvamarginaalia tarvitaan siis vielä ainakin parin tuhannen allekirjoituksen verran.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Valmista, nimet kasassa.

Jaha, tulihan se jo sanottuakin. En huomannut päivittää sivua ennen kirjoittamista.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Hieno juttu, mutta kannattaa vielä rummuttaa ettei vahingossakaan jää vajaaksi.

Toimituksen poiminnat

Sivut